ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 5

• 27 049
  • 645
  •   1
Отговори
# 630
  • Sofia
Здравейте! Какъв е режима на сън и на хранене на вашите деца? При нас от месец е събуждане в 08-08:30ч, сън между 12:30 и 13:30ч. и заспиване в 9:15ч.  С храненето сме зле напоследък, много е капризна и не яде всичко.

Има ли вече поставили ваксината за Морбили? Какви бяха реакциите?

При нас я сложихме в началото на месеца. Вечерта детето се събуждаше със страшен плач, не спа никак добре. На другия ден беше добре. Сега е болен, но от яслата.

# 631
Juji,
Аз се сдобих с инсулинова резистентност след раждането. Септември бях на ендокринолог по повод това, че от миналата зима тежа толкова, колкото отидох да раждам и яла-неяла, препускала като бясна с количката или не, накрая никакъв ефект нямаше, кг все си бяха едни и същи. По повод глюкофажа, не съжалявай, че не можеш да го приемаш, защото от септември аз го пия, дори наскоро увеличих дозата и отново промяна няма 😂 да, може би инсулинът ми е вече в норма, но аз целях да сваля кг и да спре вълчия глад, но не, все си тежа колкото родилка, само че ми липсва корема.
Наскоро гледах снимки, направени няколко дни преди да родя - била съм много по-свежа, по-добре изглеждаща и с повече живец; това майчинство ме е преобразило до неузнаваемост, а се чудех защо хората по улицата трудно ме разпознават …
В@ксината против морбили ще я поставям късна пролет/лято , този сезон не ми се струва подходящ точно за тази в@ксина, а и частният педиатър така ни посъветва.

# 632
Ivanova,
Борбата с килограмите и при мен е  много трудна. Ти спазваш ли режим на хранене?
Можем да си споделяме на лични, явно сме заедно  в това предизвикателство.

Leylah,
Сподели, какъв пастет правиш?

Аз вчера правих упражнения и съм с мускулна треска навсякъде. Някой да знае лек за мускулна треска освен аспирин?

Моето бебе почна да спи само по един час на ден, става в 10 сутринта, ляга в 3 през нощта въобщеее  🤣

# 633
Juji задушавам пилешки дробчета с лук, масло, червен пипер и много малко мащерка /тя е доста силна/, съвсем леко запържвам, добавям чесън съвсем накрая  /чула съм, че той не обича много термична обработка/.
След това ги прехвърлям в купа, пасирам и добавям прясно мляко, докато се получи консистенция на купешки пастет.
Става бързичко и децата много го обичат - изяжда се още докато е топъл, не му дават шанс 😆

Леле, не ти завиждам с този "режим"

# 634
Juji,
Не спазвам нищо. Никога нищо не съм спазвала, но тогава ако няколко дни не ядях примерно сладко и ефект винаги имаше, сега не е така. А дори и да искам да спазвам (макар, че силната воля ми липсва), то няма как да се случи, тъй като аз се събуждам уморена от ежедневните грижи по това дете; имало е дни, в които нямам сили от хроничната умора да отида до магазина дори за кисело мляко и хляб, какво остава пък да седна да готвя healthy, vegan, bio, мио и т.н. и т.н. Храним се набързо с нещо, което мъжът ми може да купи вечер отнякъде и това е. Донякъде се примирих с това състояние и положение, че ще съм в този Michelin костюм докато това дете не стане една идея самостоятелно. Надявам се, че завърна ли се на работа след втората година ще мога да се върна в старата си форма (ако ИР въобще ми позволи), но донякъде повече се моля емоционално и психически да се възстановя от цялото това изтощение, пък тялото .. здраве да е 🤷♀

# 635
Лейла, на зъб ми звучи. И мята бебка така прави, като има зъб в процес на избиване. Даже не се събужда, но плаче от болка на сън. Обикновено следобед и вечер най-силно ги боли, защото тогава за работата на нервната система всякакви болки се “засилват”. Единично почнах да давам по 1 лъжичка (2.5мл) Нурофен за деца, защото само гелчето не винаги я успокоява. При нея сега излизат първите кътници.

Нашият режим беше стабилен до скоро, но напоследък стана тегаво, още не е готова да махне втората дрямка, а не може да се измори достатъчно, за да заспи навреме и сега в следното:
Става в 7:30,
Първа дрямка 10:30-11:30 (понякога до 12)
Втора дрямка около или след 15:00, гледам спала каквото спала до 17 да я вдигам, защото след това е някаква мъка до 22:00 не иска да заспи. И не говоря за тази преумора, от която им е трудно да заспят, а за съзнателно желание да е будна. Не мрънка, не плаче, просто си седи будна и или ми се хили, или се закача, или иска книжки, а ако я оставя в креватчето в 21:00 и излезна от стаята си се търкаля наляво, надясно, бърбори си нещо под носа, рядко ни вика и си заспива към 22:00 сама… много ни изтощава това, вечерно време докато я приспим не може нищо интимно или лично да правим, филм не може да си пуснем като хората и докато тя заспи ни се приспивани на нас и малко интимният живот нещо закъса… просто няма кога. Вечер сме изтощени, събота неделя по задачи, чистене… вие как сте с партньорите?

# 636
Juji,
Не спазвам нищо. Никога нищо не съм спазвала, но тогава ако няколко дни не ядях примерно сладко и ефект винаги имаше, сега не е така. А дори и да искам да спазвам (макар, че силната воля ми липсва), то няма как да се случи, тъй като аз се събуждам уморена от ежедневните грижи по това дете; имало е дни, в които нямам сили от хроничната умора да отида до магазина дори за кисело мляко и хляб, какво остава пък да седна да готвя healthy, vegan, bio, мио и т.н. и т.н. Храним се набързо с нещо, което мъжът ми може да купи вечер отнякъде и това е. Донякъде се примирих с това състояние и положение, че ще съм в този Michelin костюм докато това дете не стане една идея самостоятелно. Надявам се, че завърна ли се на работа след втората година ще мога да се върна в старата си форма (ако ИР въобще ми позволи), но донякъде повече се моля емоционално и психически да се възстановя от цялото това изтощение, пък тялото .. здраве да е 🤷♀
Ivanova,
Точно го каза - силна воля. Това ни трябва. Simple Smile

# 637
  • Sofia
Оплаквам се, детето е с някакъв вирус. Вече поне няма температура, на е с ужасна хрема вече 7-ми ден и не минава от нищо.

# 638
Vaflichka бързо оздравяване.
Аз тръгнах на работа. Бях цели 4 дни. И беше ужасно 😆 Година и половина без никакви достъпи до системи, платформи за комуникация и т.н. са дали напълно очаквания резултат да забравя изключително много, дори елементарни неща. Това, което помня - са променили. Сега се чувствам като на ежедневен изпит - всички очакват, че отивам и започвам да си работя както преди, а аз даже не се сещам как беше кода за отваряне на вратата...... Психически е много гадно, да си стигнал някакво добро ниво, да си добър в работата си и изведнъж се връщаш в първи клас.
Но пък малкия излезе голям герой. Още от първия ден, в който го оставих при баба, поплакал 5-10мин след като излязох и след това забравил, че има майка. Яде си добре, спи, играе си. Камък ми падна от сърцето. Поне за него съм спокойна. Дори при нея си заспива сам в креватчето /вкъщи иска да седя до него/ и проходи още на първия ден. Прибрах си го у дома, той стана в кухнята и си отиде в спалнята 😆
Обадих се на баба да й кажа - щом за един ден при нея проходи, ако го оставя за седмица може и основно образование да избута 😆

# 639
  • Sofia
И аз съм малко на работа в адаптационни период. Лошото е, че точно от хората с които пряко трябва да работя сега усещам или апатия или леко отдръпване - ни желаят никой да ги пита нещо за работа, а мениджмънта ме почна с работа от ден едно. Ами ще я карам както дойде - нов проект който е във фаза почти в средата, за нова държава ама поне клиентите изглеждат разбрани хора. Каквото стане - само мъника да тръгне пак на ясла понеже с него у дома и работа ми идва много.

# 640
Привет, мами!  Писах на авторката на темата да ме запише с бебчето, но сигурно е заета, разбирам! Но няма значение де, просто исках да ви поздравя! И моята бебка е октомврийче от 2024та! 😊Надявам се при всички положението да е търпимо, хаха, при мен драмата в момента е с биберона, искам да го махам вече, някои нощи не ме буди, някои по 5 пъти и повече плаче, като й падне от устата..През деня сме я махнали, рядко я търси бибата, даже сама я маха. Но не знам, чудя се още ли да я оставя с биба, но ми се ще да я махна от раз и да знам, че просто няма да спим дни наред.. То не че при мен ще има разлика. 😀 Вие как сте постъпили? Има ли мама, която е имала подобен случай и вече детенцето е без бибка, дали е окей от раз да я махна? Не ми се ще на 2-3 години да стане и да спи още с биба..

# 641
Здравейте много време не съм писала.Първомчестито вече н всички едногодишни бебчета!Да са здрави и щастливи.Имам голям проблем с нощния сън вече едвам издържам.За година и месец сме спали точно 4 вечери добре.Не знам какво да правя.Вашите бебчета н аколко дремки са през деня и колко време спят сумрнонпрез деня?Кая е на две дремки още сумарно спи по 2:30 часа през деня.Мисля си да не би да ѝ идвам много съня през деня и за това да не спи хубаво вечер.Ще съм благодарна за съвети защото не знам още колко ще изкарам така.Някойнпът и при мен на спалнята не спи добре,а някой път като я взема при мен поспиваме малко по добре та и това не оказва влияние голямо

# 642
  • Sofia
Здравейте много време не съм писала.Първомчестито вече н всички едногодишни бебчета!Да са здрави и щастливи.Имам голям проблем с нощния сън вече едвам издържам.За година и месец сме спали точно 4 вечери добре.Не знам какво да правя.Вашите бебчета н аколко дремки са през деня и колко време спят сумрнонпрез деня?Кая е на две дремки още сумарно спи по 2:30 часа през деня.Мисля си да не би да ѝ идвам много съня през деня и за това да не спи хубаво вечер.Ще съм благодарна за съвети защото не знам още колко ще изкарам така.Някойнпът и при мен на спалнята не спи добре,а някой път като я взема при мен поспиваме малко по добре та и това не оказва влияние голямо

На една година вече трябва да я изморявате много. Не е проблем да има една дрямка през деня, но не е добре да не спи вечер. Не зная през деня и вие и тя как имате сили изобщо. С педиатър обсъждано ли е? Ако не поискайте съвет.

# 643
Нашият сън вече е веднъж на ден по 1:30ч - 2:30ч. Вечер заспива в 21ч. и за съжаление все още се събужда през нощта, но пък не всяка вечер.  Прави ми впечатление, че ако си е хапнала по-стабилно вечер не се събужда.

# 644
А аз си мисля, че моята спи прекалено много.. Сутрин обикновено час, понякога час и половина - 2.. На обяд пак 2 часа.. А ако сутринта е дремнала по-малко или е спала до по-късно, и 3часа даже спи на обяд/следобяд. Вечер ляга между 19 и 20, спи си 11-12ч, най-късно в 7-7:30 става. Всичко й е в норма, просто й се доспива като будува 3-4ч максимум.  Иначе вечер се буди от известно време заради бибата, както споменах..Ако и това спре, ще си възвърна малко съня. 😀 Повечето гледам, че минават на 1 дрямка, ама според мен й е рано.. Някои дни е отказвала да спи 2 дремки и е правила 1 голяма на обяд само, та не знам..

Общи условия

Активация на акаунт