Бързи въпроси и отговори деца - 9

• 22 257
  • 767
  •   2
Отговори
# 120
Звучи добре, ще те затрудни ли да дадеш линк, щом не е лепкав и не цапа дрехите, че са 100 вида?

И ние на плажа само ги мажем или ако сме на вилата, че няма хубава сянка. Ба плажа са с блузи с дълъг ръкав и къси панталонки с UV защита. Мажем само лице, врат, уши и крака. Така хем не мажем цялото тяло с химия, по-екологично е и изкарваме повече време с една опакова, т.е и финансово е по-добре Grinning Ааа, и стоим на плажа до 11:00 наааай-късно. Следобяд сме след 16:30, но и тогава лъчите са със сравнително висок UV индекс. Чак към 18:00 май пада повече.

Но сега кожата на врата на дребното определено беше раздразнена, че освен зачервена, имаше и пъпчици.

# 121
  • София
Не мажа с нищо, но детето ми е целогодишно доста време навън. Вратът му отдавна е “черен” има тен и на ръцете вече. Не е изгарял а е много бял, но не го държа дълго на слънце, гледам да е на сянка почти през цялото време. В яслата също ги държат на сянка( те ги изкарват от тази седмица навън). Мажа само на плаж или басейн, когато е на слънце докато е във водата. Не го държа да се “пече” на слънцето, както съм виждала други родители да карат децата си. Когато е на брега е винаги на сянка, ако му е хладно обличам тениска и тогава може да отиде да се топли на слънцето, но бързо се отказва.Големият е почти на 13г и с него съм действала по същия начин, не сме имали проблем с изгаряне. Последно съм ползвала слънцезащитата на адерма за атопична кожа, но нещо не ми хареса и за този сезон май пак ще заложа на la Roche posay.
За атопична също може да пробвате и този на Биодерма.

# 122
мажа сутрин с биодерма (50, не минералния). не стои мазно и лепкаво, нито цапа дрехите, нито полепва прах.

а за морето -- ние ползвахме плувки, може и в комбинация с раничка за плуване и макарон. плувки, ранички и макарони има и в декатлон на достъпни цени. за макарона има и допълнителна част, ако желаете да го направите на 'пояс'..
звярът ходеше на плуване и й харесва да си играе с макарон.

Последна редакция: пт, 06 юни 2025, 14:58 от sin_zaek

# 123
  • Пловдив
На две и моето не стоеше в пояс, влизахме във водата държейки се за ръце или гушкайки.

Мажа лицето със слънцезащитата на ДМ, понякога с моята, на морето от години цялото семейство сме със Garnier Ambre Solaire Kids слънцезащитен спрей Sensitive Advancе - много съм доволна, като се има предивд, че детето е цял ден на плажа, без шапки и дрехи.

# 124
Мажа само лицето със стика на Мустела.

# 125
  • Поморие
Какво да правя когато детето (2г.6м.) често не иска да върви? И с мен и особено когато види единия от дядовците и започва да се лигави и да си прави номерата пред него, защото му се угажда за всичко? Мен повече ме слуша като му кажа да върви и да не се глези, но пред дядо си - тотален отказ, огъва си краката и иска на ръце или иска да се ходи, където той (детето)каже.. На близо три вече ме е срам да го бутам с количка, но има ужасен проблем с поведнието, възпитавам строго, посещавахме и психолози, е лигаво си остана и истерично, отчайвам се вече, като си помисля какво ще ме чака занапред.. Правя всичко, което зависи от мен.
Освен това от време на време му пускат детски (аз избягвам) и не знам дали това е причината, но като се възмущава, повтаря "но,но" като на английски и аз признавам, че запалих, защото майчиния си език още не е научил хубаво да говори, а и не проявява интерес като го уча думички, но английския веднага му влезе в акъла без усилия и му обяснявам, че вкъщи се говори на бългсрски и първо трябва родния си език да научи, а после чуждите, но без резултат, днес цял ден чувам английски възклицания.. 😐

Последна редакция: сб, 07 юни 2025, 13:36 от theblondeambition96

# 126
  • Пловдив
С вървенето никога не сме имали проблем, от малък го мъкнем по чукарите с нас.
Посещава логопед, знае някои думи на английски, брои на английски - не му се карам, всеки език е богатство. Ако брои на английски му казвам браво и пляскам, после го карам да брои на български. Каже ли думичка на английски, след това я повтаря на български. Според мен правете нещата като игра, обикновено, ако видят, че родителите нещо ги дразни го правят по-често.

Последна редакция: сб, 07 юни 2025, 17:40 от Десиссслава

# 127
Като се измори сядате някъде и казваш, че ще продължите когато си почине и може вече да върви сам. Аз така правя, махнахме количката на 2г3м и никога не съм го носила, като се измори почива и тръгва. Големият ми син беше по-мързелив и почти до 3г го возих в количката ако трябваше да бързам за някъде, иначе и с него процедирах по същия начин. Вече ако е научено да бъде носено, е по-сложно.

# 128
  • Поморие
Като се измори сядате някъде и казваш, че ще продължите когато си почине и може вече да върви сам. Аз така правя, махнахме количката на 2г3м и никога не съм го носила, като се измори почива и тръгва. Големият ми син беше по-мързелив и почти до 3г го возих в количката ако трябваше да бързам за някъде, иначе и с него процедирах по същия начин. Вече ако е научено да бъде носено, е по-сложно.
Ами понякога се чудя мързи ли го или се лигави. От мен не иска да го нося, а и аз не мога, защото е доста тежък, не е пълен, в нормите е, но е малко по-висок от обичайното за възрастта си. Но види ли някой от близките (най-вече мъжете в семейството) почва да го прави, защото знае, че те повече могат да го носят.
Но най-често разиграва единия си дядо, например да ходят в магазин да му купува нещо, откаже ли му се, отказва и да върви, огъва се и става непоклатим и реве. Или се спира на всяка крачка и петминутен път го минава за половин час. Ако е само с мен или с мен и сестра си, не си го позволява, защото знае, че в никакъв случай няма да стане. Аз където и да изляза с него, винаги е по предназначение, все бързам за нещо и нямам излишно време. От друга страна казвам и на останалите да не му угаждат всеки път с лакомства от магазините, защото ще свикне и като порасне ще стане по-зле. Аз бях така като дете и отвикнах на късни години.
Заради това в някои случаи използвам количка, освен в случаите, когато съм сама с децата, тогава малката е в количка, а той за ръка, защото не мога да бутам две колички заедно.
Често познати и роднини се чудят как може още да бутам толкова голямо дете и осъзнавам, че е грешка, но не знам как да го науча да не се лигави с вървенето пред други от семейството, както съм го научила да не се лигави с мен.

# 129
Може защото детето е по-едро, за това да се чудят. Големия ми син беше на почти 3, но на ръст не приличаше на повече от 2. На него пък му се чудеха как говори толкова хубаво, защото го мислеха за по-малък. Но щом ви е удобно си я ползвайте, на 2 и половина не е чак толкова голям, в чужбина ги возят до 5-6 годишни поне, да не казвам че в Испания на морето съм виждала 10-11 годишна госпожица в бебешка количка, имаше гърди вече…

# 130
Аз ще се включа за вървенето ..
Моя е вече на 2.9 г и на дълги разходки винаги сме с количка или триколка .
На кратки разтояния взимаме баланс колелото или тротинетката ,която за сега е с родителски контрол,тоест пак аз го бутам.
Ако преценя,че е в добро настроение и ще ходи пешс тръгваме пеша,но това на 10 мин разстояние иначе често се налага да го нося.
Не го считам за проблем ,примирила съм се , с  това че на дълги разстояния към момента трябва да сме с превозно средство . Не се съобразявай с хората ,а с теб и детето ти .
Ако на теб ти е по-удобно да го буташ за да не се бавите ,а и да не ти тежи да го носиш ,тогава какъв е проблема?

# 131
Може само да се радвате, че стои в количка. Моя син дълго време пищеше все едно го коля, когато го сложа в количката. Вече е на година и четири месеца и успешно стигам с количката до парка, който е на 10 мин 🤦♀  след това пак настават ревове. Пеш ходи точно 10 крачки и започва да ме дърпа в посоки на които той си науми, да събира боклуци от пътя и някъде на третата минута аз се изнервям и го вземам на ръце. Взех нещо като баланс колело с родителски контрол, сега ако реши че си иска "кулуло"-то, нося и детето и колелото 🥲 и разни такива работи. Дано като станат по-големи просто да им дойде акъла и да нямат драми с ходенето.

# 132
Със сигурност няма да си останат все така мързеливи 😅
Аз от известно време виждам напредък,започва да ходи на все по дълго разстояние ,така че няма къде да отидат

# 133
Моят син може да ходи, но не се и замислям да махам количката (1.4г е), защото е изключително любопитен, не че е лошо, де, но и един метър не можем да вървим, защото всяко камъче, клечка или преминаващо буболече му е интересно и кляка да го види и пипне. 😀 Затова с количката го превозвам до парк, алея, площадка ...играе и на връщане към вкъщи минаваме за кухнята, да купим нещо, ако е необходимо и т.н.. Не си представям никое от тези неща, ако бях без количка. Истински съчувствам на майките, чиито деца имат друго мнение по този въпрос! ❤️

# 134
Стоят в количката, защото нямат избор, големият искаше да го нося като се измори, но му обяснявах, че има 2 варианта или в количката или върви, порева няколко пъти, полежа на земята и после разбра. Малкият не обичаше да го нося, излизаше на собствен ход от 18м възраст и като се измори сам искаше в количката. Мразеше и да бъде воден за ръка и само търчеше напред, а аз след него с количката. Имало е случаи, в които ходим 300м за 1 час, но ако имам бърза работа тръгвам по-рано и го слагам в количката, ако иска да реве, да реве. Големия се беше научил да си маха коланите и да става прав, обърнат към мен, стегнах ги плътно да няма мърдане. Малкият се научи да върви за ръка на около 2,6г. Сега на 3г+ си направи устата няколко пъти да го нося, но не му се получи, ако е излязал с колело си го кара, аз не го нося, ако не иска да го кара, колелото остава където го е оставил и аз си продължавам пътя, доста бързо отива да си го вземе и си го кара…Нося колелото единствено когато пресичаме или теренът не позволява, но не повече от 50 метра.

Общи условия

Активация на акаунт