Бързи въпроси и отговори деца - 9

• 22 281
  • 767
  •   1
Отговори
# 135
След доза панадол мога ли да дам хексалгин ?
Има 39° и не спада от тоя панадол
Лежи в леглото и не иска да става

# 136
Аз бих дала Хексалгин ако след 1-1:30 ч. не спада, но еднократно ( не всеки път да се комбинира нещо+ Хексалгин). Следващия път според мен изобщо не давайте Панадол при такава Т, а направо Нурофен.

# 137
Да,разбира се ,че няма да е системно.
За сега спадна,чак след час и половина му подейства панадоля.
Попринцип не му действа и го знам,обаче педиатърката каза да ги редувам панадол и нурофен. Вече бях дала на обяд нурофен и за това дадох панадол. Няма да му давам повече панадол,за нищо не става

# 138
С панадол е нормално по-бавно да спадне, то и на нурофена му трябва поне около час да подейства.

# 139
нурофен и панадол могат да се редуват и на 4 часа при нужда..

# 140
С нурофена за 30 мин вече е със свалена температура,за това и го предпочитам
С панадол е нормално по-бавно да спадне, то и на нурофена му трябва поне около час да подейства.

# 141
  • Пловдив
На големия панадола никога не му е действал и си му давам директно хексалгин.

# 142
Аз, освен антипиретици, охлаждам с мокри ръце по гънките или вкарвам директно под душа с 39 градуса вода, понижена до 37 постепенно. Последното - при 40° и нагоре, както "обича" да вдига дъщерята.
На 39° все още не бих дала Хексалгин, а ще сваля с охлаждане на тялото.
Надявам се, сте разсъблекли детето.

# 143
Можете вместо панадол да пробвате "фервекс бебе", който също е от групата на парацетамол съдържащите. Него също може да редувате с Нурофен. При моя син има по-добро действие от панадол. Хексалгин също веднъж давах при почти 40 градуса и нищо не свали 🤷♀

# 144
  • до най-прекрасния мъж
За над 39-39.5 може и Ефералган свещички. При моето дете действа доста добре.и бързо сваля. Веднъж е била с 40°С и така я свали. Нурофен не помогна особено тогава.

# 145
Снощи се мъчих с тези свещички..
Пробвах 2 пъти и 2те се смачкаха при опита ми да ги сложа,залепваха по ноктите ми и нищо не направих ,само го измъчих .

# 146
Малките деца са така. Ако трябва да вървят към конкретна цел по-дълго време,  се отегчават и изморяват. И на мен се е случвало моят, тогава на 2 и нещо, да го нося на ръце, натоварена с раница и торби с покупки, защото бързаме за фризьор, а то реве и не иска да върви. Ако го бях пуснала да тича на някоя площадка, нямаше да се спре, но да върви нормално - не. Сега е на 5 и пак има моменти, в които според човека, с когото е, се глези. Има няколко решения - или го караш да се състезавате кой по-бързо ще стигне до мястото, подтичвайки, или му се дава някаква играчка, която да "извежда" той, или нещо от типа на триколка, баланс колело, тротинетка ( зависи къде отивате), което да кара сам. Или да ти помага да бутате количката с бебето.

Ефералган свещички, за да не се разкашкат, се слагат в хладилник и преди поставяне леко се навлажнява връхчето. Но аз не се сещам, на кое дете не би му било проблем слагането им. Не е приятно и за възрастен, но пък наистина са ефективни, ако не помогне друго.

# 147
Ние сме на сироп, а свещички слагаме като спи. Така хем не го будим, хем става доста бързо и лесно. Понякога даже не усеща, а понякога се разбужда леко, но бързо заспива.

# 148
Аз толкова се напрягам като са с Т, че изобщо не им давам избор като трябва да се сваля. Хващам и слагам свещичката,пищят докато я поставя и това е. Преди няколко месеца бяхме в болница с едната ми дъщеря, там си исках свещички, защото повръщаше и не можеше да задържи сиропите. И сестрата ми казва "е, ама тя е голяма вече за свещички, как ще и я сложиш".. На 5 г. е детето. Стой, та гледай как ще я сложа.. Като няма друг вариант какво да я правя..

# 149
На всеки 3 часа е с висока температура.
За сега само нурофена му действа,но както казах за около 3 ч.
Хексалгин,панадол и свещичните изобщо не помръдват температурата.  Стоенето в хладка вода също.
Други съвети ?
Компресите изобщо не ги търпи,пробвала съм не става ,започва да се дере и най-много да вдигне повече температура вместо да свали

Общи условия

Активация на акаунт