Бързи въпроси и отговори деца - 9

• 22 313
  • 767
  •   1
Отговори
# 165
Последните кътници, тоест първите постоянни ли? Моите деца са на 5,5 г., долните са почти целите излезнали, но горните са пробили само на едната ми дъщеря.

# 166
Не ,не .
 Говоря за млечните кътници

# 167
Различно, на големият ми син избиха почти на 3г, на малкият на 2г1м, а на детето на приятелка на 3г10м.

# 168
ради,  колко зъба има? иначе май на около 2.5 вече бяха поникнали на звяра. но има разминавания в това на кого кога никнат. вие не бяхте ли ходили на зъболекар или ортодонт? те коментираха ли нещо?
общо са 20 млечните зъбчета.

# 169
Има 18 зъба ,остават 2 кътника отгоре ,които пише че трябва да избият до 33 месец ,а той вече е на 33 месеца 🤷‍♀️

# 170
  • Пловдив
Като малка се изгорих на ютия, госпожа в детската градина даде на майка мехлем мас, невен /и не знам още с какво/, към днешна дата на бедрото нямам белег от изгорено, за разлика от стъпалото, където не са ме мазали с него.
Повечето баби по селата приготвят този мехлем.

# 171
Здравейте!Преди два месеца биха БЦЖ ваксина на сина ми и оттогава стои надуто,но тази вечер го е разчоплил и изтича кръв.Детето е на 6 и половина години и това му е втора ваксина.Някой ако знае дали е притеснително и нужно да го види лекар още днес или може да го види в понеделник педиатъра?

# 172
  • София
Ми лекарката ни каза да не го чопли. Иначе имашо шанс след около 40 дни да стане като пъпка, например. Според мен консултирайте се все пак и с лекар

# 173
Не е трябвало да го чопли,консултирайте се с лекар .
На моя син му стоя подуто и с пъпчица близо 9 месеца ,сега вече е само белег

# 174
Не се е усетил и се е почесал, защото го е засърбяло, иначе си знае че не трябва.Ще се консултирам.Благодаря за отговорите!

# 175
Хелп! Синът ми си удари главата. Не е паднал, а се нацепи в масата. На секундата се поду челото и има голяма изпъкнала цицина. Освен крем с арника, друго...? Студените компреси са крайно неуспешни.

# 176
Малко по бабешки, но след удар мажа веднага с олио. Така ми каза една майка и аз така правя и наистина мястото по-малко посинява и стои подуто. Чак след това слагам кубче лед и мажа с арника.

# 177
  • до най-прекрасния мъж
Винаги първо нещо мазно - мазен крем, олио и по-късно мажа с Арнигел, ако има нужда. Обикновено, ако до 1-2 Мин намажа с мазно, не се подува въобще и минава бързо.

# 178
тюлип,
звярът така се трясна в ръба на масата на около годинка.челото централно. арника е ок. при нас много помага, ако приложа веднага... аз тогава разтрих бързо със зехтин, защото бях чела че помага за цицини. не знам колко е помогнало.. стана голяма цицина със синя линия точно където е бил ударът. следих очите и цялостно поведение, за да отхвърля мозъчно сътресение.
на следващия ден цицината беше по-малка, синината по-голяма... мазах и с арника. цицината намаля, синината се върна към първоначалната форма (линия). мина за около седмица- десет дни. точно тогава имахме и пътуване и половината време е със синя линия на челото на снимките.

следете за неразположение, реакция на зениците,  залитания, повръщане, липса на координация за около 24 часа... обикновено при проблем до 4-6 часа се появяват симптоми, но лекарите препоръчват 24-48 часа да се следи за неразположение. синините и цицините минават за 1-2 седмици в зависимост от удара и кожата.
на звяра стоят и по повече, ако са били силни ударите, но тя е с тънка кожа и много бяла.
ако цицина стои повече от месец, консултирайте се с хирург. понякога, макар и рядко, настъпват изменения и може да се наложи хирургична намеса, за да се премахне подутината.

# 179
Благодаря Ви! Малчо е добре, не е повръщал и прочие, но точно какво казва синия заек има синьо и в синьото черта от удара.. 😃 Как ще го бъде с този разбойник... И двамата с баща му бяхме до него и пак!

Общи условия

Активация на акаунт