Бързи въпроси и отговори деца - 9

• 22 320
  • 767
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Здравейте! Не знам дали въпросът ми е за тук, но синът ми на почни 3г. е с температура от сряда през нощта. Има бистри сополи и лека кашлица. Имате ли представа дали дежурният кабинет в 17 ДКЦ гр.София работи в събота? Педиатърката му каза да се насочим към дежурен , ако събота има пак температура. Другото, което се чудя е дали да отидем сега да пуснем ПКК и ЦРП преди да го прегледат.

# 181
Аз бих пуснала първо изследванията, преди да заведе детето на преглед. Относно конкретния кабинет, нямам информация дали работи в събота, но всеки личен лекар трябва да има сключен договор с дежурен кабинет, който да преглежда пациентите му в почивни дни. Ако лекарят Ви има профил в superdoc, там обикновено има контакти на дежурния кабинет/ лекар.
Бързо оздравяване!

# 182
  • Пловдив
Аз при температура продължаваща над 3 дни задължително го водя на лекар, отделно сега има случаи на лайшманиоза /не го казвам за да стряскам, а за да не се подценява/, а при нея е много важно навременно лечение.

# 183
би трябвало да работи дежурният кабинет в събота. нашият лл е в 17дкц и си спомням, че съм снимала инфо точно за това. входът е от към ул. мърфи.

# 184
  • София
би трябвало да работи дежурният кабинет в събота. нашият лл е в 17дкц и си спомням, че съм снимала инфо точно за това. входът е от към ул. мърфи.
Ние сме в 19 ДКЦ , сега се свързах с личния лекар и каза, че работи и събота, и неделя дежурният на 17-та. Пуснахме изследвания и когато излязат ще го заведем да го прегледат. Благодаря на всички за отговорите! Simple Smile

# 185
Здравейте отново! Бях писала за ваксината и болка в крачето. Купих му лепенки от тези за температура сложих му я и за един час му мина болката. Може да изпробвате ако ви се наложи.
Сега имам друг въпрос.
Малкия вади няколко зъба едновременно. В четвъртък беше цял ден с температура около 37/37,5/38 вечерта му дадох нурофен и му мина. Вчера цял ден нищо му нямаше и не съм давала лекарства. И днес пак до обяд с температура и след нурофена спадна. Прилича ли тази температура да е от зъби или да търся другаде причината. Няма суполи или кашлица. Неспокоен е и крив

# 186
Не е от зъби, вероятно е някакъв вирус.

# 187
Как е възможно хората да продължават да мислят,че децата вдигат температура при избиване на зъб ?
За нашите 3 г моето дете нито веднъж не е вдигал заради зъб. По-скоро до като излиза зъб е бил с ангина,бронхид и т.н
Спада имунитета и се разболяват ,от там и температурата

# 188
  • София
Така се успокояват, знам ли😆И мен ми се иска да е от зъби ама не е. По-скоро логиката е, че имунитета спада и лесно хващат всякакви бацили.

# 189
Напротив вдига се от зъб, но до 37.5, по-високата вече си е от вирус.
Това, че вашето дете не е вдигало не значи, че не се вдига.
При избиването на зъба, особено ако е по -трудно се получава локално възпаление на венеца и организма реагира.
Моята е вдигала от преден резец и от двата долни кучешки, но вдига до 37.5 и я поддържа максимум едно денонощие, даже нямаше и толкова.

# 190
  • София
Разболявала се е, но не от растеж на зъб😆

# 191
На мен на няколко пъти ми се е случвало детето да вдигне до 37.5-37.8 еднократно, без други симптоми. Не мисля че е бил болен тогава, та и аз го отдадох на зъбоникненето 🤷♀ но над 38 градуса вдигне ли, никога не сме се разминавали без боледуване

# 192
Повишаването на телесната температура в последния стадий от зъбоникненето, точно преди пробиването на венеца, кратко и субфебрилно, си е емпирично доказано, включително и от клинични проучвания върху голям брой деца. Четох няколко такива, докато дъщеря ми спеше върху мен с температура 37.5 и ужасно крива, когато едновременно й избиваха 4те последни кътника. Цяла сутрин ми мрънкаше, отказваше храна, казваше си, че я болят зъбките, към обяд вече искаше само да се кърми и вдигна температура. Спа неспокойно 4 четири часа, събуди се с 4 нови зъба, без температура и вече в настроение, а аз междувременно бях изчела де що има научни материали по темата. Бях се подготвила да давам ибупрофен, но се оказа излишно.

Извън този злополучен ден, не сме усетили появяването на зъбите, беше много спокойна и не е давала знаци, че има дискомфорт. Но съм абсолютно убедена, че беше от това, тя говореше повече от достатъчно, че да ми обясни недвусмислено какво не е наред.

За мен по-скоро нелогично е работата на толкова фундаментална система на организма, каквато е имунната, да се повлиява от естествен процес като зъбоникненето. Ако имаше такава закономерност, еволюцията отдавна щеше да е елиминирала такъв дефект.

# 193
Ние също имахме възпаление ,2 седмици му беше подут и  посинял венеца ,но въпреки това температура нямаше 🤷‍♀️ факт е ,че всяко дете е различно ,н

Напротив вдига се от зъб, но до 37.5, по-високата вече си е от вирус.
Това, че вашето дете не е вдигало не значи, че не се вдига.
При избиването на зъба, особено ако е по -трудно се получава локално възпаление на венеца и организма реагира.
Моята е вдигала от преден резец и от двата долни кучешки, но вдига до 37.5 и я поддържа максимум едно денонощие, даже нямаше и толкова.

# 194
  • София
Повишаването на телесната температура в последния стадий от зъбоникненето, точно преди пробиването на венеца, кратко и субфебрилно, си е емпирично доказано, включително и от клинични проучвания върху голям брой деца. Четох няколко такива, докато дъщеря ми спеше върху мен с температура 37.5 и ужасно крива, когато едновременно й избиваха 4те последни кътника. Цяла сутрин ми мрънкаше, отказваше храна, казваше си, че я болят зъбките, към обяд вече искаше само да се кърми и вдигна температура. Спа неспокойно 4 четири часа, събуди се с 4 нови зъба, без температура и вече в настроение, а аз междувременно бях изчела де що има научни материали по темата. Бях се подготвила да давам ибупрофен, но се оказа излишно.

Извън този злополучен ден, не сме усетили появяването на зъбите, беше много спокойна и не е давала знаци, че има дискомфорт. Но съм абсолютно убедена, че беше от това, тя говореше повече от достатъчно, че да ми обясни недвусмислено какво не е наред.

За мен по-скоро нелогично е работата на толкова фундаментална система на организма, каквато е имунната, да се повлиява от естествен процес като зъбоникненето. Ако имаше такава закономерност, еволюцията отдавна щеше да е елиминирала такъв дефект.
Тя не се повлиява от всичко особено след като е толкова недоразвита при толкова малко дете? Не се заяждам, а питам. Тъй като масово има деца дето ако някой кихне срещу тях и след 2 часа ще са болни. Според лекарите имунната им система е недоразвита и тъпчат с различни имуностимулатори (личен опит с голямото дете).

Общи условия

Активация на акаунт