Бързи въпроси и отговори деца - 9

• 1 822
  • 94
  •   2
Отговори
# 30
според мен прекалено се взираш. нищо му няма на детето най-вероятно...

# 31

Преди 10 дни му се заби стружка от сръкло в крачето,махнахме го(поне не видях да има друго)  сега виждам че крачетата му имат някакви ситни плюски не знам дали има общо. Не е носил чужди обувки или чорапи освен,че понякога обува нашите чехли . Дали е нещо заразно . В понеделник имаме час за дерматолог по друга причина и ще питам и за това ,но до тогава спиделете ако знаете нещо
На кречетата често се появяват плюски и подобни. Особено ако ходи босичко.

# 32
Бил ли е болен напоследък? Прилича ми на следи от коксаки вирус. Поне при моите деца беше подобно.

# 33
Имаше хрема преди месец

# 34
  • София
При коксакито изглежда по-различно или поне по опита ми с децата

# 35
При моите имаше по няколко пъпки на палеца отстрани като на първата снимка и после кожата се обели като на втората и третата снимка.

# 36
  • до най-прекрасния мъж
Може и Коксаки да е. Дъщеря ми го изкара с двукратно повръщане и лека Т. На 5-тия ден беше на градина, без изобщо да подозираме какво е. Сред като аз скоро след това се разболях с 40°С и херпеси по сливиците, т.нар. херпангина, а баща ѝ няколко дни след мен се обрина по целите ходила и ръце, навързах две и две, че нейното повръщане е било всъщност Коксаки. Ентеровирус е и може да протече по различни начини. Тя нямаше нито една пъпка, аз имах 5-6 по ръцете, а мъжът ми го изкара без Т, но сериозно опъпчен. Имаше стотици пъпки, кожата по ръцете и краката му се свлече, а шест месеца след това му падне нокът на крака.
Първата снимка точно на това ми прилича. Като подкожно мехурче е, но може и да няма общо.

# 37
Здравейте!
Кажете ми, моля, какво е това чудо на около година и 3 месеца.... Синът ми се скъсва да се тръшка, извива като струна, ляга на земята, блъска ръце, крака, глава.. и всичко това е съпроводено с рев, дере се все едно го убивам... 🤯🤯🤯
Сънят стана кошмар... Заспива с поне 2 часа закъснение от преди, през нощта си се буди, будува... Реве, тръшка се пак. Нещо страшно е.

Яденето също е чутовна мъка! Бута лъжицата, дърпа си главата...

Отчаяна съм и съм с опънати до краен предел нерви. ..какво се случва и колко продължава? 🙁🙁🙁

И при нас всичко започна на тази възраст, обаче открих консултант по ранно детско развитие и осъзнах къде е проблема - а именно - в мен! Прекалено много неща Не му позволявах, защото (нека честно да си кажем) да мен не ми се занимаваше с тях. Колкото по-малко казвах “не”, толкова по-бързо му минаваше мерака за магариите. Сега е на 1г5м и знам, че ако наистина много се заинати за нещо, значи наистина много му е важно да го направи и осигурявам контролиран и безопасен достъп до нещото. Бързо минава манията, два-три-пет пъти и почва нещо различно да търси.
Ако е твърде нервен го качвам на кулата и на мивката си играе с вода, водата винаги ги смирява😁😁😁 Става всичко мокро, ама важното е, че детето е щастливо.
Винаги давам 2 неща , за да си избере едно от тях (да посочи с пръстче, защото не говори).
Навън, излизам с мисълта, че сме там За него, Той да реши къде и колко, а аз да го пазя просто и да се забавлявам с него.
Обличането е с негова “помощ” винаги.
Зъбите първо той си ги мие, после аз или баща му довършваме, но винаги гледаме да е забавно и без нерви.

# 38
Момичета, някоя има ли опит с пускане на дете на ясла и новородено вкъщи?

Приети сме във втора яслена, но съм с термин началото на октомври и нямам никаква идея с цел превенция от/до кога, живот и здраве, е препоръчително да задържа тодлъра вкъщи…

Малко се притеснявам, че ще се застъпи период на адаптация към два тотално нови фактора за него, отделно не знам какъв минимум ваксини е добре бебето да има преди да се изправим челно пред вирусите от детската градина. Имате ли представа дали, пробно, някои ясли биха приели детето да отиде за няколко дни и преди 15-ти септември?

# 39
  • София
Зависи каква е яслата държавна или частна. В момента се гледа прием за Септември месец и се съмнявам да Ви дадът тъй като местата не са освободени от предишния набор.
Иначе по другият въпрос нямам точно същата ситуация, но каката беше на 4 като се роди сестра ѝ. Спрях я 2 месеца като имах уговорка с директорката. Ами и двете не спряха да ми боледуват. Първото боледуване на дребната беше на 40 дни Simple Smile
До дете и до имунитет си е.

# 40
Аз бих го завела за 1 час и после вече бих го пуснала след като бебето стане поне на 40дни.

# 41
Здравейте,
Бяхме днес на дерматолог,погледна крачетата и каза ,че са брадавици. Не били заразни,каза че ходели само по децата и ги е хванал от ходенето бос . Той преди 2 седмици на свло при баба си ходи в двора бос ,явно от там .
Каза,че не било нужно лечение,били безобидни обаче на мен някак не ми дава мира .
Някой знае ли нещо по темата,утре ще звънна и на педиатърката да искам мнение и от нея

# 42
Как така брадавици? Това изобщо не прилича на брадавица, а по-скоро на олющена кожа. Ако е ходило по плочките босо детето, нищо чудно.
От ходене бос се хващат и кокоши тръни. Но те имат черни жилца, а тук не виждам такива.

# 43
Не знам и аз съм объркана.
Горорих с педиатърката,не вярва на казаното от дерматолога и ме праща утре при деуг.
Притеснявам се да не е нещо лошо. Когато крачетата са измити и явно от водата тази кожа е по-видима и никак не изглежда добре. Детето не изпитва дискомфорт, но ... не са пъпки ,точно като олющена кожа е . На другото краче има смао една пъпка бяла или мехур,не знам .
Имаме куче и коте вкъщи,кучето е малко и понякога пишка вътре ,мия пода с белина. Преди седмици пък ходи у баба си на двора бос ,а тя има кокошки и понякога ги писка из двора . Не знам дали тези неща имат значение ,мисля всякакви неща . До сега не е имал такива неща

# 44
Мен ми изглежда на гъбички. Опитай в топла вода със сода и ябълков оцет.

Общи условия

Активация на акаунт