Бързи въпроси и отговори деца - 9

• 22 148
  • 765
  •   2
Отговори
# 75
При нас сина ми отказваше да слагаме чувал и е с одеяло. Като се събудя през нощта го проверявам и завивам, ако се е отвил. Не се е случвало да се омотае, а и вече над 1г са по-големи и могат да махнат одеялото, ако им пречи на главата примерно.

# 76
През деня спи с одеяло, защото го наблюдавам, а и за да свиква за яслата. Нощем обаче само със спален чувал, а отдолу само боди и голи крачета 🤭

# 77
  • до най-прекрасния мъж
Върху чувал никога не съм завивала. Регулирам с по-тънка/дебела пижама, с/без чорапки, ако са ѝ били студени крачетата.

# 78
Ако се ползва спален чувал, в никакъв случай одеало. Дори чувала да е с крачета, може някое от тях да влезе на вътре и да не успее да се измъкне от одеялото. С първото дете ползвах чувалчета до 2+, с второто не планирам да завивам по-рано.

Ако ще продължавате с чувалите и това ви се струва тънко, слагайте повече пластове дрехи, но без завивка отгоре.

Да, точно така правя.
Исках да се убедя, че не греша. Много благодаря!

# 79
  • София
Не знам дали въпросът ми е за тук...
Завивате ли бебетата нощем?
Става въпрос за бебе 1г+
Аз ползвам спален чувал или топъл ромпър. Одеялото много се набира и се страхувам да не се омотае.
Не, аз също съм ползвала чувал, че и за по-голямо дете

# 80
При нас сина ми отказваше да слагаме чувал и е с одеяло. Като се събудя през нощта го проверявам и завивам, ако се е отвил. Не се е случвало да се омотае, а и вече над 1г са по-големи и могат да махнат одеялото, ако им пречи на главата примерно.

Прочетете въпроса, защото отговора Ви е подвеждащ и не отговаря на въпроса. Ако детето е свикнало с чувал, то това е по-безопасния вариант. Отделно се пита дали се завива с одеало, при ромпер или спален чувал. Спящо дете/бебе в чувал абсолютно не се завива върху чувала с одеяло, защото са му ограничени движенията.

# 81
Малкият ми син е на 3г3м и още спи с чувал. Големият спеше до около 5г с чувал. Само през лятото ползвам тънка завивка. Не завивам върху чувал, ползвам чували с различна дебелина и варирам пижамите. Чорапи не слагам.

# 82
Моя от бебе е с някаква завивка ,а напоследък спи при нас ,такаче с каквото сме завито ние с това и той.
Има чувалче,пробвах 2 пъти да му го слагам,но все си мисля ,че или му е студено или горещо . Такаче го ползваме само понякога вкъщи да се разхожда 🤷‍♀️

# 83
Как мога да разбера дали детето, бебе на 40 + дни, има алергия или непоносимост към белтъка на млякото? Кой и къде мога да проверя за наличието на тази алергия? Прави ли се по здравна каса или аз си поемам изследването?

# 84
Чувалче никога не сме слагали. На нашето винаги му е горещо и се отвива.

# 85
При нас е винаги 23-24 градуса и аз не завивам, даже и чувалче не исползвам. Той не обича да е много облечен и да му е много топло. Спи си само по пижамки.

# 86
  • София
Как мога да разбера дали детето, бебе на 40 + дни, има алергия или непоносимост към белтъка на млякото? Кой и къде мога да проверя за наличието на тази алергия? Прави ли се по здравна каса или аз си поемам изследването?
Посетете гастроентеролог

# 87
Тестовете за алергии не минават по касата. Което винаги ми е било много тъпо предвид колко е масов проблемът, но факт.

# 88
Здравейте. След ваксината на 6 г. (Тетраксим) трябва ли мястото да се пази от мокрене 24 часа? В листовката не пише такова нещо, но досега в по-бебешките възрасти личната н лекарка предупреждаваше за това. Чудя се веднага след ваксинацията да ходим ли към плуването, или трябва да се пропусне този час.

# 89
  • София
По принцип предупреждават да не се къпят след това, защото може излишно да се затопли мястото. Аз лично бих изчакала за ден да пропусне плуване нищо няма да стане.

Общи условия

Активация на акаунт