Бързи въпроси и отговори деца - 9

• 22 062
  • 765
  •   1
Отговори
# 60
макарон, толкова високи аз не бих взела за ходене на градина. имаме кубинки, много й харесват, с цип са, но й е малко трудно с обуването (не със закопчаването) и се налага ние да помагаме, така че ги носи само, когато не е на градина. за есента съм й взела челси боти.

# 61
Купих добавка желязо за дете на 1 година. Има много ниски показатели. Има ли някаква специфика за приема?

# 62
  • София
Да не е гладно или след хранене или по време иначе ще раздразни стомахчето.

# 63
Проверете също В витамините, най-вече В9 и В12, отразяват се на усвояването на желязо от организма.

Имайте предвид, че добавките с желязо оцветяват зъбите. Под годинка беше дъщеря ми, когато предните зъбчета - само тези бяха изникнали - станаха на петна от желязото. На 4 години вече е поизбледняло, но още е видимо, а тя вече си го забелязва и я притеснява. Та е съвет от препатил - по възможност навътре в устичката слагайте препарата, за да не се оцветят предните зъбки, и после внимателно измиване.

# 64
Моля за препоръка за добър детски уролог в София. Става въпрос за напишкване при 4г дете, по време на игра и ЛЛ даде направление да я прегледа специарист.

# 65
Давай го 15 мин преди или 15 мин след хранене
Някой има ли мнение отностно тази триколка .

Последна редакция: чт, 15 май 2025, 21:36 от Radii❤️

# 66
Моля за препоръка за добър детски уролог в София. Става въпрос за напишкване при 4г дете, по време на игра и ЛЛ даде направление да я прегледа специарист.

Ние бяхме доволни от д-р Иван Александър Георгиев. Млад, внимателен и компетентен лекар. Преглежда на няколко места, може да видите в супердок. В продължение на лечението при нас, отговаряше бързо по вайбър, та има комуникация.

# 67
Откъде да търся заготовки за парчета картонена торта за градината? Мислех, че в Тему ще е заринато, а се оказа, че едва намирам няколко варианта за няколко кутийки в кръг. Тези две-трислойни "торти" къде да ги търся? За по 1лв. и нагоре ли са всяка кутийка?

# 68
Аз взех от "Купи подарък от майка на дете с увреждане" и съм доволна от изработката. Комуникацията беше много приятна, аз имах конкретни изисквания, които идваха различни от масовото, и дамата ги взе предвид. Крайният резултат беше отличен и после поне 5 майки от групата я ползваха, също останаха доволни. Това е профилът й: https://www.facebook.com/DeqnMariela/

Не е в никакъв случай по-евтино от 1 лв на парче, но има някаква социална кауза, което прави изръсването с 50 лв за шарени хартийки малко по-лесно за преглъщане.

Иначе може от Слънчоглед, но ще трябва да си направите вие украса: https://www.slanchogled.com/product-cat/hobi-i-kraft-materiali/m … PPnrMyTFdq1kDS63u

На нашата торта украсата представляваше сатенена панделка на всеки "блат" с малки картинки по нея, както и картинки и надписи, закачени на дълги дървени пръчици за шишчета, които да държат трите етажа на тортата един към друг. Вярвам, че може да се изпринтят и направят съвсем лесно и у дома.

Аз с въпрос: подарява ли се нещо на учителките по повод 24 май/края на учебната година? И само на учителките и помощник-възпитателя ли, или и на другите учители по допълнителните дейности? За първи път сме в детско заведение и не знам какъв е етикетът.

Последна редакция: пт, 16 май 2025, 16:39 от Макарон

# 69
Ами то на 24-ти май се почива. По-скоро на 1-ви юни, когато е тържеството, купуваме по някое цвете за тях.

# 70
  • София
Откъде да търся заготовки за парчета картонена торта за градината? Мислех, че в Тему ще е заринато, а се оказа, че едва намирам няколко варианта за няколко кутийки в кръг. Тези две-трислойни "торти" къде да ги търся? За по 1лв. и нагоре ли са всяка кутийка?
https://www.slanchogled.com/

# 71
  • Somewhere beyond the moon and stars

Има онлайн разни варианти, под 1 лв. не съм виждала; аз съм виждала заготовката и в по-големи книжарници.
Знам, че много майки се справят с изработката и сами от цветен картон и стикери по избор.

# 72
Аз купих от китайския магазин в квартала за тортата на сина ми готови парчета за нагъване, мисля че бяха по 50ст.

# 73
Не знам дали въпросът ми е за тук...
Завивате ли бебетата нощем?
Става въпрос за бебе 1г+
Аз ползвам спален чувал или топъл ромпър. Одеялото много се набира и се страхувам да не се омотае.

# 74
Ако се ползва спален чувал, в никакъв случай одеало. Дори чувала да е с крачета, може някое от тях да влезе на вътре и да не успее да се измъкне от одеялото. С първото дете ползвах чувалчета до 2+, с второто не планирам да завивам по-рано.

Ако ще продължавате с чувалите и това ви се струва тънко, слагайте повече пластове дрехи, но без завивка отгоре.

Общи условия

Активация на акаунт