Бързи въпроси и отговори деца - 9

• 21 823
  • 761
  •   1
Отговори
# 750
Дайте препоръка. Ако има избор потребителката да си прецени сама. Аз просто коментирах кои са позитивите според мен и за които нямам против да си плащам.

# 751
  • Пловдив
И този сезон ползвам с детето Exomega кремът, не ми се струва по-странен от миналогодишното шише. Не му умирисва дрехи/завивки. Нанасям, след баня, 10 минути по-късно обличам детето.

Последна редакция: чт, 15 яну 2026, 14:48 от Десиссслава

# 752
Здравейте,момичета! Вече месец се влачим болни с моя младеж. Това са му резултати от днес,защото снощи вдигна Т. Црп-то е 60. Той освен Т няма оплаквания. ЛЛ го прегледа и даде АБ и уж,имал налепи по гърлото. Вече нз от нерви къде се намирам Sad Надявам се вашите мъници да са добре и да споделите има ли такъв вирус само с Т и такива кофти показатели и АБ ли се дава веднага. Оплаках се и ми оплекна.

# 753
По грубо правило бактериална инфекция се предполага при CRP >80.
Има страшно много вируси с температура, къде с други симптоми, къде не.
Ние няма как да преценим дали детето има нужда от АБ или не, ако те съмнява преценката на ЛЛ, го заведи на второ мнение при частен педиатър. Аз лично бих процедирала така, не бих давала АБ директно.

# 754
не съм специалист, но на мен ми прилича на неизлекувана инфекция...
оправяйте се бързо...

звярът пък тази нощ спа зле (недоспиване последните дни, легна рано, пи много вода вечерта), а сутринта се събуди с температура. след като пи малко мляко повърна.. други оплаквания няма.
ходихме на лекар.. уж било леко зачервено гърлото, но аз късно се сетих че тя дъвка витамин, който също леко оцветява устата.. пуснаха й изследвания. всичко е в норма,
црп е под 2.5...
в понеделник контролен преглед...

# 755
  • Пловдив
В групата на сина ми, включително с него 3 деца днес са с температура и болки в корема. При едното грипният тест е отрицателен, ще видя по-късно при моето какво ще покаже, при третото дете не знам.

# 756
при звяра и болки в корема няма... повърна еднократно.. после докато успея да й кажа да не пие и яде, беше доизпила чашата с мляко.
температура имаше сутринта, но дафох нурофен и се нормализира... изследванията са перфектни.
педиатърът няма съмнение за грип, заради това и не предложи тест.
все пак всичко е с уговорка, че ако има някакво развитие, ще идем още утре, ако не -- в понеделник...
лл спомена че има някакъв вирус с температура и болки в корема (беше с някакво странно име май)...

# 757
  • Пловдив
Ще му направя теста като се събуди, приготвила съм витамин Ц да започне да приема, ще видя как е утре като отида да му взема бележка.

# 758
  • София
Здравейте,момичета! Вече месец се влачим болни с моя младеж. Това са му резултати от днес,защото снощи вдигна Т. Црп-то е 60. Той освен Т няма оплаквания. ЛЛ го прегледа и даде АБ и уж,имал налепи по гърлото. Вече нз от нерви къде се намирам Sad Надявам се вашите мъници да са добре и да споделите има ли такъв вирус само с Т и такива кофти показатели и АБ ли се дава веднага. Оплаках се и ми оплекна.
Посещава ли детска градина, какви контакти има детето, по-големи братя и сестри? Направихте ли му тест за грип?

# 759
Аз лично се насочих при друг добър специалист в друго лечебно заведение, където ще си мина само с направлението и няма да давам 20 евро административна такса.... Но щом си вършат качествено работата там, поне това е добре. Аз предпочитам да си ги спестя....

# 760
Посещава ли детска градина, какви контакти има детето, по-големи братя и сестри? Направихте ли му тест за грип?

Бяхме на почивка за три дни в голям хотел с доста хора. А в сряда беше на градина и вечерта вдигна Т. Тест не му е правен,защото нямал симптомите на грип според ЛЛ.

# 761
  • София
Първият симптом е температура при грип и от изследванията е ясно, че е инфекция. Можете да му направите домашен тест за грип. В сручай на грип лечението е друго. При децата знаете може да има и нетипични симптоми- налепи в гърло, инфекции на очи и др.

Но след като детето е контактно - явно е от там лепнато.

Общи условия

Активация на акаунт