Бързи въпроси и отговори деца - 9

• 22 069
  • 765
  •   1
Отговори
# 690
  • Бургас
Нашият е на 2 г. и 10 м. и аз обикновено го къпя прав, върху противохлъзгаща се постелка, като действам сравнително бързо. Майка му е една идея по-бавна в банята 🙂 Когато се къпят заедно, си играят в един леген с патенца и други играчки и тогава всичко минава доста по-спокойно. Понякога сяда и върху обърната кофа.
Винаги сме внимателни, а детето е голо, ние сме облечени и сме постоянно до него.

# 691
Опитайте да го заведете няколко пъти на бебешко плуване. Там водата започва да се приема по-спокойно и драмата с къпането се повлиява много добре.

# 692
  • Countryside
Относно отказа от къпане - понеже звучи да е голямо детето , опитайте чрез игра да направите банята интересна, пуснете музика(каквато обича), търсете съкровища(малки фигурки или кукли, скрити в банята), после ги къпем, после ги сушим, детето се къпе и суши паралелно с играчките и така. Може да му хареса. Повечето деца не дават да им мият косата, защото им влиза вода в очите, виждала съм да продават специални козирки за тези случаи, но дали вършат работа не знам. Аз бих пробвала да седа с хавлия и да попивам очичките, докато мия косата, ако това е проблема.

# 693
Здравейте,
Имам момиченце на 1г и 4месеца. Вече повече от половин година има обрив по бузките, който не се повлиява от никакви кремове. Водихме я на дерматолог, изписа ни кремове, но те също не помагат. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и има ли нещо, което да е помогнало? Бузките се зачервяват много и има ситни пъпчици, някои от които бели. Благодаря ви предварително!

# 694
  • София
Само по бузките ли е или има и по други части на тялото? Кава е диагнозата на дерматолога? На ме ми прилича и на дерматит. Може да искате второ мнение.

# 695
И на мен ми прилича на дерматит. Какви кремчета ползвахте? Преди 2 месеца, детето се обрина така, но по цялото тяло и лицето, дори на клепачите имаше. Изписаха ни кремчета на Биодерма и Авен, както и олио за къпане. Оправи се за седмица, но сега пак се обрива лицето като не го мажем.

# 696
Детето явно е пипнало стомашен вирус или някаква бактерия и имаше диария вчера еднократно, но от вчера след обяд поддържа 38 градуса температура и давам Панадол.
За стомахчето дадох да сдъвче Рекомфорт.
Какво друго давате в такива случаи на дечицата си?
За първи път се сблъскваме с това.
Детето е на три годинки. Престои днес да го прегледа и личният му лекар по-късно.

# 697
Благодаря ви за отговорите, със сигурност ще потърсим и второ мнение. Има и отстрани на двете ръчички. На други части от тялото няма.  Изписа ни крем Irito и Bioderma Atoderm intensive gel creme.
Каза ни, че са милиуми.

# 698
  • София
Детето явно е пипнало стомашен вирус или някаква бактерия и имаше диария вчера еднократно, но от вчера след обяд поддържа 38 градуса температура и давам Панадол.
Детето е на три годинки. Престои днес да го прегледа и личният му лекар по-късно.
Има такъв вирус в момента, но не е точно стомашен. Давала съм Хидратин алфа, за да нв се обезводни и от двете неща.

# 699
Давам Ентерол обикновено. Обаче какво е "еднократна" диария не знам. Обикновено при диария има поне 3-4 редки изхождания. Друг вариант е Адирекс или Смекта, но само след едно изхождане не бих избързала със Смектата.

# 700
Благодаря ви за отговорите, със сигурност ще потърсим и второ мнение. Има и отстрани на двете ръчички. На други части от тялото няма.  Изписа ни крем Irito и Bioderma Atoderm intensive gel creme.
Каза ни, че са милиуми.

Да потърсете второ мнение, аз не знам от личен опит но съм чувала че е възможно пъпчиците да са от глутен предизвикани, щом има и на ръцете.

# 701
  • София
Каза ни, че са милиуми.
Интересно защо тогава Ви е изписала козметика за атопична кожа… Милиумите според мен изглеждат по-малко по различен начин ама нека все пак и още един дерматолог да потвърди или отхвърли.

# 702
  • София
Това е вирусен ентероколит. Трябва и диета освен горепосочените лекарства.

Последна редакция: пн, 05 яну 2026, 15:42 от kene

# 703
  • Countryside
А възможно ли е да е обрив от претопляне? Ако изписаното лечение от дерматолога не помага, бих отишла на друг. Евнетуално и ЛЛ/педиатър да се изкаже.

# 704
на мен не ми прилича на обрив от претопляне...

моят звяр има атопичен дерматит (лек) и получава обриви по бузите, около устата и китките...
на биодерма кремът й помага... ползваме гелчето основно лятото, а балсама зимата...

Общи условия

Активация на акаунт