Бързи въпроси и отговори деца - 9

• 21 935
  • 763
  •   2
Отговори
# 720
  • София
Няма проблеми от фреш с портокал със малко повече вода. При запек помага наистина но и не прави разстройство.

# 721
  • София
Между другото за грейпфрута, не знам дали знаете ,но с антибиотик не трябва да се консумира и като цяло с лекарства също не е добре.

# 722
  • София
Здравейте, началото на февруари ми предстои планово секцио. Имаме и един тригодишен батко, който ходи на градина, но сме решили да го спрем седмицата на секциото и след това да го задържим още известно време вкъщи.
Знаете ли как се извиняват отсъствията за този период? По домашни причини имаме още 25 дни, но не ми се иска да ги използвам направо тях, понеже до края на май месец може да се наложи да отсъства пак.
 От педиатър ли се взима някаква бележка или се пише заявление до директора на детската градина?

# 723
  • София
Говорите и с учителките му и с директорката ако искате да го спрете. Каката я спрях на 4г. за 2 месеца като се роди бебето ( не, че имаше файда..) и се извиняваха от педиатъра с медицинска бележка.

# 724
Здравейте, началото на февруари ми предстои планово секцио. Имаме и един тригодишен батко, който ходи на градина, но сме решили да го спрем седмицата на секциото и след това да го задържим още известно време вкъщи.
Знаете ли как се извиняват отсъствията за този период? По домашни причини имаме още 25 дни, но не ми се иска да ги използвам направо тях, понеже до края на май месец може да се наложи да отсъства пак.
 От педиатър ли се взима някаква бележка или се пише заявление до директора на детската градина?

В първа група отсъствията могат да бъдат неопределен брой, така че проблеми няма да имате, ако детето отсъства по-дълго време. Говорете с учителките и обяснете ситуацията- предполагам, че ще трябва да вземете бележка от личния лекар, но може и със заявление, даже мисля, че с него ще е по-лесно.

# 725
  • София
В какъв смисъл неопределен? То и в 4-та могат с медицинска бележка да са неопределен ама иначе първа група и ясла по семейни причина са 30 дни, а нагоре стават по 15 дни.

# 726
В какъв смисъл неопределен? То и в 4-та могат с медицинска бележка да са неопределен ама иначе първа група и ясла по семейни причина са 30 дни, а нагоре стават по 15 дни.

Така ни го обясниха госпожите в началото на годината- първа група всичко с бележките и отсъствията е проформа. От 2 група образованието е задължително и не може да се отсъства постоянно. Ясно е, че децата като боледуват, ще отсъстват колкото е необходимо, ако е нужно и месеци. Но за първа група - нямало проблем и да не ги мислим отсъствията 🤪. Може би не използвах правилната дума- става въпрос, че могат да бъдат неограничен брой.

# 727
  • София
Няма никаква проформа ако си просрочите 30-те дни няма да взимате детски ( не, че много хора взимат ама хайде). Не знам от къде сте и в кой град живеете, но тук в Софето бая деца си заминаха от градините така... защото всичко било проформа. Както и да е, с бележка може да извините отсъствията, но по семейни причини са само 30дни за ясла и 1-ва група. Повечето госпожи влизат в положение, защото и на тях не им се гледа още едно дете и ще може да се разберете с тях.

# 728
Общо взето, който не е решил да лъже системата, той не е успял. Дали с фалшиви бележки от лекар, дали висят неизвинени някак или по други начини, които на някой праволинеен, като мен, няма да му хрумнат, но факт.

# 729
  • София
Забравила съм да напиша, но за София ми беше питането, имат електронен дневник и там си пише колко използвани дни има по семейни причини, като общо може да има 30 дни. Има и някаква опция за извиняване “служебно” , затова попитах дали е нужна медицинска бележка или директорката би могла да ги извини служебно. Не взимаме детски, но смятам, че е редно да знаят все пак защо отсъства детето от градина. Благодаря за отговорите!

# 730
Благодаря много за съветите за грейпфрут.
Сега мислех да и направя гъбена каша, купих печурки...
Но се двоумя..До сега не съм и давала.
Гоним 3 годинки.

# 731
Служебно се извиняват отсъствия през ваканциите на учениците, дни без парно и други извънредни ситуации.

# 732
никакъв проблем няма с култивираните гъби на тази възраст.. все пак имайте предвид че гъбите дразнят стомахс и не се препоръчват при стомашни неразположения..

звярът на 2 нагъваше гъбени мезета (запържени гъби с лимон и подправки) по баровете в мадрид...

# 733
  • Пловдив
Гъбите са тежка и трудносмилаема храна. Какво налага да се дават на тригодишно? Може да му направите всякаква друга каша….

# 734
Гъбите са тежка и трудносмилаема храна. Какво налага да се дават на тригодишно? Може да му направите всякаква друга каша….

купувала съм пюрета (френски, над среден клас) за 1г+ с парчета гъби... с патладжани също (също се водят трудно смилаеми по нашите ширини)...
едва ли френските стомахчета са толкова по-различни от нашенските...
естествено не бива да се прекалява...

Общи условия

Активация на акаунт