Бързи въпроси и отговори деца - 9

• 21 904
  • 762
  •   3
Отговори
# 735
  • Пловдив
И аз съм давала гъби и патладжан. Като цяло няма храна, която да не съм предложила.

# 736
И аз не виждам проблеми с гъбите, стига да не са в големи количества.
Няма да забравя как аз веднъж прекалих с пържени манатарки (ние си ги бяхме набрали) и ми стана доста тежко и неприятно за няколко часа. Оттогава знам защо ги водят трудносмилаема и тежка храна 😆

# 737
Благодаря ви, ставаше на въпрос за печурки но хубави гъби.
Направих но тя не иска да пробва.
А сега друго да питам, пусках и урина преди 2 мес но не стерилна,и малко не ми хареса резултата.
Левкоцити (Sediment WBCs) - 30.00 na поле при реф до 4.00
Струва ми се много...
Еритроцити ( Sediment RBCs) 4.00 на поле при реф. До 2.00
Не ми харесват, но док не каза да е нещо лошо...
Моля по запознатите да споделят. Дете почти на 3 г.

# 738
  • Пловдив
Разбира се, щом гъбите са част от менюто ви, нищо не пречи да ги давате. Знам за кои пюрета става дума, те са страхотни, но не съм давала гъбените.
Мисълта ми беше, че гъбите нямат някакви конкретни ценни ползи за детето и бидейки тежка храна са мой последен избор за храна на детето. Патладжаните освен тежки, са и доста мазни, аз ги обожавам, но отново- не съм ги давала на детето, струва ми се твърде много за детско коремче Simple Smile

# 739
Здравейте, запазих час за преглед по НЗОК при детски хирург в поликлиника България, но ми се обадиха по телефона да ме уведомят за административна такса в размер на 20 евро. Такава ли е практиката или аз нещо не съм разбрала правилно?

# 740
Така е. Прегледът е с направление, а това се води административна такса, така че си плащаш. Измислили са някаква врътка. Ние там ходим откакто се родиха децата. Не ме кефи това плащане за всичко, но съм доволна от лекарите и организацията там.

# 741
Безумна ми се струва тази "админустративна такса". За какво? Да принтират амбулаторен лист ли?

Има ли някой, който използва серията Exomega? Преди 6 години нямахме проблем с нея. Сега отново се наложи да я вземем и редовно да мажем сина, но час-два след нанасяне започва да мирише много зле, на химия. В трайност е, няма проблеми видимо в продукта, но тази миризма се пропива и в дрехите, и в завивките. Сменям ги постоянно, но няма голям смисъл, защото после пак идва мазането. За емолиентния крем става дума, взела съм и млякото, но засега не сме го ползвали. При друг да се е случвало?

# 742
аз съм ползвала балсама миналата година и ми миришеше на лекарства.. хич не ми хареса, а и нямаше особен ефект...
предпочитам на биодерма атодерм.. ползваме балсам, гел и крем (превантивен).
използваме заради атопичен дерматит... не е сериозен, но е упорит... по различни причини (а понякога и без причина, която да можем да определим) се появяват петна на едни и същи места...

# 743
  • София
Здравейте, запазих час за преглед по НЗОК при детски хирург в поликлиника България, но ми се обадиха по телефона да ме уведомят за административна такса в размер на 20 евро. Такава ли е практиката или аз нещо не съм разбрала правилно?
Не е… Кожудерци са там

# 744
Административната такса е законна, някои лични лекари също имат. Естествено, че не е за да покрива “разпечатване” или каквито и да е било други канцеларски разходи. Просто е вратичка в закона за допълнителни приходи. На фона на цените в тази поликлиника дори си е евтина..

# 745
  • София
За 20 евро какво точно ще ми принтира като всичко вече се случва електронно?

# 746
Амбулаторен лист се издава винаги, нищо, че има и електронен еквивалент. Административната такса се дефинира за страничните материали и дейности в работата. Принтирането, като "добавена стойност" за клиента (не пациент) беше просто пример.

# 747
  • София
Като Ви се дават 20 евро за амбулаторен лист - давайте. Но, не не е нормално!
При личните лекарите 20 евро административна такса аз не съм давала.

# 748
Ако намерите другаде свестен педиатър по здравна каса, отивайте. Ако е платен прегледът, със сигурност е повече от 20 евро. Удобството в Поликлиника България е, че не се чака за час и преглед,  добри диагностици са и ако са необходими изследвания, за да се предпише терапия, стават на място и за 5 минути.

# 749
  • София
Нямам спомен да са добри диагностици и двата пъти, в който съм водила дъщерите си. Иначе да, намирам си.

Общи условия

Активация на акаунт