СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 9 - Наближава заветната цел - 100 точки по МАТ и по БЕЛ

• 30 699
  • 780
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Със значително по-нисък даже. То точно това е смисълът на прогнозите - да помогнат за края на списъка /какви и колко желания да пишеш като резерва/, а не за началото му.

# 121
  • София
Тази година може да решат да пуснат по-трудно нво... нов министър, с нови идеи...
Тогава пак ще има изненади в баловете, но в друга посока.

Ей, кога ще почнем със залозите 😀😀.
Учителката на сина ми е вкарала муха на децата за по-трудно НВО по мат тази година. Да видим. По-лесен от миналогодишния, така или иначе, няма накъде, аз лично се надявам на балансиран изпит. Моят е заплес и редовно греши най-лесните задачи, така че му е все едно на него 😎

# 122
  • София
Имате ли представа по колко желания средно е нормално да се пише? Мисля, че паралелки с "шарен" бал е добре да има. Защото се ужасих при мисълта да са посочени такива паралелки (с висок бал) и да не успее на 1 класиране никъде да не влезе (ако се изложи на матурите). Та такива ми ти работи....

# 123
  • София
Няма средно нормално. Колкото искаш, толкова пишеш. Важното е да има и такива, за които е сигурно, че балът ще стигне.

# 124
Промени в нареждането на желанията нямаме право да правим между 1 и 2 класиране, нали?

# 125
  • София
Не. Вече за трето и четвърто класиране се редят наново желания.

# 126
  • София
А ако на второ класиране не се запишеш, където си приет, редиш наново за трето според свободните места, нали?

# 127
Не мисля, че има средно, но лично мисля, че поне 20ина паралелки (не училища) трябва да се напишат, т.е. около 6-7 училища, за да няма изненади. Знам за хора, попълнили над 100 желания и за такива с три.

# 128
Аз също имам някакво вътрешно усещане, че тазгодишното НВО по МАТ, по-специално, ще бъде леко по-трудно от миналогодишното.
Набора, естествено, не желае да се съгласи с моето 6-то чувство и си е решил "че ще е лесно като миналата година"!
Ще видим кой ще оставе с пръст в уста накрая.
Мен ме шокира учителят ни по МАТ в училище. Освен, че е толкова лежерен в преподаването и с магерриала и изобщо не се опитва да могивира и надъха децата, ами точно обратното - коментира различни ЕГ, колко са били зле, как не предлагали кой знае какво и как и средата им даже не е цветуща и от днес лафа е, че нямало много голям смисъл да се влиза в "елитна гимназия". Видиш ли, не било кой знае какво.
Ходи, после ти вкъщи оборвай мнението на учителя, "който все пак е учител и той знае по-добре"!

# 129
В петък ще ходя на отворените врати във 2- ра английска.

Ако искате да задам въпроси, пишете какво ви интересува и отивам с един списък с питания. Дано не ме сритат:)

Не открих на сайта им инфо за 3 и 4 профил!
Така че и затова ще търся инфо и така...

Залагам и аз на по-трудно НВО тази година. То иначе за догодина ще трябва максималния бал да се вдигне на 550 или 600🤭

# 130
Здравейте, чета инструктажа за НВО. Имам няколко уточняващи въпроса, ако някой е наясно Simple Smile
Там пише, че може да се работи по листовете с условия, но отговорите се записват "САМО" в листа с отговори. От този лист се отчитат точките, но това означава ли, че нямат право да си заградят отговорите при условията преди да ги нанесат в бланката? До тоалетна май не могат да излизат през 1-вата част, а през 2-рата след изтичане на първите 60 минути? Имат ли право да пишат от двете страни на листовете за белова? За 2-ра част не трябва да преписват нищо от дъската, докато не предадат текста за преразказ, а после трябва ли да препишат или направо започват с преразказа? Пише, че квесторите събират и лист с указания за работа. Той може ли да се прочете предварително от някъде?

За паралелките, аз мисля да напишем повече от наистина желаните, както и такива с по-ниски точки от миналата година, за да не изпаднем в ситуация да не се класира никъде и да подаваме за 3-то класиране. Него си го представям по желание. Мисля, че няма ограничения за брой паралелки.

# 131
  • София
Инфото за профилите се търси в учебния план на всяко училище. Има ги посочени и в темите на съответните гимназии тук.

А ако на второ класиране не се запишеш, където си приет, редиш наново за трето според свободните места, нали?
Да.

# 132
  • София
В петък ще ходя на отворените врати във 2- ра английска.

Ако искате да задам въпроси, пишете какво ви интересува и отивам с един списък с питания. Дано не ме сритат:)

Не открих на сайта им инфо за 3 и 4 профил!
Така че и затова ще търся инфо и така...

Във 2 АЕГ е възможно да предстои и някаква промяна в избора на 3 и 4ти профили, да стане свободно комбинирането. В момента са по двойки - напр. БЕЛ с История, Мат. с ИТ или с Геогр. или с Физика, БИО с ХООС и История с География.

# 133
  • София
Могат да си ограждат отговорите върху условията на задачите.

# 134
Вярно ли е това, че не се дават допълнителни листа за белова. Ами ако нещо се случи и не стигне мястото какво е предвидено в случая? Чаша студена вода?

Общи условия

Активация на акаунт