На море в Кранево 2025 г.

• 1 887
  • 34
  •   1
Отговори
  • оттам, откъдето започва България
Тъй като търсих мнения за почивка на море в с. Кранево, но не намерих скорошни, реших да създам нова тема, в която да споделя мнението си от моята 5-дневна почивка тази година.
Случи се така, че трябваше от днес за утре да намерим място, където да се скрием от жегите. Решихме да изберем някой от курортите, които са по-близо до нас и хотелът да бъде без екстри, т.е. бюджетен, тъй като смятахме да го ползваме основно за спане и да не се застояваме в стаите. Разгледахме набързо офертите и се спряхме на с. Кранево, където лично аз съм ходила още като ученичка на лагер и оттогава нямам поглед на развитието на селото като курорт. Избрахме хотелски комплекс „Добруджа“, макар че прочетохме противоречиви мнения за него. Заявихме 4 нощувки с включена закуска и вечеря (може да се включи и обяд), тъй като стояхме по цял ден на плажа. За двама души цената на нощувките, закуската и вечерята бе 400 лв. Като отидохме на място се оказа, че това е реновирана сграда от соц. времената и е с много голям безплатен паркинг. Тъй като бяхме с малко дете, още при резервацията бяхме помолили да ни дадат стаи на първия етаж и да ни приготвят детско легло. Дамата на регистратурата ни посрещна любезно, даде ни дистанционно за климатика и ни обясни в какво часово време са закуската и вечерята, както и кога може да ползваме басейна. Басейна не се наложи да го ползваме. Останахме приятно изненадани, че стаите бяха добре почистени. И в двете стаи бяха сложили детски легла, защото не знаеха коя ще бъде избрана от нас за детето. Самите стаи не са големи, имат тераса и само един контакт (което е затрудняващо при нужда от включване на повече от едно зарядно). Чаршафите и кърпите бяха чисти и в наличност – за всеки по 1 бр. голяма за къпане и по 1 бр. малка за ръце. Банята бе почистена добре и имаше малки сапунчета за ръце. В стаята освен климатик има телевизор и малък хладилник, който изстудява много добре. Има интернет. Матраците на леглата бяха перфектни за спане (на My Sleep), което също бе приятна за нас изненада. На първия етаж е малко шумно, тъй като постоянно преминават почиващи, които отиват да се хранят, а отделно от това на този етаж са разположени и сервизните помещения на персонала. Персоналът бяха основно украинки, но бяха любезни. Ежедневно се почистваха стаите и банята и се слагаше допълнително т. хартия. В столовата за хранене персоналът беше от руските републики и комуникацията ни беше невербална, основно с жестове, тъй като те не знаят български, а трябваше да им казваме какво да сложат в чиниите ни. На закуска в различните дни имаше препечени филийки с яйце и сирене, бухти, макарони, баница с кори, мързелива баница, яйца, маслини, домати, краставици, сирене, масло, имитация на кашкавал, сокове от машина, кафе (което не ми хареса, но пък във фоайето има машина за кафе). За обяд не съм ходила да видя какво предлагат, тъй като бяхме на плажа. Вечерята беше основно пилешки крила, пилешки бутчета, свинско, пълнени чушки, гарнитура – ориз, царевица, картофи на фурна или пържени, домати, краставици, зелена салата, възможно е да пропускам нещо. Като цяло храната е простичка, но гладни не сме останали, а напротив, доста си хапнахме, тъй като готвените ястия бяха вкусни. Дамата, която се грижеше за храненето ни, бе много любезна.
Плажът е на около 1 км от комплекса. Първия ден пробвахме да вървим пеша, за да опознаем селото. Върви се само по главната улица, която е и търговска, и затова решихме следващите дни да ползваме МПС. На плажа има свободен паркинг и платени също. Цената е 8 лв. на ден, а в почивните дни 10 лв. Само веднъж ни се наложи да платим, тъй като винаги намирахме място на свободния паркинг. Плажът е много хубав, но е зает с чадъри и шезлонги, които са по 25 лв. на ден – 2 шезлонга с чадър. Морето е плитко и водата беше много топла. Трудно може да намериш място да сложиш собствени чадъри, тъй като свободните зони са малко. Има заведения на плажа, в които готвят вкусна рибена чорба, а и други ястия, които са на сносни цени. През всичките дни плажът беше пренаселен. На плажа имаше страшно много почиващи роми, явно от съседните села, но ми направиха впечатление, тъй като никога не съм виждала толкова много събрани на едно място и да почиват на море. Вечер основно посещавахме ресторант „Аякс“, тъй като в двора има люлки и пързалка, а и е закътан от главната улица. Цените са поносими. Детска площадка не намерихме, но и не видяхме никъде покрай главната улица и надолу към плажа. Това е като цяло впечатлението ми от почивката ни в Кранево. За компромисен вариант и за малко дни става, но може би няма да повторим.

# 1
В Кранево сме били много пъти и на хотели и на апартаменти и през зимата и през лятото,но от две години не стъпваме там!
Последните ни посещения завършваха с диария, повръщане и температура за цялото семейство
Не препоръчвам Кранево,дори апелирам да се избягва!

# 2
Слава на Бога, нямахме здравословни проблеми нито по време на почивката, нито след нея.

# 3
  • София
Преди няколко години бяхме в Кранево, уж в хотел, който ни беше препоръчан. Нито плажът ме впечатли, нито хотелът, няма да повторим. Имахме включена храна, която не ставаше. Да не говорим, че тогава ни искаха до Албена за такси 20 лева в посока, под претекст, че ден година храни.

# 4
Тази част на черноморието я пропускам!
Този хотел Добруджа,за който говорите имаше тераси вътре в хотела на първия етаж,направо бях потресена

# 5
Ъъъъ...къде беше това кранево? Нещо не го откривам на картата...

# 6
  • София
Ъъъъ...къде беше това кранево? Нещо не го откривам на картата...

Кранево е близо да Балчик, Албена, след Варна се намира. За един ден като за плаж може да се пробва, ама там да се остава повече време.. не е моето.

# 7
Странно, че не се харесва като място за почивка, а толкова много курортисти има.  Thinking

# 8
Прекрасна плажна ивица има в Кранево !! Преди време бяхме в “ Алгара” и бяхме доволни. Заглеждам и други хотели / напр Каса Дел Фиоре/, вероятно ще се върнем там 😊

# 9
Да, широката е плажната ивица, но е запълнена с чадъри и шезлонги срещу заплащане. Worried

# 10
Кранево и Албена са в един и същи залив, тип Приморско и Китен, но изцяло пешеходно по морската ивица се стига от единия курорт в другия и обратно. Реално това е най-хубавото и при двата- можеш да се раздвижиш без да излизаш от курортната атмосфера като пътеката е през природен резерват, но напълно достъпна.
Аз исках да попитам, дали има хора в Кранево тази година вечер по главната, по заведенията.

# 11
Едно време там беше много готино,но сега с новите хотели и всичко платено навсякъде и тези вируси не е приятна дестинация

# 12
kikithealien, има хора по главната. За ресторант "Аякс" се налагаше да резервираме маса, защото беше пълно.
Има и един ресторант Сръбския, който е точно на главната улица и е с жива музика, но там не беше удобно за нас, тъй като сме с малко дете.

# 13
Този сръбският и нас ни изненада приятно последно като ходихме, че е с жива музика. Преди това не бяхме сядали там. Да кажа, че храната беше хубава, за да не е съвсем празно откъм съдържание мнението.

# 14
Сигурно е хубава храната. Ако бяхме само възрастни, с удоволствие бихме го посетили.

Общи условия

Активация на акаунт