На море в Кранево 2025 г.

• 1 891
  • 34
  •   1
Отговори
# 15
Не харесвам Кранево, преди 4 години бяхме на Алгара. Почти не можехме да влезем във водата, имаше ужасно много медузи. Тази година бяхме за ден в началото на сезона, отново имаше медузи. Чудя се има ли период, в който няма. Освен това водата не е достатъчно топла като за моя вкус.
Относно пренаселения плаж - то и на Обзор е пренаселено и е много посещаемо, но това не означава, че е хубаво. Хората харесваме различни неща. Южното Черноморие за мен е по-добрия вариант за почивка.

# 16
  • оттам, откъдето започва България
Медузи нямаше. Водата беше много топла. Обзор е любимото ни място. Писах, че почивката в Кранево беше вариант - от днес за утре. Не намерих скорошни отзиви тук и затова споделих впечатленията си, да има и от 2025 г. Simple Smile

# 17
Три пъти съм ходил на Кранево и ми допада, само че беше отдавна, сигурно преди 20-25 г. Сега незнам какво е там. И да, по плажа се ходи до Албена, както и обратно мисля че за ок. 40-50 мин го минавахме.

# 18
Някой с пресни впечатления от Алгара Бийч.

# 19
Ние в петък се прибрахме с детето от Кранево! Но бяхме си наели бунгало и съм изключително доволна! Единствения недостатък бе това, че ние си осигурявахме храната! Но места за хранене има много в кранево! По хотелите е рисковано, защото лятото има много вируси

# 20
От кои бунгала сте доволни?

# 21
Записвам се да следя и аз 👌

Някой с пресни впечатления от Алгара Бийч.

# 22
В друга тема писаха , че са много доволни , най- вече от храната. Аз също бях доволна, но съм посещавала хотела преди няколко години.

# 23
А предвид, че е на север кога е най-подходящия период за почивка там ?

В друга тема писаха , че са много доволни , най- вече от храната. Аз също бях доволна, но съм посещавала хотела преди няколко години.

# 24

Посещавала съм го Юли месец. Но смело мога да кажа , че от юни до септември си става за море на север, защото ние обикновено летния сезон сме още по на север, към Каварна ☺

# 25
Ммм, няколко отзива от познати чух, че края на август вече е хладно и не става 😁 и затова питам. Обмислям за догодина края на юли началото на август. Имате ли представа водата кога се чисти ? Да не улучим точно периода с най-много водорасли и медузи 😁 благодаря!

Посещавала съм го Юли месец. Но смело мога да кажа , че от юни до септември си става за море на север, защото ние обикновено летния сезон сме още по на север, към Каварна ☺

# 26
  • оттам, откъдето започва България
Аз за 5 дена (20-25 юли) медузи не видях.

# 27
От години ходим на север. Не съм виждала медузи и периоди с водорасли / това са ми наблюденията за края на юни, края на юли и началото на септември/

# 28
За първи път почивах в Кранево. Ами, нормално място, нищо му няма.
Хубав плаж, ситен пясък, морето чисто – без водорасли, медузи и щипалки. Имаше вълни 2-3 дни, но през останалото време беше спокойно.
Като минус – много румънци. А и като цяло плажът беше пълен с хора, което на мен лично не ми допадна. От доста време предпочитаме по-спокойни и немноголюдни плажове и на този не ми беше особено комфортно. Но на останалите от компанията не им пречеше, та проблемът си беше в моя телевизор.
Хубави нови хотели на първа линия, има и квартири да се дават под наем – видях обяви.
Разходихме се 2 пъти по търговската уличка – пълно е с тийнейджъри. Има много лагерници и може би затова. Та, като цяло, възрастен човек трудно ще забележиш вечер – навсякъде щъкат главно тийнове. Simple Smile
Усещането ми беше, че плажът трудно поема всички почиващи, въпреки че не е малък. Поне там, където бяхме ние, буквално се пръскаше по шевовете.

# 29
Като дете изкарвах по 10 дни на лагери в Кранево. Реших преди две лета да отида отново там, с детето. Заварих пълно презастроявяне, много роми, които си ходят там от Добричките села, защото им е най-близо. Къпеха се с дрехите, малките им деца без памперси, изхождаха се по централния плаж, заравяха го и ги измиваха във водата. Когато видях тази гледка, веднага си взех детето и тръгнах. В колата се започна с повръщане, с температура и детето се влоши ужасно. Прибрахме се и  веднага потърсихме лекарска помощ. Въпреки лечението и овладяване на повръщането и диарията в рамките на 2-3 дни, температурата остана. Въпреки включения антибиотик след 3тия ден, детето ми постъпи в болница по спешност, след 5тия ден, със симптоми на дихателна недостатъчност - вирусна пневмония, без никаква кашлица,  двустранна. Развита в следствие на инфекцията от морето, И ВЪПРЕКИ бързото лечение и включения антибиотик. Бяхме 5 дни вкъщи, 8 в болница и още 7 на друг антибиотик вкъщи. Детето ми беше наистина зле и успя да оправи дишането си едва след 6тия ден в болницата. Тази година прекарахме 10 дни в Созопол и 5 на плажовете около Каварна. Не сме имали проблеми, слава Богу. Това е нашият злощастен опит с Кранево.

Общи условия

Активация на акаунт