СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 9 - Наближава заветната цел - 100 точки по МАТ и по БЕЛ

• 30 691
  • 780
  •   1
Отговори
# 105
  • София
За самата матура по физика нищо не мога да кажа, но виждам, че резултатите от нея са много ниски. Дори в НПМГ средният резултат миналата година е 4,55, а в останалите доста по-ниски - около 3 и нещо, което означава, че със сигурност има двойки.
Но след като физиката не е от първите два профила, може да реши в 10-ти клас дали да я запише. А и дори да я запише, щом математиката е силна, ще се яви на ДЗИ по нея.

# 106
Аз се включвам с инфо, отново от кухнята...за НПМГ. Учител по математика - пълна пародия, говорим за дете, което учи в момента там... Т.е. " къси клечки" навсякъде.

От споделеното за Профил: география с математика разбрах, че уж има такъв профил като 3 и 4 ( в английските), но не е сигурно какво ще предложат, когато дойде времето за избор!

С една дума, още от сега се подготвям, че ще си вървим с паралелно обучение. В училище ще се надявам да попадне на повече добри учители и на готини деца!!!
Останалото не можем да предвидим...

# 107
  • София
Какво означава "уж има", при положение, че досега винаги е имало? Нито математиката, нито географията ще отпаднат като възможни профили в английските или в която и да е друга езикова гимназия.

# 108
  • София
Там където предлагат математика като избор за 3/4 профил обикновено има и профил география, така че спокойно може да се комбинират двата профила. Въпросът е да се предлага профил математика в съответното училище.

# 109
Привет,
записвам се и аз по никое време, изпуснах ви доста, но...
Синко продължава да се старае, решава тестове, но последния му резултат е 41т. на ПИ в Междучасие. Не смятам, че трябва да го напъвам до дупка за да "извадим с душичката му още малко точки". Само се надявам да бъде спокоен и да реши каквото знае и може. Излиза навън, кара колело, тича, надявам се това да осигури някакъв баланс в обърканата му глава.
Аз се чудя къде да търся прогнозните балове...уж чета, информирам се, но нещо ми убягна в този момент. Справочника е излязъл, значи трябва да има и балове...Всъщност гледам тези, които излязоха през 07.2024г., правилно ли си мисля?

# 110
  • София
Ми, то други няма. Няма как да има балове за тази година, като дори не са минали изпитите. Дори и прогнозни няма как да има.
Иначе, прогнозни балове, когато им дойде времето, обикновено има в седмокласните теми.

# 111
За прогноза гледай миналогодишните. Ще има леки изменение, но едва ли ще е фрапиращо.

# 112
Леле, много вече съм изплискала, щом досега се мъчих да си припомня как се изчислява бал...Hushed (Припомних си!) Съвсем не беше далече първия път, обаче се забравя.
Аз всъщност се обърках от факта, че мин. година се гледаха тези от 2023г.и реших, че сега гледам старите.
Дойдох на себе си, благодаря ви Simple Smile

# 113
Прогнозите ги прави Санака, изключително точни. За мен е загадка как, като не е математик, нито статистик, ама слага математиците в малкото си джобче 🤣
Колкото до НПМГ, ако наистина така мисли въпросната майка, интересно що не си премести детето, а го остави там... значи, каквото и да каже, на практика мисли НПМГ за много хубаво училище. Иначе щеше да го премести детето...

# 114
  • София
За прогноза гледай миналогодишните. Ще има леки изменение, но едва ли ще е фрапиращо.
Обикновено не е. Но миналата година примерно беше доста фрапиращо.

# 115
Тази година може да решат да пуснат по-трудно нво... нов министър, с нови идеи...
Тогава пак ще има изненади в баловете, но в друга посока.

Мецане, чудя се, ако даден родител има забележки към НПМГ и смята, че има учители, които не са на нивото, което смята за достатъчно за неговото дете, какви са му опциите според теб за местене?

# 116
Прогнозите ги прави Санака, изключително точни. За мен е загадка как, като не е математик, нито статистик, ама слага математиците в малкото си джобче 🤣
Колкото до НПМГ, ако наистина така мисли въпросната майка, интересно що не си премести детето, а го остави там... значи, каквото и да каже, на практика мисли НПМГ за много хубаво училище. Иначе щеше да го премести детето...

Къде да го мести, бре?

То толкова кръв, пари и нерви са похабени за тези престижни училища. Такова драпане да влезеш там, че заради един смотан учител не си заслужава...

Пък и къде да го мести...от трън на глог!

Това, че има некачествени учители не е тайна. Не е нужно да се разводнява темата с излишни размисли на глас:)

# 117
Обикновено не е. Но миналата година примерно беше доста фрапиращо.

Да, имаше някакви изненади и май самите резултати бяха доста по-високи като цяло.

И все пак училищата трябва да се подреждат според желанието на детето, не "да не загубим бала", както доста пъти съм чувала.....

# 118
  • София
Последното е абсолютно така.

# 119
  • София
И все пак да има достатъчно желания в списъка, даже с по-нисък прогнозен бал от реално постигнатия.

Общи условия

Активация на акаунт