СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 9 - Наближава заветната цел - 100 точки по МАТ и по БЕЛ

• 30 690
  • 780
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Има, как! Като 3-ти и 4-ти профил Математиката се комбинира с География и в двете английски, сигурно и на други места. Не знам защо се концентрирате само в 1-вите два профила.
Защото в повечето училища изборът на 3/4 профилиращ предмет е силно ограничен, а ще се учидиш в колко много изобщо няма избор - направо училището ти фиксира още два предмета към паралелката и няма мърдане.

# 91
  • Пловдив
А имате ли опит с матура по профилна физика? Изобщо по силите ли е на обикновено ученолюбиво и праволинейно дете без допълнителни уроци? Моля, ако някой има опит (личен или задочен) да сподели.

# 92
Добро утро! Да разсея малко темата. Почерпете се виртуално за порасналото ми вчера момиче / хич не искам да пораства, но е неизбежно /:

# 93
Да е жива и здрава! Успешна да е година на детето!

Толкова да ми се спи по това време на деня, че пиша глупости Simple Smile
Че и се зачудих, пишейки поздрав в мъжки род, а бе a_val нямаше ли момиче Simple Smile

Редактирах се.
Весел празник на момата Simple Smile

Последна редакция: пн, 12 май 2025, 07:17 от gato

# 94
  • Бургас
Здрава да е рожденичката! Да е щастлива и да влезе там, където най-много иска!

# 95
Честит празник на рожденичката! Всичко най-хубаво на цялото семейство....

Ашли, за матура по физика след 12 клас ли питаш? Не е невъзможно без уроци.
То и сега също може без уроци,  ако детето е целеустремено.

Последна редакция: пн, 12 май 2025, 09:16 от Soul Free

# 96
  • София
Честито!

В ФБ сега постоянно ми излизат рекламни страници- подготви се по математика за 28 дни, дори книга Как от мързеливо дете за един месец... Търговците търсят пазарна ниша

# 97
  • София
За да остане едно дете целеустремено по физика до 12 клас, се иска добър преподавател също.

Вие не можете да си представите как в момента се преподава профил математика и колко деца закъсват.
Едно, че учебниците са писани набързо, да отговорят на нуждата от такива, второ за подготовката на кадрите да не говорим.
Дори в прехваления АК има проблеми.

Та ако математиката е зле, представете си физиката.

# 98
  • София
a_val, да е здрава, щастлива и целеустремена рожденичката!

# 99
  • Пловдив
Soul Free, да, питам за след 12 клас. Защото в избраното училище са фиксирани мат. и информатика. Може да се избере само 1 профил, като към момента клоним към физика.
По информатика абсурд да се яви на матура. Нежелан профил е, но ще го избутаме. И остават мат и евентуално избраната физика. Cold Sweat
Доколкото чувам те са изключително сложни и едва ли ще намерим учител за подготовка в нашия град.

Остава дилемата дали да се избере като профил нещо безинтересно и безполезно за детето (например английски), за да изкара средно образование или да си избере нещо, което го вълнува, но с риск да не изкара матурата.
Знам, че сме още 7ми клас, но системата ни поставя в такова положение, че ако сглупим сега с избора, ще си теглим кръста до край...

# 100
А какво смятате, че ще иска да учи в последствие? Започнете оттам.

# 101
То, за изкарване, ще я изкара. Все пак не е нещо извънземно, а е по учебния материал.

# 102
  • Пловдив
А какво смятате, че ще иска да учи в последствие? Започнете оттам.

Ооо, твърде далече е това. Но едва ли ще се откаже от матем. Върви му, харесва я. Заобича и физиката. И информационните технологии.
Много съм против да чертаем бъдеще в тези неясни и бързопроменящи се времена. Но...трябва да изберем великите профили.
Не искаме матем да е с информатика, ама...това се предлага при нас.

# 103
Профилна матура по мат изобщо не е драма. Много деца я държат. Не познавам някой да се е решил на матура по профилна физика, сигурно има и такива смели деца.
В седми клас всички математици обичат физиката, любовта продължава до девети клас някъде, или най-късно десети и който не я разлюби ще стане от него физик.
Така са написани и учебниците по физика, че професори се хващат за главата и не е виновна науката, че е трудна, друг е виновника

# 104
Ами ето ви втора матура по математика. Колкото и да е трудна е по-добре, щом мат му е на сърце 
Пък в 10-ти клас ще избере, каквото му трябва/харесва за трета.

Общи условия

Активация на акаунт