СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 9 - Наближава заветната цел - 100 точки по МАТ и по БЕЛ

• 30 713
  • 780
  •   1
Отговори
# 135
Вярно ли е това, че не се дават допълнителни листа за белова. Ами ако нещо се случи и не стигне мястото какво е предвидено в случая? Чаша студена вода?

Вярно е.

# 136
  • София
Листовете за белова са с уникален баркод и затова не може да се дават допълнителни такива. Дават се допълнителни листове за чернова.
Върху изпитния тест може да се ограждат отговори, да се решават задачи, да се пише. Те не се засекретяват и сканират.
Могат да излизат до тоалетна и през първата част, след изтичане на 60 минути от началото.
На преразказа не се преписва задачата от дъската. Могат да напишат заглавието или да не го запишат - няма да се санкционира, който и да е вариант.
Листът с указания е първият лист от изпитния материал http://ourakovski.com/download/pages/613/MON_7mi_klas_Matematika_2022.pdf

# 137
На пробния в училище им казали, че дават допълнителни листове за белова. Като и обясних, че не е така, не иска да ми вярва и почна да спори. Бутнах и в ръцете справочника, там ги има инструктажите и моята продължава да спори, как не пишело че не дават белова допълнително. Пише, че дават чернова, но е факт,че не е изрично написано как няма допълнителна белова, което вкарва в заблуждение.
Сега трябва да повтарям често, няма допълнителна белова, няма, няма, барем свикне и спре да спори магарето. Тъпо е да има издънка точно по този начин

Последна редакция: пн, 12 май 2025, 19:28 от Априлски душ

# 138
  • София
Дами, спокойно! Simple Smile
Години наред съм проверяващ, последните две години и арбитър по математика.
Има деца, които например на мястото за писане на 21 задача са писали 22.  Това също не е голям проблем, защото проверяващият може да отвори pdf файл с цялата писмена работа по втори модул, да види 22 задача и да нанесе в системата съответните точки.

# 139
  • София

Не открих на сайта им инфо за 3 и 4 профил!
Така че и затова ще търся инфо и така...

Няма философия - това е драмата в класа на баткото.
Иначе
БЕЛ - История
История - География
Биология - Химия
Математика - ИТ
Математика - География
Математика - физика
За тези съм чула, може и да изпускам нещо, че е енергоспестяващ.

# 140
Тази година може да решат да пуснат по-трудно нво... нов министър, с нови идеи...
Тогава пак ще има изненади в баловете, но в друга посока.

Ей, кога ще почнем със залозите 😀😀.
Учителката на сина ми е вкарала муха на децата за по-трудно НВО по мат тази година. Да видим. По-лесен от миналогодишния, така или иначе, няма накъде, аз лично се надявам на балансиран изпит. Моят е заплес и редовно греши най-лесните задачи, така че му е все едно на него 😎
Това и аз го мисля...с четвъртокласничките забелязвам тази тенденция по състезания.
В нас сме коментирали по първо желание при лесно/трудно НВО 90т. и по двете ще стигнат за мястото, което иска детето.

За беловата сме го коментирали и ние. Не дават - във Варна на пробните не дават също допълнително !И в инструктажа пише, че дават допълнителни листи за чернова.

Последна редакция: пн, 12 май 2025, 18:27 от BacuTy

# 141

Не открих на сайта им инфо за 3 и 4 профил!
Така че и затова ще търся инфо и така...

Няма философия - това е драмата в класа на баткото.
Иначе
БЕЛ - История
История - География
Биология - Химия
Математика - ИТ
Математика - География
Математика - физика
За тези съм чула, може и да изпускам нещо, че е енергоспестяващ.

Ау, Ариана, много благодаря. Споделете доволни ли сте от училището...Simple Smile

# 142
  • София
Като цяло да. Има си кусури като всяко училище, но обстановката е приятна и децата се разбират и подкрепят.

# 143
Проблемът с физиката е, че много деца в седми клас я харесват, но после в гимназията им става трудна. Няма как да се знае какво ще е, затова е труден и отговорен изборът. Дете, което не е добро с математиката, няма как да е физик. Не е чак толкова трудно да изкараш 6 на ДЗИ по физика, ако наистина я харесваш и си учиш.

# 144
В гимназията става трудна, защото не владеят математическият апарат, с който всичко във физиката става ясно и се извежда от-до. В гимназията в повечето случаи ти тупват една формула за дадено физично явление или закон, ама откъде е това, защо е - не е ясно. И на мен в гимназията физиката не ми беше любима.
В университета я разбрах идеално. Щото там вече има необходимия математически апарат и всичко става кристално ясно. Чак тогава я разбрах. Вече я мразех от училище, в университета спрях да я мразя, но беше вече късно, либе, за китка (да я заобичам демек)

# 145
Ако говорим за избор на профил в края на 10ти клас ще имат наблюдения върху предмета повече, защото ще са го изучавали вече 2-3 години.
Друг е въпросът, ако сега трябва да решат...

# 146
  • София
Има деца, които например на мястото за писане на 21 задача са писали 22.  Това също не е голям проблем, защото проверяващият може да отвори pdf файл с цялата писмена работа по втори модул, да види 22 задача и да нанесе в системата съответните точки.

Бихте ли ми казали дали на черновата е разрешено използването на цветни маркери?
Дъщеря ми  ги използва при решаването на геометричните задачи. Срещам доста противоречиви мнения в т.ч. и от учителката ѝ в училище, която е била проверяващ.

Допълвам се - на родителската среща един татко каза, че имал вътрешна информация, че тази година НВО ще е по трудно Simple Smile Колко вярно е това не знам

# 147
От инструктажа :
“Носи и ползва химикалка, която пише с черен цвят, молив и гума, а за изпита по математика –
и линия, пергел, триъгълник.”

# 148
Има деца, които например на мястото за писане на 21 задача са писали 22.  Това също не е голям проблем, защото проверяващият може да отвори pdf файл с цялата писмена работа по втори модул, да види 22 задача и да нанесе в системата съответните точки.
Ох, благодаря много. И още един въпрос. Моето магаре не пожела да чертае с линия и молив. До настоящия момент чертае на ръка с черна химикалка. В интерес на истината има точна ръка и чертежите и са разбираеми и ясни, тя си прави пробни чертежи на черновата, но всичко на ръка и с химикал. Кански усилия положих, не можах да я отуча, така е свикнала и така е и по-бързо, явно с линията се бави.  Ъглите ги съобразява също на око и ги чертае горе- долу точно. Въпросът ми е дали приемат такъв чертеж, който не е с молив и е на ръка.

# 149
  • София
Разбира се, че се приема. Аз също чертая с химикал.

Общи условия

Активация на акаунт