СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 9 - Наближава заветната цел - 100 точки по МАТ и по БЕЛ

• 30 741
  • 780
  •   1
Отговори
# 165
Хайде да внеса и аз малко забава в темата. Бях извадила по години кои произведения са се падали за тезата, но съм забравила да запиша най-накрая и за 2024. Установявам, че те доста се повтарят и споделям прозрението с детето. То поглежда бегло списъка, също без да забележи липсата на 2024 и отсича - 'Тази година ще е "Една българка". Това е много основно произведение, а не са го давали.". Чак тогава виждам липсата на 2024, отваряме го да допълним списъка и хоп - тезата е върху "Една българка". Та с гадаене или с логика, позна детето, за съжаление за грешната година. Лошото е, че за тази вече предположение няма Wink
Нека хвърли още един поглед детето...Laughing

# 166
Здравейте, как се подготвяте по математика? Целта ни е СМГ или НПМГ и търсим допълнителни тестове за подготовка - дали сте попадали на полезни помагала или учител за София?

# 167
Хайде да внеса и аз малко забава в темата. Бях извадила по години кои произведения са се падали за тезата, но съм забравила да запиша най-накрая и за 2024. Установявам, че те доста се повтарят и споделям прозрението с детето. То поглежда бегло списъка, също без да забележи липсата на 2024 и отсича - 'Тази година ще е "Една българка". Това е много основно произведение, а не са го давали.". Чак тогава виждам липсата на 2024, отваряме го да допълним списъка и хоп - тезата е върху "Една българка". Та с гадаене или с логика, позна детето, за съжаление за грешната година. Лошото е, че за тази вече предположение няма Wink
Нека хвърли още един поглед детето...Laughing

Тази година „Немили-недраги“. Когато аз кандидатствах след 7 клас, ми се падна анализ на това. Колелото се върти Satisfied, разбира се, в кръга не шегата.
Най-лошата теза на госпожицата досега беше на „На прощаване в 1868 г.“ и съм я заплашила, че ще ѝ се падне и на НВОто, ако не си я подобри Wink

# 168
  • София
Сега да попитам имаме ли в темата домашни любимци? Традиционно те се включват в гаданията на тезата. С особен успех се славят котките (имам чувството, че са извънземни).
Ако се намери някой да предскаже и текста за коригиране на грешки, още по-добре ще се подготвим, 14 точки са си това!

# 169
Само да не е от последните произведения, че още не са ги взели и усещам, че ще е едно препускане и претупване.

# 170
Здравейте, как се подготвяте по математика? Целта ни е СМГ или НПМГ и търсим допълнителни тестове за подготовка - дали сте попадали на полезни помагала или учител за София?
А досега как сте се подготвяли? Нали знаете, че и за двете училища ви трябват почти 100 точки

# 171
Моята много се тормози с произведенията на Алеко...
Гледам да не го мисля много, но вие знаете...една нишка от съзнанието работи на тази честота Wink.

Ще оцелеем.... нали ?

# 172
Сега прочетох, че утре ще е неучебен ден заради транспортната стачка. Вярно ли е?

# 173
Имам един черен котарак, Атанас, дворен е, ще го призова. Не знам, обаче, дали мъжки котарак може да гадае, по-добре да е  женска котка
Моята госпожица ми твърди с увереност, че няма да има теза от произведение на Алеко, защото така била сънувала, но като знам какъв и е късмета, баш Алеко ще е.

Утре няма да учат, имаме писмо в школо.

Последна редакция: вт, 13 май 2025, 17:32 от Априлски душ

# 174
  • София
Сега прочетох, че утре ще е неучебен ден заради транспортната стачка. Вярно ли е?
За София.
Получих съобщение в Школо.

# 175
  • В кошера...
Записвам се и аз в темата. Мога да помогна по въпроса с тезата с котка, но пак мъжка😆.
Да ви попитам нещо за задачата с откриването на грешките по БЕЛ?
Моят синковец твърди, че там точки само се давали, ако улучи да е вярно! Редактира си на воля всичко, което му е "съмнително"!
Но дали е така?
Струва ми се, че е без значение дали ще са по-лесни или по-трудни тестовете, защото зависи къде ще се позиционираме спрямо конкуренцията, а не колко точно ще са точките.
Опитвам се да гледам спокойно на нещата, но признавам, че се вълнувам, нищо, че е за втори път.

# 176
  • София
Терзиев бил обявил 14ти за неучебен? И в ТУЕС са им съобщили.

# 177

Моят син е в МГ и не се подготвя извън това, което им е по програма. Други деца ходят на школа, трети на индивидуални уроци, само вкъщи и тн. Всичко е толкова индивидуално - дете, финансови възможности и тн.

Иначе в СМГ и НПМГ се влиза с НВОто по български особено последната година. При лесно НВО по математика, резултатът по български се оказва решаващ.
В кой клас е детето ви, защото ми е малко странно, ако е в 7ми клас и се включвате с този въпрос сега?

# 178
  • у дома
И аз мисля, че МАТ ще е по-труден, по простата причина, че по-лесен не ми се вярва, че е възможно. А не може всички да са с отлични оценки.

Ами мен ме изненадват всяка год по този въпрос-винаги мисля,че вече няма накъде да е по-лесно,ама те,тези,които съставят темите не мислят като мен...

Последна редакция: вт, 13 май 2025, 18:14 от svetlaem

# 179
Записвам се и аз в темата. Мога да помогна по въпроса с тезата с котка, но пак мъжка😆.
Да ви попитам нещо за задачата с откриването на грешките по БЕЛ?
Моят синковец твърди, че там точки само се давали, ако улучи да е вярно! Редактира си на воля всичко, което му е "съмнително"!
Но дали е така?
Струва ми се, че е без значение дали ще са по-лесни или по-трудни тестовете, защото зависи къде ще се позиционираме спрямо конкуренцията, а не колко точно ще са точките.
Опитвам се да гледам спокойно на нещата, но признавам, че се вълнувам, нищо, че е за втори път.
Доколкото знам от учителката от курса, за направата на правописни грешки и такива при преписа, се взима от точките.

Общи условия

Активация на акаунт