СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 9 - Наближава заветната цел - 100 точки по МАТ и по БЕЛ

• 30 853
  • 780
  •   1
Отговори
# 510
Кажи за Коалата коя задача искаш да видим. Нямат решения, само отговори.

На нас на РС ни казаха - квестори от други училища.

# 511
Квесторите винаги са от други училища, а от няколко години камерите в изпитните зали са задължителни. Не се притеснявайте от шум в залите и в коридорите. В училищата, в които има и гимназиален етап на обучение, на директорите е наредено да създадат такава организация на учебния процес, че по време на изпита  да няма други ученици. Часовете на останалите ще започнат след  НВО.

Последна редакция: вт, 20 май 2025, 21:16 от galerida

# 512
....или ще го обявят неприсъствен, примерно да ходят другите по музеи или в парка.

# 513
За момента се борим успешно, но подозирам че скоро ще издъхна. Миналата година не помагах въобще, и сега малко са ми на налучкване:-)

# 514
Дайте ги тези текстови задачи, че ми е много нервно преди утрешното ДЗИ.

# 515
Здравейте!
Дъщеря ми ще бъде в 7ми клас през следващата година и ви чета с интерес. Късмет на всички!

Аз бях член на комисията по провеждане на НВО в училището, в което работя в 2 поредни години.
Камерите са включени задължително, а записите от тях се изпращат заедно с изпитните материали на децата до час - два след провеждането на изпита. Задължително са включени камерите и в стаята, в която се разпечатват материалите, а след това квесторите предават всичко на директора.
По време на изпита няма други ученици в сградата на училището и е пълна тишина. Квесторите също не си позволяват да говорят и шумят.
Децата се разпределят автоматично от системата в стаи и стоят през чин.
Не е невъзможно да се препише, но ми се струва малко вероятно някой да успее незабелязано, а и при този вариант на изпита могат да препишат само затворените въпроси, което не носи голям процент от точките.

# 516
  • София
Ако може  решение на 22б и 23 от пост 324 на СМГ Учители. на 22 б не ми е ясен въпроса

# 517
Това е 23 та. За мен подточка б си е направо за олимпиада. Господин Иван Симеонов се е избъзикал с децата, но ми направи кефа да си поблъскам главата. Утре ще я дам на моята да се гърчи.
Идеята е, за да докажеш, че триъгълникът сов е равнобедрен, допълваш ъгъл С до прав, тогава получаваш квадрат СPQC1 u равностранен триъгълник C1QB u вече лесно намираш ъглите.

Ами 22 б доста трудна също. Едните тръгват в 10 и 20 към т. М, другите в 9 и 10 към т. М.
 В т. М са в един и същи час, но в различни дни, като това не пречи да се приравни разстоянието, което е 12 км, намерено в т.А от задачата
А това са условията. На детето, което е решавало са му верни отговорите.

Последна редакция: ср, 21 май 2025, 05:38 от Априлски душ

# 518
Браво бе, Априлски душ, ти си била страшна по математика! Тази геометричната задача мисля, че 90% от седмокласниците няма да я решат и също мисля с оглед трудността в последните години, че е изключено такава задача да се падне на НВО.
Две такива задачи са достатъчни, за да има справедлив прием в СМГ, при който не резултатът от БЕЛ да е определящ. Много малко деца извън СМГ и НПМГ биха ги решили, а който успее, той ще си заслужава място в СМГ. Всъщност точно показаният тук втори модул върши идеална работа по въпроса.

# 519
  • София
А дали и децата от СМГ и НПМГ биха я решили?
Допълнителните построения вече не са в програмата! Така че това няма как да се случи на НВО.

На този човек трябва да му забранят да прави ПИта. Да не говорим, че самият той не обяснява такива задачи на курсовете, които води.

# 520
  • Сливен
Здравейте, следя ви известно време. Наскоро родих трето и киснах във форума преди да родя, но  хич не ми мина през ума, че може да има тема за НВО. Имам седмокласничка от Сливен. Тук конкуренцията не е толкова голяма като в големите градове. Трябва ни бал 400 за желаната специалност- испански с английски в местната Езикова гимназия. На пробните в училище изкара 75 по БЕЛ, 58 по математика. Очертава се да има 5 по БЕЛ и 6 по математика за годината(89 т.)
Обръщам се към Вас с молба. Наблягаме повече на изпита по БЕЛ, тъй като се утроява оценката. Ходи на уроци по математика от 2 години,  за това няма проблеми в училище и оценките й са добри. Дано успее да вдигне точките и там.  Но целим минимум 85 т на НВО БЕЛ. Решила е всички тестове от минали години и тестовете от един сборник. Баба й я подготвя ( бивша учителка). Но казва, че  помагалата, които са по нашите книжарници не са подходящи по новия формат. И търсим тестове.
Някой може ли да ми помогне да намеря тестове по новия формат или да ми препоръча сборник? Ще съм много благодарна.

# 521
Здравейте, След като отворените врати на 2АЕГ са предизвикали такъв фурор, от двете немски няма ли да отвърнат на конкуренцията? Знаете ли дали вече са активизираха да пуснат дни на отворени врати?

# 522
Друго построение за 23б.

# 523
  • София
Задача с допълнително построение имаше за последен път на НВО 2018-та. Беше затруднила и доста деца от СМГ. Една такава е достатъчна да разслои резултатите.

# 524
  • София
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт