СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 9 - Наближава заветната цел - 100 точки по МАТ и по БЕЛ

• 30 861
  • 780
  •   1
Отговори
# 570
Този Симеонов още ли е в СМГ? В повече ми идва да не прегледаш труда на децата, когато си изискал нещо.

Въобще знае ли се кои ще са учителите там, защото чувам, че и там имало къси клечки?
"Този" Симеонов за съжаление на родители и деца се пенсионира. Иначе е огромен късмет за дете със способности да попадне при него в клас.
Не е ли в пчмг сега?
Не знам да е водил клас там. Води ли?
Школа знам, курсове имаше преди и задачите за МП.

# 571
  • Бургас
Рир, здрава и с късмет да е именичката!

# 572
Симеонов преподаваше на голямата ми дъщеря в ПЧМГ, а след това и в СМГ. За мен, за дъщеря ми,  СМГ си остава топ училище! Тя имаше страхотни, страхотни учители. Препоръчвам го с две ръце!

# 573
  • София
Честито на именниците!!!
И благодаря за отговорите за построенията. 🙂

# 574
  • у дома
Благодаря, според мене учениците си съчиняват и разправят разни неща помежду си, някакви митове витаят околко транспортира, досега като решава тестове изобщо не се е наложило дори да чертае ъгли

Любопитно ми е, едно време как е било ако някой помни, при кандидатства в гимназия и във ВУЗ
За едно време нямам спомени,но до преди няколко години разрешаваха транспортир -обаче доста деца въпреки уточнението,че черт в първата част не са точни,а ориентировъчни вместо да решават задачите с ъгли ги мереха-та затовА махнаха горкия транспортир... Не винаги трябва,но понякога,ако си направиш така наречения достоверен чертеж на 23та с точните ъгли и се "виждат" разни неща...Иначе продават триъгълници с вградени транспортири,а в указанието пише,че може триъгълник...

# 575
  • у дома
Айде питам задача :
Влак изминава разстоянието между гарите А и В със средна скорост от 45 км/ч. Един ден след като изминал 40% от пътя между двете гари, влакът направил непредвиден престой от 12 мин. Останалата част от пътя влакът изминал със средна скорост 60км/ч и пристигнал в В 5 мин по рано от определеното време. Да се намери: разстоянието между двете гари; времето за което влакът е изминал 38 км път от началото на гара А.

Отговора на второто питане е даден 1ч, 1мин и 20 с, който не ми се връзва.
Задачата е давана на Изпит за гимназия през далечната 1994г...
Аз съм си извадила такивА текстови задачи,които да давани през годините по изпити

Последна редакция: ср, 21 май 2025, 20:11 от svetlaem

# 576
Много красив почерк!

# 577
И за бабата на Камен я има задачата в коала 😂 пише си под тях в скоби че са давани някога.

# 578
  • у дома
Благодаря-да кажем,че мога и по-добре,но тези съм ги писала набързо...

# 579
  • В Страната на чудесата
Сега вече не решават никъде такива задачи, включително и в СМГ. Бичат си по еднотипните от Коала стрес. За съжаление вече и СМГ не подготвя истински математици, то си стана едно обикновено училище с разширено обучение по математика, като имат само два часа повече от часовете в нашата паралелка, но пък учат като луди информатика. След осми клас са си пак зле като цяло, но пак яко информатика. Заприличали са на техникум по информатика. Фен съм му на Симеонов, той си е динозавър, като Илия Костов и като Златилов, но да попаднеш на тях е златен шанс.  Сега там  много учители са супер зле, като Даниела Петрова, която пише задачи в рими, хубави са, но като стихотворения.И директорът им художник.

Няма да влизам в спорове, не ми е това целта.
Само се захващам за поста, за да споделя, че най-вероятно, защото са си зле като цяло, а може би пък заради някаква приумица на новия директор-художник, но тази година за първи път ще има Ден на отворените врати.

На Инстаграм страницата има подробна информация за събитието:
https://www.instagram.com/p/DJ4loJVo6xe/

# 580
Как за пръв път? Всяка година си има.

# 581
  • В Страната на чудесата
Ми аз не съм чувала да е имало последните 5-10 години. А бих се възползвала със сигурност, вместо да събирам информация трошичка по трошичка по "майчунгелски" форуми.
Разбира се, съществува и вариантът родителите на деца, учещи там също да сме си толкова зле Joy и да не съм разбрала, пък то да си е имало винаги такива дни. Rolling Eyes

# 582
Алисса, със сигурност 2022 г и 2023 г. имаше дни на отворените врати там. Нека не превръщаме темата в за и против СМГ.
Седмокласничката ми гледа към езиковите гимназии.

Честит празник на всички празнуващи днес!

# 583
  • В Страната на чудесата
Алисса, със сигурност 2022 г и 2023 г. имаше дни на отворените врати там. Нека не превръщаме темата в за и против СМГ.

То в седмокласните теми през май винаги е само "против". Joy
Не знам, прегледах си и старите съобщения в Школо-то от минали години, със сигурност за първи път получавам мейл за такова предстоящо събитие. Което, разбира се, не означава, че не е имало.

По-важното, за който се интересува, е че тази година ще има.

# 584
Минали години канеха учениците да разгледат училището в края на юни, което не мисля, че беше удобно, защото доста хора си планират почивки.

Може и да е било само разглеждане преди, пък сега да са подготвили някаква програма. Аз мисля да отида да видя кои ще са учителите.

Общи условия

Активация на акаунт