СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 9 - Наближава заветната цел - 100 точки по МАТ и по БЕЛ

• 30 802
  • 780
  •   1
Отговори
# 660
Прибирам се днес. Моята написала двете тези и домашното за школата и се захванала да готви. Направила сладолед със сурови жълтъци и го сложила да се замразява в камерата, но все пак опитала дали е добре на захар с пръстчето. Не ми стана много добре, надявам се ако я хване салмонелата, до осемнайсети да я пусне. А ако не дали ще и стигне бала за сладкарския техникум не знам. И я питам хубавицата кога ме е видяла да слагам сурови яйца в сладолед, а тя ми вика, ами такава беше рецептата. И аз пак, абе госпожата по биология не ви ли е казала, казала им била, но моята си мислела, че ще умрат от студа, а си близнала само отгоре, където била сметаната, а яйцата били отдолу в сместа и да не съм я стряскала моля.
Има забрана да влиза в кухнята

Последна редакция: пт, 23 май 2025, 16:31 от Априлски душ

# 661
  • София
За който представлява интерес, тук съм синтезирала предвидените промени в публикувания днес проект за изменение на ЗПУО: https://bg-mam.ma/p/1728541/49761952

Най-същественото е промяната на статута на МГ и ПМГ и съответно промените на приема в тях.

# 662
Компас, не е баш така. Не правиш нова подредба за второ класиране. Остава си същата от първо, нищо не можеш да пипаш. Но понеже в тези паралелки, за които не ти стига балът на първо, може да има деца, които не са се записали и "освобождават" място с по-висок от твоя бал, ти можеш да се придвижиш нагоре. Тези незаписалите се може се придвижват нагоре в техните желания. Които са различни от твоите. Ако всички се запишат на първо или никой от тези пред вас не се придвижи нагоре, ще си останеш на мястото, на което си била на първо класиране. Няма как да паднеш надолу, никой с по-нисък бал не може да те измести, а тези с по-висок бал, които са искали твоите желания, вече са напред от теб още на първо.
Е, ти май се редактира, точно така, на второ остава същата подредба, както сега пише в поста ти.

Опс, не исках след Санака да пиша, ама едновременно сме писали...да, тези от прогимназиите на СМГ и НПМГ ще могат да си отдъхнат, ако проектът стане закон, разбира се.

# 663
Те ще си отдъхнат, ама следващите след тях...
Ще се сбъдне прогнозата на second за пренаталните курсове по математика.

# 664
За който представлява интерес, тук съм синтезирала предвидените промени в публикувания днес проект за изменение на ЗПУО: https://bg-mam.ma/p/1728541/49761952

Най-същественото е промяната на статута на МГ и ПМГ и съответно промените на приема в тях.

Не само, че проявявам интерес, ами ще се опитам да го изчита и аз.
Използвайки това, че масата родители нямат такова време и възможнаст да се запознават в детайли с планове, идеи, хрумки и с  нормативната уридба на тази система, управляващите си прокарват каквото им скимне тихомълком. То всъщност не само в тази система е така.
Благодаря за резюмето, Санака.

Допълвам се относно МГ и ПМГ.
Какво става с талантливите деца, които развиват таланта си в 5-6-7 клас до толкова, че биха могла да са по-добри от деца, вече учащи в МГ и ПМГ? Къде отива мотивацаята им да се развиват в желаното им учлиище. Малко ми е дискриминационно това, да се отнема правото на децата таланти да се конкурират и борят за тези гимназии.

Последна редакция: пт, 23 май 2025, 17:07 от loliy

# 665
Мецане, изясни ми се.

Благодаря и на Second:) за таблиците. Не бях обърнала внимание, че има и второ класиране в справочниците😅Много съм изперкала...

Санака, благодаря за синтеза на инфото.
Да видим сега дали ще приемат промените! Съгласна съм за МГ и ПМГ, не е често децата там да влизат един път в 5 клас, и после пак да се борят за място! Нека си има допълнителни изпити за тях, както сега е в НПМГ за природните и географията...

Е, ако досега подготовката за 7 клас почваше от 2 клас, ако приемат тези промени за МГ, вярно ще трябва да въведат пренатални курсове за майки - бебетата в корема да започват с основите на математика още в зародишна възраст😂

# 666
Това с ПМГ не е сигурно дали ще мине. Няма лошо да са специализирани и с отделен изпит, но да приемат три към пет например. А сега са осем класа в четвърти и осем в седми. Да приемат по-малко деца в четвърти клас и да отворят места в седми, а не да чакат някой да се отказва. Така и ще има двойна цедилка все пак. Иначе влизат в пети клас и може и да не се стареят, заспиват над учебниците. Както и да е, това нашия набор не го хваща

Последна редакция: пт, 23 май 2025, 16:53 от Априлски душ

# 667
Грета Ей,  дано, дано!

Този министър е изключително вреден. Ще види сметката и на математическите гимназии.

# 668
Каквито и да са промените, нашите набори няма да ги хване.

# 669
Е, ти губиш от това, иначе директно си продължаваше без НВО 🤣

А сериозно, разбира се, че е вреден. И за математиката вместо да изпише вежди, ще извади очи. И езиковото обучение ще ликвидира...но не виждам кой ще се противопостави на проекта. Имат си мнозинство, а повечето депутати хал хабер си нямат от образование и не им и пука въобще.

# 670
Каквито и да са промените, нашите набори няма да ги хване.

Тазгодишните набори -да, ама следващите......Някои от нас ще има още много години да си блъскаме главите в тая система.

# 671
Ами аз имам още един дето ще бъде седми клас...

# 672
  • София
За евентуална промяна на броя на часовете по език и на часовете по профилите в 11 и 12 клас чакаме предложенията за нови рамкови учебни планове, нали? И те ще влязат в сила за набор 2012?

# 673
  • София
Да, чакаме промяна на Наредбата за учебния план и приетите с нея рамкови учебни планове.

# 674
  • София
Изключително тъпо заради толкова малко деца да се орязват останалите.
Да им позволят да си направят отделен изпит, но нашите да кандидатстват наравно с вече приетите в четвърти клас.

Ще се примиря с тъпата религия, само да не спрат приема в МГтата. Така после ще се чудят защо никой не кандидатства в ТУ и ФМИ. Повечето деца от МГтата бягат за учат навън.

Общи условия

Активация на акаунт