СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 9 - Наближава заветната цел - 100 точки по МАТ и по БЕЛ

• 30 782
  • 780
  •   1
Отговори
# 690
Да, ние така бяхме и не беше лошо. Вземаш професия само за 1 година, в 11 клас (последният тогава). Аз си останах в УПК в МГ, но не беше лесно, от 6 паралелки 8-10 клас, в 11 клас останахме една. Но другите наистина отидоха в автото и взеха не просто шофьорски книжки, а професионални - категория С, или пък други професии. А ние от МГ станахме "оператор - програмист" можехме да работим в тогавашните изчислителни центрове, в които един компютър беше голям колкото гардероб и се захранваше с перфокарти. Втория срок имахме реален стаж, работехме истинска работа на 6 часов работен ден и даже заплати получавахме и всеки завърши с някаква специалност, по която наистина умееше да работи. И всичко това в 11 клас, за 1 година, на 18 завършваш. Не като сега до 19- 20 годишен да си ученик, което за мен е безумие.

# 691
  • София
В 81 во има физическо с бел и сега, нищо не знаете. Води се хуманитарен за спортна журналистика.
Ама откъде ги измисляш тези работи? Може ли линк към нещо, от което това е видно? Хуманитерните им профили са с история и бел. Профил не може да се "води". Кои предмети могат да формират даден профил е определено нормативно. Нали видяхме какво стана с 125-то, когато реши да импровизира с профилите? Дай някакъв линк, че 81-во имат хуманитарен профил с бел и физическо, че да сигнализираме МОН.

В този ред на мисли, ако сега, при ясно и императивно определени профили, някои училища се опитват да импровизират, направо се плаша какво може да стане с този комбиниран профил. Joy

# 692
Балообразуващите оценки са бел и физическо. Профил хуманитарен. Обадих се да питам да не е грешка и така ми отговориха. За спортна журналистика. Не са написали физическото като профил, защото не можело. Но звучи примамливо.

# 693
  • София
Е, те за балообразуващи предмети могат да си пиша каквото си искат. Но такъв профил няма как да има. Могат да сложат някой час ИУЧ физическо в повече, но профилиращите предмети са им бел и история.

# 694
  • София
Като нищо ще оставят профил "Чужди езици" само в езиковите гимназии, а за другите гимназии ще направят да имат възможност за "Комбиниран" профил и/или за някои от сега съществуващите други комбинации.

# 695
Борбата за езиковите ще загрубее много. Горките шестокласници, на техен гръб ще се изпитват всичките безумия. А си мислех, че на нас ни е тежко.

# 696
[Нали видяхме какво стана с 125-то, когато реши да импровизира с профилите?
Какво е станало със 125-то?

# 697
  • София
Бяха обявили профил "Природни науки" с профилиращи предмети биология и физика. Писах на МОН, че това е в противоречие с наредбата и след няколко дни 125-то си промени профила с профилиращи предмети биология и химия. Писах по-назад в темата.

# 698
Бяха обавили профил "Природни науки" с профилиращи предмети биология и физика. Писах на МОН, че това е в противоречие с наредбата и след няколко дни 125-то си промени профила с профилиращи предмети биология и химия. Писах по-назад в темата.
Сега го виждам. Мерси.

# 699
  • София
Борбата за езиковите ще загрубее много. Горките шестокласници, на техен гръб ще се изпитват всичките безумия. А си мислех, че на нас ни е тежко.

Тези деца, които успеят да изкарат необходимия бал, ще си влязат и догодина в езиковите гимназии. Но какви ще са вариантите за такива, които изкарат малко по-нисък от необходимия за езиковите, предстои да разберем и то сигурно най-рано догодина април като обявят ДПП. А сигурно и промени в изпитния формат на НВО  ще измислят догодина.

# 700
Добре де, нашите деца ще влязат с някакви профили, с някакъв език, да речем интензивно и догодина този пън, министърът, да се слави името Му, ще каже, че това няма значение и почват да учат нещо съвсем различно. Що за реформи са това, не разбирам. Имам чувството, че просто се цели хаос

# 701
Писал е, че влизат в.сила проюемите веднага след обнародване в държавен вестник. Да не ги обнородват набързо?
Комбимиран профил да не е религия+бел, например?

# 702
  • София
Такива промени са правят при стартиране на съответната образователна степен. Не може да започнат гимназия по един учебен план и да им го променят в движение. Явяват се заварено положение.  Може де, ама съвсем трябва да са изкукали. Joy

# 703
Ами изкукали са. Има деца влезли, но отказали да ги запишат в СМГ, поради различни причини и сега в седми клас им казват, че им миришат краката и не ги искат вече. Това какво е? Би трябвало като се записваш или не в пети клас в СМГ да имаш гаранция какво ще се случи след три години.
Тоест, ако сега се приеме това за СМГ би трябвало да важи за децата, които кандидатстват в пети клас след приемането на закона, а другите да си довършат по стария. Това, което се случва е страшен скандал и в никоя бяла държава няма да бъде позволено
Даже не са благоволили да запишат изрично, че за нашия набор не важи, ако се приеме. Това, освен произвол, аз не мога да го нарека друго

Последна редакция: пт, 23 май 2025, 21:20 от Априлски душ

# 704
Добре де, нашите деца ще влязат с някакви профили, с някакъв език, да речем интензивно и догодина този пън, министърът, да се слави името Му, ще каже, че това няма значение и почват да учат нещо съвсем различно. Що за реформи са това, не разбирам. Имам чувството, че просто се цели хаос
JoyJoyJoy

Мен вече взеха тръпки да ме побиват какво ни чака.
Едното изкласи, ама явно с второто ще е мъка.

Общи условия

Активация на акаунт