RYANAIR - 29

• 39 659
  • 799
  •   1
Отговори
# 765
Имам чувството, че се създава умишлено паника или пък хората не са разбрали какво точно нарушават и смятат, че е било незаслужено. До сега никога не са ни проверявали багажа, пътуваме с малки куфари и дори да има 2 см разлика мисля, че никой не би се захванал. Отделно това за некачването също не го разбирам. Днес на нашия полет имаше 3-5 души, които се качиха последни, очевидно докарани с трети автобус. За подобно нещо хора в социалните мрежи твърдят, че въпреки чекиране и бордни карти им затворили гейта под носа.
Пътувах с една жена, която толкова била наплашена, че си оставила багаж, че да не е пълен куфара и се тревожеше за закуски купени от летището.

# 766
  • София
"Много фрапиращи случаи" няма.
Има много шум от тарикати из интернет. Което е различно.
Принципно проверяват ако имат причини да мислят, че е над разрешените размери. Влиза ли в рамката, няма проблем.
Писано е из темата за случаи на никакви проверки, когато и пътници с очевидно по-големи и повече багажи са допускани без проблем, както и за случаи на масови проверки.
Но стандартното положение е което първо горе написах - ако видимо е над и имат съмнение.

# 767
И аз съм наплашена. Работя в институция, до която хората пишат за подобни случаи. Виждала съм снимки, на които куфарът е изцяло в рамката,но стърчи с полови см. максимум. Въпреки това са глобени. Пътували са многократно със същия куфар. Ако решат да ни глобяват за раницата, която ме тревожи ще платим глобата. Но ме притеснява да не откажат да ни качат. За последния месец има лавина от такива оплаквания. Ежедневно получаваме между 10-20 броя.

# 768
  • София
С раницата е по-различно именно защото е мека, докато куфарите не са. Те с колко см стърчат няма значение след като стърчат, както и това че n пъти са минали метър, не означава че винаги ще е така.

# 769
Куфарът напълно отговаряше на изискванията на компанията, дори беше с по няколко см по-малък. Извършена е проверка по случая и съм видяла данните. Вероятно от многото пътувания предният капак е леко деформиран. Става въпрос за 3,2 милиметра. На мен не ми се струва нормално да глобяват за подобно нещо. По тази причина доста се притеснявам. Излиза, че трябва да разчитам единствено на късмет.

# 770
Няма да откажат да ви качат, ако си платите. Всеки с акъла си ще предпочете да вземе парите и да избегне скандал.

Хората отказват да платят, после авиокомпанията затваря гейта и изпраща самолета и изведнъж се сещат че може да платят... Ми не става така. Или вдигат скандал докато извикат полиция и изведнъж казват ама аз бих си платил, ама полицията ме отведе.
Според мен се раздухва прекалено много и всякакви хора на които всички са им длъжни почват да се правят на жертви.

# 771
  • София
Има и друго, което няма как да знаете.
Знаете, че много куфари се разширяват с допълнителен цип. Когато той е затворен и мерите тогава, може и да влиза напълно. Но по време на пътуването да е бил отворен и съответно по-голям.

# 772
Или пък куфара е еластичен, като се сдруса под тежестта на багажа провисва някъде...
Не го мислете чак толкова.

# 773
И аз това се опитах да кажа, че за 1-2-3 см не мисля, че някой би се заял. На летището в Пиза даже не ми погледнаха куфара (на гише точно преди гейта).

# 774
  • Варна
Нито на летището в София, нито на това в Задар ми мериха раницата, само на двама видях да искат да сложат в рамка, но те се виждаше, че бяха го големи. Натикаха ги с юмруци и ги пуснаха.

# 775
Никога до сега не са ни проверявали, утре летим и ще видим ще имаме ли късмет. Моя куфар и на дъщеря ми е на Естил и без разширението е с 1см над позволеното. Дано не се заяждат.

# 776
Никога до сега не са ни проверявали, утре летим и ще видим ще имаме ли късмет. Моя куфар и на дъщеря ми е на Естил и без разширението е с 1см над позволеното. Дано не се заяждат.
Ако ви проверят няма да се заяждат, а ще спазят правилата, вие пък по правилата ще трябва да платите за чекиран багаж и ще си пътувате без драми.

Последна редакция: нд, 31 авг 2025, 21:44 от sfumato

# 777
  • Melmak
Не знам защо летенето с Раян се свежда до някакъв късмет.
Ако човек си спазва изискванията няма нужда да разчита на късмет. Аз обичам да летя с ръчен багаж и имаме куфарче с изискванията на Раян. Нямаме никога проблеми с него. Ако летим без приоритет си носим по една малка раничка. Как никой никога не направи проблем? Лесно! Просто е в размерите!

# 778
Да направим отделна тема за багажа с Райан? Едно и също много пъти. Безсмислено е!

# 779
Изискванията за размерите на багажа са свързани с мястото, на което той трябва да бъде прибран по време на пътуването. Какво значи "Ама те колелцата ми стърчат само с 2 см?"? Заради тези 2 см капакът на багажното отделение над главите на пътниците не може да се затвори, съответно трябва да обърнат куфарът на широката страна и така той заема място за 2 куфара. Еми логично е да струва пари този лукс. Същото е с раниците. Тяхното място нормално е под предната седалка. Като не може да влезе там я слагат в багажното над главите. Обаче там е мястото на приоритетния багаж, което място струва пари. Няма място за драми и сръдни. А и има толкова много самолетни компании, които не само че не мерят багажа в клетка, ами и предлагат безплатни напитки и сладкиши на борда. Летете с тях.

Общи условия

Активация на акаунт