Премахване на полипип при рутинен преглед

• 356
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте, дами,

Имам нужда от вашето мнение и опит по следната ситуация.

Преди около 6 месеца, по време на рутинен преглед, ми установиха цервикален (шийков) полип – малък, без притеснение, с препоръка просто да го следя.

В последните месеци обаче, особено по време на овулация и цикъл, започнах да усещам тежест, подуване и болки. Последната овулация беше доста болезнена, с остри, прорязващи болки, и тъй като се притесних (а и тогава беше първият ни опит за бебе с партньора ми), реших да отида на преглед.

По време на прегледа лекарят направи нещо неочаквано – без предварително предупреждение, директно отстрани полипа (доколкото разбрах, с форцепс). Леко се стреснах, но не беше болезнено, вероятно защото е бил лесно достъпен. Обяснението му беше, че няма смисъл да се минава през отделна процедура, да записвам часове и да давам излишни пари (цитат: "1000 лв за 2 минути").

Това, което ме притеснява, е че не отрази манипулацията никъде в документацията – няма никакъв запис, че е извършена процедурата.

След нея имах доста силно кървене два дни. Сега вече съм на 33-ти ден от цикъла, а менструация още няма. Коремът ми е подут, кръстът ме боли, изнервена съм до краен предел. Имам и странни кратки зацапвания – кафеникави, понякога жълтеникави. Направих три теста за бременност – всички отрицателни.

Предстои ми скоро преглед, но исках да попитам:
Имали ли сте подобна ситуация и нормално ли е след такава интервенция да има такова забавяне и симптоми? Благодаря предварително на всяка, която сподели мнение. ❤️

# 1
Имаш пълно право да подадеш сигнал заради липсата на информирано съгласие и документация. Как така без предварително обяснение и съгласие беше направена инвазивна процедура? Камо ли без документация? Това е престъпление. От кой град е този лекар?

Иначе ти съветвам да потърсиш друг АГ, възможно че лигавицата е била засегната.

# 2
Не съм много сигурна но полипът не трябва ли да се изследва?

# 3
  • София
Махали са ми два пъти полип при преглед, но ме предупредиха. Все пак се правят някакви манипулации, които не са обичайни за профилактичен преглед. Зацапване имах съвсем малко в самия ден.

# 4
  • sofia
По този начин премахнат , се появява отново след около 6 м. или година .
Но и по описаният начин не е правилно по време на преглед.

Общи условия

Активация на акаунт