Отговори
# 15
За мен притеснителното в целият пост е, че жена му се притеснява повече за парите в семейството от колкото той.
Започни от там - накарай жена ти да не работи на две места.

# 16
За мен притеснителното в целият пост е, че жена му се притеснява повече за парите в семейството от колкото той.
Оф да, това също. И ако изкарва пари ще могат да наемат и почасова гледачка. Но аз не мисля, че скуката им е дошла откакто имат дете, а доста по-рано. И според мен е кофти започване на връзката от 15 годишни.

# 17

OK, явно съм се изразил зле - правим близо 15 000 на месец и имаме закупен апартамент и нямаме дългове. Не е като да сме си залепили магнити за обувките, че да събираме изпуснати на улицата стотинки...

# 18
И ти пишеш да те научим как да ги харчите ли? Доходите зависят от разходите, за едни са ок, за други много, за вас може и да не стигат, щом е започнала втора работа. И забележете не се е издигнала в нейната, да кажеш работохолизъм, а втора работа. А ние говорим за гледачки и баби, да вземат детето, за да имат време само за двойката и някаква романтика. Жената си е запълнила и малкото свободно време с още работа. Значи не е нито финансова сигурност, нито проблемът е че няма кой да помага с детето, а жената просто не търси свободно време за тях. Ако поне единият работеше навън можеше и да усети, че реално не сте наистина заедно докато работите и да потърси истинско време заедно.
А като сте и двамата вкъщи то няма и кога дори да й вземеш едно цвете и да я зарадваш с нещо спонтанно. Но ето има потребителки, при които да работят и двамата отвкъщи работи. Виж какво е при вас. Но според мен скуката ви убива, тя търси ли да правите нещо заедно, под това нямам предвид само излизане, а неща вкъщи като гледане на филм, дълга вечеря, някаква настолна игра, има ли за какво да си говорите?

# 19

OK, явно съм се изразил зле - правим близо 15 000 на месец и имаме закупен апартамент и нямаме дългове. Не е като да сме си залепили магнити за обувките, че да събираме изпуснати на улицата стотинки...

Ами тогава защо се жалваш, че нямате баби и дядовци да им връчите детето да ви го гледат без пари. Ти като ѝ измисляш изненадващи почивки, осигуряваш ли къде ще е детето, докато тя почива и разпуска романтично?

# 20
  • В полите на Пирин планина
А не пътувате ли? На почивка не ходите ли?

И аз съм над двайсет години с мъжа ми и честно казано не ми пука дали съм си измила зъбите (или той), когато реша да го целуна или пък той ме целуне.

И както някой по-горе писа, рутината и скуката наистина "убиват"... поне емоциите.

# 21
Чакай, чакай...
Значи сте фрашкани с пари, но от стиснатост не оставяте детето на бавачка някъде, за да си почине тя?!

Не жена ти е проблема мой човек...

# 22
Чакай, чакай...
Значи сте фрашкани с пари, но от стиснатост не оставяте детето на бавачка някъде, за да си почине тя?!

Не жена ти е проблема мой човек...
Тя има две работи без нужда от пари, мисля че тя е проблемът точно.

# 23
Проблемът не е парите или почивките.
Омръзнали сте си.
От 15-годишни до 35 години хората се променят най-много и бързо.
Страхотен капан сте си заложили с този брак или връзка.
Не искам да съм лош пророк, но тази връзка ще се разпадне или единият ще започне да изневерява в един момент. Или и двамата.
Връзките имат свойството да се изчерпват понякога.

# 24
Рутината във вашите отношения е взела превес над любовта — и това е основният проблем. Съгласна съм с коментарите, че е важно да прекарвате повече време заедно, извън дома и далеч от ежедневните задължения. В моето обкръжение има доста примери за двойки, които дори след 20 години заедно продължават да поддържат страст и близост, така че явно всеки има своята норма.

Говорили ли сте открито помежду си, че нещо не е както трябва?

# 25
Може би по-интересното е че тя избра да работи две работи по свой избор, но това не е наложително при нас, просто я тресе параноя, че може да съкратят някой от нас или да стане някаква медицинска драма или кой знае какво друго и не е кой знае колко по-различно от само една, но по интензивна работа. Но както и да е, просто не се усещам обичан или желан. Ужасява ме това, че напоследък най-много ме е оценявала и е затопляла отношенията, когато свърша някакъв сериозен "проект" из апартамента и се правя на майстор, а не когато се опитвам да съм партньор.

Цялата история звучи доста странно.

# 26
  • Out of the Mix
Цифри, много странно живеете, аз не бих в твоята ситуация.

Всичко ви е "ок" по твои думи на книга, освен сексът, интимността, което е най-важното.

За чий при 15к се пънете, като гламави?
Намаляте задълженията, автоматизирате, не знам с какво се занимавате от вкъщи, IT ли сте, дивиденти от инвестиции ли взимате и кво ли не, но явно за жена ти отношенията с мъжа по дифолт не са на пиедестал.
Тя си е изпълнила "функцията", ставайки майка и се е отдала изцяло на детето.

Сигурно заради детето си с нея, и все пак поделяне на грижите.

Това с измиването на зъбите, още малко ще я чакаш да се подмива всеки път, както и да го миеш преди "хубавините", убива всичко, на 4-я път на човек му писва, много си търпелив.

Напротив - точно жена ти, с жена ти трябва да си изпълнявате всички фантазии, ако не, с кой?
Реторично.

Не си ли й подмятал, че сексът за теб е важен, липсва ти, потенциално ще се разделите, или ще мислиш "алтеранативи", ако тя спре да й се прави, иска, да ти прави и т.н., ерго да ти задоволява нуждите, като съпруга и любовница, за каквато си я избрал, живееш с нея, дете имате, сигурно си и й верен...?

При нея няма никакво "реципрокиране", а те подтиска, това води до психически стрес, заболявания на нервната система.

Ако я подхващаш, и почваш да я събличаш, да я натискаш, кво ще се дърпа ли?

Насила, не, но ако действително няма либидо, не й се иска, си в пълното си право да си търсиш друга.
Вече в каква конфигурация, ще се разделите ли, отворена връзка само и само заради детето и бумагите, но иначе "примерно семейство" за пред обществото, вие си преценявате.

Аз не бих търпял.

Последна редакция: пт, 09 май 2025, 13:09 от Revoker

# 27
С кой да изневерят като те са се окопали в къщата.
Те живеят 24 часа заедно.
Харчете ги тези пари, пътувайте, върнете се в офис, вижте други хора, водете разговори, обогатете си кръгозора.

Аз само като ви чета и съм в ужас как намирате теми извън какво ще ядем да си говорите.

# 28
А всъщност като сте хоум офис и двамата би трябвало да имате повече време и сила за секс.
Имам едни съседи, нон стоп ми пречат следобед да работя, понякога се чудя дали ако имам среща няма да ги чуят колегите ми. Тия сигурно са хоум и двамата и почти всеки ден ги чувам следобед. 😅 как си ползват ползотворно обедната почивка.
Все пак не хабите време за ходене до офис, може да се ползва за разходки, трениране. Повече сили и време ...но реално тя си е намерила втора работа. Според мен тук е разковничето, че тя не търси това време с теб, което ти, а си го запълва с друго.
Тук проблемът не е сексът, а времето заедно начинът на прекарване и че той не се чувства обичан и желан.

# 29
Това, което описваш, е вече много крайна фаза, и не се случва от днес за утре. Дълъг процес е, но някак между другото сте го проспали. Не мисля, че има връщане назад. Ще си карате така, докато единия си намери друга тръпка, и реши да я изживее. Дали тайно, дали явно - това вече си зависи от характерите ви и ценностната ви система. Два-три такива случая съм наблюдавала в приятелския ни кръг, нито един не завърши добре. Едната двойка (заедно от гимназията) правиха доста драстични неща в стремежа си да събудят емоцията - ролеви игри, романтични пътувания до екзотични места, трети човек, суинг - не се получи. Съжалявам, но според мен нямате полезен ход.

Единственото, което мога да дам като съвет е, да не започнеш да трупаш злоба и да не агресираш от това положение. Сигурно ще кажеш, че не си такъв човек. За съжаление обаче, това е нормална реакция. Чувството за неудовлетвореност, отхвърляне, липса на отклик и любов, се превръща точно в това. Ако се усетиш, че започваш за се изпълваш с гняв от ситуацията, по-добре се разделете преди да ескалират нещата.

Общи условия

Активация на акаунт