Ящно бебе

• 842
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте, мами!
Имам въпрос относно храненето и наддаването. Бебето ми се роди 4 кг, в момента е на 1 месец и тежи 5.500 кг. Храни се с адаптирано мляко и изяжда по 150 мл на хранене, без да пропуска нощни хранения. Това прави около 900–1050 мл на денонощие. Знам, че това е малко над нормата, но изглежда доволен, няма повръщане или други оплаквания. Педиатърът е спокоен, но все пак – имали ли сте подобен опит? Бебета, които наддават по-бързо? Ще се радвам на обратна връзка!

# 1
Здравей моята бебка се роди3, 280,когато направи месец тежеше 4,500 само на кърма е давам и когато иска, но нз какво количество приема, следващата седмица ще направим 2месеца пък да видим какво става, надявам се съм била полезна

# 2
Не се притеснявайте, очаквано е през първите няколко месеца.

Дъщеря ми се роди 3.570 кг, от болницата я изписаха 3.500 кг и на 1 месец беше 5.300 кг. Т.е. +1.800 кг.
2 месец: 6.400 кг, 3 месец: 6.900 кг, 4 месец: 7.500 кг, 5 месец: 8.100 кг. След това бързото наддаване спря и започна да качва по 300-400 грама.

Според педиатъра не беше извън нормата, защото се гледа и ръста, не само месеците.
Описаното количество е нормално според мен.

# 3
  • София
Синът ми беше по същия начин. Все на горната граница и малко над нея. Не помня кога си спря едното нощно хранене, но второто го спря в 8-ия месец. Сега е в 7-и клас и е един от най-високите в класа. Няма проблеми.

# 4
4400 почти се роди нашият син. До 3 месец наддаваше по много. Граници изобщо не съм гледала, нито пък колко мляко пие. Беше си едро и щастливо бебе. Не плачеше, хапваше, спеше, тези три работи 😄. И сега е едър, вече на 5.5г. Отслабна като проходи, сега е слабичък и не се спира. Като излизах от родилното с него, неонатологът ми каза - хранете го, той е голям и е нормално да яде повече. Така и правех де. Още там ядеше двойна доза адаптирано мляко на останалите бебета.

# 5
Веднъж да прочетем и такава тема... Simple Smile Иначе все "бебето не яде". Браво на бебешора! Да става едър и силен! Simple Smile

# 6
  • София
Здравейте, мами!
Имам въпрос относно храненето и наддаването. Бебето ми се роди 4 кг, в момента е на 1 месец и тежи 5.500 кг. Храни се с адаптирано мляко и изяжда по 150 мл на хранене, без да пропуска нощни хранения. Това прави около 900–1050 мл на денонощие. Знам, че това е малко над нормата, но изглежда доволен, няма повръщане или други оплаквания. Педиатърът е спокоен, но все пак – имали ли сте подобен опит? Бебета, които наддават по-бързо? Ще се радвам на обратна връзка!

150мл за първи месец не е ли много? Не робувам на някакви таблица, но все пак... Иначе не е проблем колко е качило бебето и не е проблем, че си хапва, но педиатъра смята ли, че 150мл за този месец са ок?

# 7
Значиии, за ящно бебе соча себе си - нищо че е преди 40+ години - 1,8кг за първия месец, само на кърма.
Иначе в сегашно време - племенникът ми, който не знам колко се роди, но първите 3 месеца качваше по над 1,5кг, пак само от кърма.   (Даже неговата лекарка беше намекнала на майката да му прави упражнения тип фитнес, да не качвал по толкова видиш ли...). Сега е на 6г и си е съвсем нормален за възрастта, не дебел, не слаб, не висок, не нисък, абе  - по книжка дето се вика.
Щом детето е добре, мисля няма повод за притеснения.

# 8
  • София/Севлиево
В началото повечето бебета наддават по над 1 кг месечно, особено кърмените(тъй съм чувала, моите и на двамата рекордът им е 800 гр. за месец,бяха на АМ и приятелка-кърмачка ме наплаши,че от него "много ще се напомпат и ще станат дебели"). Големият ми се роди 3,850,бе леко злояд,имаше колики до 6 месечен и рефлукс до началото на пубертета.Малкият се роди 3,480 и още ненавършил 2 месеца само протягаше ръце и се облизваше като ни видеше да се храним(затова го захраних на 5 месеца,просто не можех да го мъча до 6-тия,като бебе бе дебеличко сладурче докъм 10-11 месеца,но никога не е минавал горната граница тегло за съответната възраст,сега е слаб,а баткото направо кльощав-при над 182 см тежи 62 кг).
И аз съм на мнение,че щом детето се чувства добре не бива да се тревожите.

# 9
Потвърждавам и аз, синът ми се роди 4.400, беше на АМ и ядеше по-голямо количество отколкото трябваше според възрастта. Много бързо започна да прави и по-големи интервали между храненията и режимът му неусетно се нагласи. Беше много спокойно и весело бебе, и досега е апетитен и яде всичко. Вече тинейджър е най-висок в класа е, силен и атлетичен.
Водете се по детето и се радвайте на ящното бебче Simple Smile

# 10
Радвайте се на детето Simple Smile Не знаете какъв кошмар е обратната ситуация - да не иска да яде. Моето дете се роди 3100 гр., свали до 2700 при изписването и до края на първия месец не достигна 30 мл мляко на хранене. Като прясно новороден нямаше сили да засмуче, принудих се да пробия по-широки дупки на първите му биберони, за да може да се храни. Иначе... Не знам. Едва към третия месец дойде на себе си Simple Smile и като му се отвори един апетит...В седмия месец си вървеше едричък, но мускулест, а не дебел - да знам как звучи, но изглеждаше именно силен, а не мазен. Със захранването апетитът се засили още повече, но спря да качва толкова много на тегло (и слава богу! че тези 10 кг се оказа, че тежат наистина много). С пролазването отслабна. Така че случаи всякакви.

Общи условия

Активация на акаунт