Посетих психиатър, защото почувствах, че имам нужда от помощ. Напоследък съм доста импулсивна- приемам всичко прекалено лично и се изнервям за дребни неща. Понякога, в момент на гняв, дори съм си чупила лични вещи, а след това съжалявам и плача, защото осъзнавам, че не е било правилно.
Преживях и доста тежък период -със съпругът ми се отдалечихме и почти стигнахме до развод, едва успяхме да запазим брака си. След като се наредиха нещата пък загубихме бременност. Всичко това ми се отрази много силно - емоционално и психически.
Психиатърът ми изписа Дуксет, но се притеснявам, защото чета различни мнения за странични ефекти като главоболие, сънливост и др. Знам, че при всеки човек е индивидуално, но започнах да се чудя дали някой е успял да се справи и без лекарства - например чрез терапия, консултации или други методи.
Също така съм на терапия с инжекции заради висока инсулинова резистентност, което допълнително ме тревожи, тъй като и от тези лекарства се чувствам уморена. Притеснявам се как ще ми подейства комбинирането им, макар че психиатърката ми е запозната със състоянието ми.
Ще се радвам да чуя вашия опит и съвети. Благодаря предварително на всички, които ще споделят! 🙏🏽