Паническо разстройство - 65

• 26 141
  • 974
  •   2
Отговори
# 960
Здравейте на всички 🍀 !
Посетих психиатър, защото почувствах, че имам нужда от помощ. Напоследък съм доста импулсивна- приемам всичко прекалено лично и се изнервям за дребни неща. Понякога, в момент на гняв, дори съм си чупила лични вещи, а след това съжалявам и плача, защото осъзнавам, че не е било правилно.

Преживях и доста тежък период -със съпругът ми се отдалечихме и почти стигнахме до развод, едва успяхме да запазим брака си. След като се наредиха нещата пък загубихме бременност. Всичко това ми се отрази много силно - емоционално и психически.

Психиатърът ми изписа Дуксет, но се притеснявам, защото чета различни мнения за странични ефекти като главоболие, сънливост и др. Знам, че при всеки човек е индивидуално, но започнах да се чудя дали някой е успял да се справи и без лекарства - например чрез терапия, консултации или други методи.

Също така съм на терапия с инжекции заради висока инсулинова резистентност, което допълнително ме тревожи, тъй като и от тези лекарства се чувствам уморена. Притеснявам се как ще ми подейства комбинирането им, макар че психиатърката ми е запозната със състоянието ми.

Ще се радвам да чуя вашия опит и съвети. Благодаря предварително на всички, които ще споделят! 🙏🏽

# 961
Всички антидепресанти имат странични ефекти.Незнам ИР колко е тежка,за да си на инжекции,но на твое място бих прочела повече за проблема и бих намерила друг ендокринолог.Само във форума има две теми и можеш да се насочиш натам.Вероятно имаш и други съпътстващи метаболитни проблеми.Работата с психиатър според мен може много да ти помогне.

# 962
Здравейте.Аз нещо пак се филмирам.Напипах си уголемен лимфен възел на шията с размер на Бобче.Досега никога не съм имала и се стреснах.Имал ли някой от вас такъв някога?Утешете ме с две,три мили думи моля...

# 963
Имала съм при проблем със зъб.

# 964
Кристалана Сълза, аз на твое място бих пробвала работа с психолог, ако това не помогне тогава бих започнала медикамент.

# 965
Здравейте на всички 🍀 !
Посетих психиатър, защото почувствах, че имам нужда от помощ. Напоследък съм доста импулсивна- приемам всичко прекалено лично и се изнервям за дребни неща. Понякога, в момент на гняв, дори съм си чупила лични вещи, а след това съжалявам и плача, защото осъзнавам, че не е било правилно.
Преживях и доста тежък период..............
Психиатърът ми изписа Дуксет,........................................
Ще се радвам да чуя вашия опит и съвети. Благодаря предварително на всички, които ще споделят! 🙏🏽

Когато сме били под напрежение психиката, и тялото реагират така, когато дълго време са в режим на претоварване. Импулсивността, умората и сълзите след избухванията  са сигнал, че нервната система има нужда от възстановяване.
Антидепресанта помага именно за това – да се стабилизира нервната система, за да може после и терапията да има по-добър ефект. Обикновено, когато лечението се започне навреме, в по-ранен етап, курсът е по-кратък и възстановяването – по-плавно. Добре е да му дадете шанс, особено щом психиатърът ви е запознат с останалите лекарства, които приемате.
за мен това демонизиране на антидепресантите не е особено полезно , защото те помагт, когато се пият навреме

Паралелно с това, психотерапията може да ви помогне да разберете откъде идват тези силни емоции и как да ги овладявате, така че да не ви изтощават.

Последна редакция: пт, 14 ное 2025, 08:57 от Serendipity*

# 966
Здравейте.Аз нещо пак се филмирам.Напипах си уголемен лимфен възел на шията с размер на Бобче.Досега никога не съм имала и се стреснах.Имал ли някой от вас такъв някога?Утешете ме с две,три мили думи моля...
Къде точно на шията? Лимфните възли реагират при инфекция , възпаление и др. причини има , но не е нужно да се филмираме излишно. Имах топче на шията и дори си бях поставила диагноза хаха, но се оказа , че е от мъдрец .

# 967
Здравейте! Пия Велаксин/Ефектин от 13 години, знам че звучи ужасяващо дълго, опитвах се да го спирам няколко пъти, но проблемите отново се завръщаха и порочния кръг отново се заформяше. Стигнахме до сега, отново опит за спиране, отново криза, върнах старите мг, после вдигнах един път, сега втори път. Дали вече просто не ми действат? Страх ме е от идеята да сменям АД.

# 968
Обсъди с психиатър.

# 969
Според Вас години тревожност и паник атаки могат ли да се отразят върху кожата на лицето? Бях години наред с акне, което не се повлияваше от нищо.Налице хормонален дисбаланс.Висок пролактин,тестостерон,андростендион и т.н.От няколко месеца забелязвам сериозно подобрение на кожата на лицето си и се чудя дали не е свързано с успокоението и медикаментите,които приемам.

# 970
За мен връзката,ако я има  е: успокоение-спад на кортизол,който влияе на много хормони(не само изброените) и съответното им нормализиране.Незнам него дали си го изследвала,разсъждавам си просто.

# 971
Само него не съм и то защото си знаех, че е висок.Интересното в случая е, че ми бяха поставени три различни диагнози (при три различни ендокринолога) ама аз каквато съм си сладка-шматка-хипохондричка не пих нито едно изписано лекарство! (Всички бяха сериозни хормонални препарати)

# 972
За лимфния възел: Съвсем нормално е, особено след изкаран вирус да има такова потдуване. Мъжа ми си намери такова топче на слабините и той де беше филмирал, но с времето отмина.
А за дуксета, пия го отново от няколко месеца. Странични ефекти нямам, освен че се чувствам добре. Пийте го и не се притеснявайте.

# 973
Моля някой да пусне нова тема. Утре ще заключа текущата.

# 974

Общи условия

Активация на акаунт