Стойности на ЧХГ - Тема 21

• 21 558
  • 546
  •   1
Отговори
# 45
Понеже специално питах и казаха, че не можело да се види сега ... и имало някакъв малък шанс ..... Другото, което ми казаха, е, че понякога като са 2 - второто по-късно се вижда

# 46
Здравейте, днес си пуснах кръвен. Чхг 1546mIU/ml и прогетврон 29.37ng/ml.
Последният ми цикъл беше на 20.04
Интересуваме дали прогестерона ми е както трябва. Часът ми за преглед е на 05.06

Аз продължавам да се следя: чхг 8730 mIU/ml  и прогестерон 27,75ng/ml
Предполагам стойностите си вървят адекватно, нали?

# 47
Здравейте!
Имам известни притеснение и ще съм благодарна на вашите мнения!
Последната редовна М беше на 26 април. Овулацията около 9 май.
Ден преди да ми закъснее направих кръвен тест. Резултатът от HCG беше около 1.2, като според реф.стойности под 5 е отрицателен. Понеже МЦ ми закъснава,  след четири дни на закъснение отново направих кръвен тест. Резултатът се е покачил и е 11.
Според вас това може ли да означава проблем?

# 48
  • Sofia
Здравейте!
Ден преди да ми закъснее направих кръвен тест. Резултатът от HCG беше около 1.2, като според реф.стойности под 5 е отрицателен. Понеже МЦ ми закъснава,  след четири дни на закъснение отново направих кръвен тест. Резултатът се е покачил и е 11.
За 4 дни закъснение нивата са много ниски. Сигурна ли си в датите на овулацията? Може и да е късна такава. След 2 дена направи нов тест, ако нивата се покачат (удвоят) може и това да е случая. Ако не - вероятно биохимична.

# 49
Здравейте!
Освен овулацията да не е била на 9ти май,  а по-късна. Как е установена?
Проследете за удвояване на ЧХГ след 48 часа.

# 50
Овулацията е следена с прегледи. Като в случая имаше инсеминация на неспукан фоликул на 9май. Същата вечер усетих рязка кратка болка, като по всяка вероятност беше спукването на фоликула.
Притеснението ми е да няма извънматочна бременност.
Според вас при тези стойности има ли така вероятност или по-скоро не?
Благодаря ви за отговорите

Последна редакция: вт, 27 май 2025, 13:49 от NanaP

# 51
  • Sofia
И в двата случая проследяването на хормона след 48 часа е от значение. Ако продължава да пада може да е била биохимична, ако се покачва, но не се удвоява може и извънматочна да е. Аз като имах този случай се обадих в болницата да ги попитам какво да правим. Казаха ми да проследят с още 1 тест (общо 3 правих - на първия установихме завишени нива, на втори се бяха качили, но с много малко и трети последен направихме в който бяха паднали драстично). На тоя етап не може да се види нищо на ехограф, че да ти кажат какъв е случая. Следи си нивата и ако се качват но не се усвояват се обади за съвет в болницата. На мен ми бяха казали след втори тест да си спра лекарствата и да се надявам да ми дойде защото се съмняваха в извънматочна заради не достатъчно качените нива след втория тест и начално ниските нива след първия ( бяхме на 24 чхг и след 48 часа се беше качило само до 30). В краен случай при мен всичко протече нормално и се оказа биохимична.

# 52
Интересуваме дали прогестерона ми е както трябва. Часът ми за преглед е на 05.06

според мен са ок. Моите на 14 ден след трансфер бяха над 1,360 и ми казаха да не пускам повече. Ти в коя лаборатория ги следиш?

# 53

според мен са ок. Моите на 14 ден след трансфер бяха над 1,360 и ми казаха да не пускам повече. Ти в коя лаборатория ги следиш?

КРИМ Плевен, че ми е по път за работа. И още съм в шах, честно казано, защото януари имах неуспешно инвитро, и ми бяха казали, че имам две запушени тръби. Причина за запушването ми бяха казали, че е от спонтанните аборти... така че сега, хем имам страх, хем радост, хем се старая да се абстрахирам.

# 54
Според мен всичко е наред. Предвид, че не се знае кога е датата на цикъла, ще трябва още едно ЧХГ, за да покаже реално какво се случва. Засега смятайте, че всичко е наред и си изкарайте хубав уикенд някъде, за да се разсеете и да не мислите нон стоп, какво става и какво не.
Ще чакаме да се похвалите в понеделник 🤗!

Здравейте! Да ъпдейтна ☺ ЧХГ е 1980 днес, обаче прогестерона е 17….. понеже съм в мвлък град съм в паника, но очаквам онлайн консултация от АГ. Стискайте ми палци ❤ След 48 часа ще изследвам пак.

# 55

КРИМ Плевен, че ми е по път за работа. И още съм в шах, честно казано, защото януари имах неуспешно инвитро, и ми бяха казали, че имам две запушени тръби. Причина за запушването ми бяха казали, че е от спонтанните аборти... така че сега, хем имам страх, хем радост, хем се старая да се абстрахирам.

Иначе ти си горе долу като мен. Един ден по-напред. Моят последен цикъл беше на 21.04 а час за лекарката имам за 6.6. Но понеже имах болки отидох по-рано и днес вече поне едното се видя, че е в матката. Така, че ако много се притесняваш просто отиди по-рано. Иначе и аз имам запушена тръба и се чудя сега може ли другото да е там .... или просто не се е развило .... Успех Simple Smile

# 56
Според мен всичко е наред. Предвид, че не се знае кога е датата на цикъла, ще трябва още едно ЧХГ, за да покаже реално какво се случва. Засега смятайте, че всичко е наред и си изкарайте хубав уикенд някъде, за да се разсеете и да не мислите нон стоп, какво става и какво не.

Здравейте! Да ъпдейтна ☺ ЧХГ е 1980 днес, обаче прогестерона е 17….. понеже съм в мвлък град съм в паника, но очаквам онлайн консултация от АГ. Стискайте ми палци ❤ След 48 часа ще изследвам пак.

Радвам се, прогестерона е в норма, но може да ви го увеличат още малко. Всичко ще е наред!

# 57

Иначе ти си горе долу като мен. Един ден по-напред. Моят последен цикъл беше на 21.04 а час за лекарката имам за 6.6. Но понеже имах болки отидох по-рано и днес вече поне едното се видя, че е в матката. Така, че ако много се притесняваш просто отиди по-рано. Иначе и аз имам запушена тръба и се чудя сега може ли другото да е там .... или просто не се е развило .... Успех Simple Smile

Две ли? С какво чхг сте? Може ли малко по подробно?

# 58

Радвам се, прогестерона е в норма, но може да ви го увеличат още малко. Всичко ще е наред!

Благодаря Ви сърдечно! И онлайн АГ ме успокои, че е ок за сега особено като нямам силни болки или зацапване! ☺

# 59
Десии, незнам дали са 2 - ние трансферирахме 2. Днес се видя, че едно се е имплантирало в матката. ЧХГ на 14 тен след трансфера беше над 1,360 но съм чела, че не е толкова показателно дали са едно или 2. Може би при мен просто едно е станало и излишно се напрягам и притеснявам

Общи условия

Активация на акаунт