Стойности на ЧХГ - Тема 21

• 21 570
  • 546
  •   1
Отговори
# 60

Днес пуснах последно изследвания преди прегледа с АГ. ЧХГ върви добре, удвояването вече е на около 60 часа. Но прогестерона ми се струва нисък, не съм имала кървене, но изпитвам от време на време болки наподобяващи менструални. Четох уж, че не бил чак толкова нисък прогестерона, но нещо се притесних.

# 61
  • Sofia
Десии, незнам дали са 2 - ние трансферирахме 2. Днес се видя, че едно се е имплантирало в матката. ЧХГ на 14 тен след трансфера беше над 1,360 но съм чела, че не е толкова показателно дали са едно или 2. Може би при мен просто едно е станало и излишно се напрягам и притеснявам

Недей да се притесняваш. Макар, че и аз да съм на теб вероятно и аз бих се притеснила. Аз съм си паника човек, та лесно да си говоря сега като не е на мойта глава. Grinning
Мисълта ми е, че от двете вероятно е остало само едно, като цяло случаите, в които се имплантират и двете са по-редки , следи нещата и ако имаш отчетени симптоми на извънматочна тогава да се притесняваш, но според мен си изчакай датата и не се притеснявай излишно, че само си вредиш а също така и на имплантиралото се повече.

skupocenna - така като гледам и според мен е малко нисичък. Не приемате ли допълнително някакъв прогестерон? Препоръчвам да го обсъдите с лекуващия ви гинеколог.

# 62
Здравейте , на 26 .05 направих тест за бременност излезе много бледа розова черта,днес 27.05 пуснах ЧХГ ще прикача снимка на резултата ,а датата на очаквания цикъл е 29.05 дали има бременност?

# 63
Нов отговор
Малък ъпдейт от мен.
Имам леко прокървяване. Най-вероятно е цикъл, но все още не съм сигурна.

“И в двата случая проследяването на хормона след 48 часа е от значение. Ако продължава да пада може да е била биохимична, ако се покачва, но не се удвоява може и извънматочна да е. Аз като имах този случай се обадих в болницата да ги попитам какво да правим. Казаха ми да проследят с още 1 тест (общо 3 правих - на първия установихме завишени нива, на втори се бяха качили, но с много малко и трети последен направихме в който бяха паднали драстично). На тоя етап не може да се види нищо на ехограф, че да ти кажат какъв е случая. Следи си нивата и ако се качват но не се усвояват се обади за съвет в болницата. На мен ми бяха казали след втори тест да си спра лекарствата и да се надявам да ми дойде защото се съмняваха в извънматочна заради не достатъчно качените нива след втория тест и начално ниските нива след първия ( бяхме на 24 чхг и след 48 часа се беше качило само до 30). В краен случай при мен всичко протече нормално и се оказа биохимична.”
[/quote]

# 64
Здравейте, в 6+2 г.с. съм и реших да пусна контролно ЧХГ и прогестерон преди следващия преглед за пулс. На първия преглед се видя, че е в матката. Последно на 14.05 пусках и беше 15.8 ng/ml. Вярно че последните дни бях доста напрегната и явно това е оказало влияние. Нямам болки или кървене.

# 65
  • Sofia
NanaP съжалявам ако е това. Може да са били по-високи нивата и да са тръгнали да падат като си ги изследвала сега. Много неприятно така. Желая успех занапред.

# 66
Нямах очакване на сполучлив опит, туй като преди 5 дни направих кръвен тест и резултатът беше 1.2, при реф.стойности за бременност над 5.
За всеки случай днес също направих кръвен тест, тъй като ми закъснява и резултатът е 11. Притесних се доста.
Но преди малко ми прокървя.
Дано е за добро и всичко е наред.

# 67
Здравейте! Пускам си въпроса в тази тема:

След ембриотрансфер съм на бластоцист. Днес ми е 7-ми ден.

На 5-ти ден от трансфера си пуснах ЧХГ, което беше с резултат 4.9 mIU.

На 6-ти ден и на 7-ми си направих уринарни тест лентички, които са с чувствителност 10 mIU и в рамките на 5 мин се появиха две много бледи черти.

Днес пуснах ново ЧХГ на ден 7, точно 48 часа след първото - 17.59 mIU.

Питането ми е - видимо има голям скок спрямо ден 5, когато вероятно съм го хванала в началото на имплантацията, но за ден 7 не е ли малко нисък резултат? Със сигурност ще пусна след 2 дни отново, но ми се искаше да чуя и вашето мнение.

# 68
  • Sofia
Здравейте! Пускам си въпроса в тази тема:

След ембриотрансфер съм на бластоцист. Днес ми е 7-ми ден.

На 5-ти ден от трансфера си пуснах ЧХГ, което беше с резултат 4.9 mIU.

На 6-ти ден и на 7-ми си направих уринарни тест лентички, които са с чувствителност 10 mIU и в рамките на 5 мин се появиха две много бледи черти.

Днес пуснах ново ЧХГ на ден 7, точно 48 часа след първото - 17.59 mIU.

Питането ми е - видимо има голям скок спрямо ден 5, когато вероятно съм го хванала в началото на имплантацията, но за ден 7 не е ли малко нисък резултат? Със сигурност ще пусна след 2 дни отново, но ми се искаше да чуя и вашето мнение.
На кой ден са ви казали да си отчетете резултатите с тест?
При всички случаи не е остатъчен тригър щом има покачване, а има и удвояване. За сега нещата изглеждат нормално според мен. Направете си тест в деня, в който са ви казали и за сега не се притеснявайте. Има имплантация - от там насетне не се знае как ще се развият нещата.

# 69
На 10-ти ден 01.06 са ми казали да го отчета.

# 70
  • Sofia
Ами направи един тест и тогава - има покачване това е ясно, но трябва още да се проследи - направи теста когато са ти казали, ако всичко е наред ще се е качил драстично резултата, ако не се обади в болницата да те навигират какво да правиш. Аз след инсеминация имах на 13 ден 23 единици, на 15 ден се беше качило само до 30 (имайки в предвид, че стойностите за 13 ден бяха поначално ниски, а покачването до 15 ден минимално) ми казаха да си спра лекарствата и да чакам да ми дойде, като искаха да го проследя още един - 2 пъти, че пада за да не се окаже извънматочна. За сеге не се стресирай - рано е още, направи си теста в деня и виж как се движат стойностите тогава. Препоръчвам да не се стресираш, защото само си вредиш на теб и бабчо.

# 71
На 1-ви го направете. От опит знам, че търпението е трудно. Занимавайте се с нещо, за да не го мислите. От сърце ви желая успех, знам колко е силна надеждата! ❤️

# 72
Благодаря ви! ❤

# 73
Здравейте, след колко почваше да се забавя ЧХГ. На 23  (14 ден след трансфер) беше 2,371 а днес е само 12,671. На 2.9 дни се удвоява. Преди това на 21 беше 557 така, че предния път даже се беше увеличило 4 пъти. Предполагам, че е нормално сега да се забавя. Иначе прогестерона е все над 42.5нг/мл

# 74
Супер е. Не го мисли.

Общи условия

Активация на акаунт