Стойности на ЧХГ - Тема 21

• 21 519
  • 546
  •   2
Отговори
# 30
Vili_12,може да сте с късна овулация.
Препоръчително е да повторите кръвния след 48 часа ,за да видите дали стойността се удвоява правилно.
С положителен тест за оволация съм на деня, на който трябваше и да е, следя ги, защото отдавна се борим за бебче.
Днес ще повторя Чхг-то.. Благодаря Ви!

# 31
Здравейте, днес отново тествах ЧХГ, 48 часа след предишния тест. Това са резултатите от тестовете до сега:

16.05 - ЧХГ 200
20.05 - ЧХГ 590
22.05 - ЧХГ 804

Удвоява се на 107 часа. Какви са вариантите според вас? Предполагам, че става въпрос за кухо яйце понеже на 19.05 доктора видя бременност в матката, но отговаряше на 4 седмица вместо на 5-6. Успокоява ме, че най-вероятно не става въпрос за извънматочна бременност. Зацапвания или болки нямам. Обикновено как се случват нещата? Аборт настъпва естествено или се налага медикаментозен/кюретаж и в коя седмица настъпва аборта и пада ЧХГ?

# 32
Здравейте! Искам да попитам някой по компетентен от мен дали знае ако се приема антибиотик дали ще окаже влиание на резултата от ЧХГ?! Благодаря от сега

# 33
Здравейте, днес си пуснах кръвен. Чхг 1546mIU/ml и прогетврон 29.37ng/ml.
Последният ми цикъл беше на 20.04
Интересуваме дали прогестерона ми е както трябва. Часът ми за преглед е на 05.06

# 34
Здравейте! Искам да попитам някой по компетентен от мен дали знае ако се приема антибиотик дали ще окаже влиание на резултата от ЧХГ?! Благодаря от сега

Не, няма.

# 35
Здравейте, днес ми е 13 ден след трансфер и вчера ЧХГ беше 557 но от днес имам много силна остра кратка болка около десния яйчник при всяко свиване т.е не мога дори да стоя седнала. Като съм права или легнала няма болка, но нито мога да седна, нито да се наведа. Дали на някого се е случвало. Лекаря ми каза, че било нормално .... но на мен не ми изглежда нормално и се притеснявам

# 36
Чхг на 20.05 - 2955
             22.05-5826
Всичко е наред и няма от какво да се притеснявам, нали? ☺️☺️

# 37
Вили, покачването е много добре на цифри, факт! Но си направете още един преглед с ехограф и то възможно скоро. Предвид, че към днешна дата нямате диагностицирана клинична бременност, т.к. казахте, че нищо не са видяли на прегледа ви, при такива стойности вече могат да се идентифицират - най-важно - плоден сак в матката, а и жълтъчно мехурче. Трябва на този етап да се констатира бременност в матката, иначе ако недай си Боже е извънматочна и не се хване на време може да станат поразии. Не го казвам, за да плаша, не едно момиче е коментирало, че на първи преглед уж трябвало да се види ама нищо не видял доктора, понякога техниката им е стара и не така чувствителна. На втори преглед след няколко дни се видяло всичко ОК. Надявам се и при вас ще е така. Но в редките случаи, в които се случи извънматочна трябва да се действа бързо!

Аз съм “прясно” бременна за втори път.
в понеделник имах ЧХГ 1723. В сряда бях на преглед (да предположим се е удвоило отново и ЧХГ е било 3400), ясно се видя плоден сак 7мм, вижда се и жълтъчно мехурче около милиметър. Но лекарят ми има доста висок клас ехограф.

Стискам палци за потвърждаване на добрите новини!

Чхг на 20.05 - 2955
             22.05-5826
Всичко е наред и няма от какво да се притеснявам, нали? ☺☺

# 38
Здравейте! Понеже ми е за първи път и ми е притеснено , моля да ме извините предварително, ако не звуча логично или задавам елементарни въпроси.
Последната ми менструация настъпи на 07.04
Овулацията ми беше късна ( началото на май )
Имам закъснение от 6~7 дни според приложението, но е трудно да се каже понеже съм с нередовен цикъл (32-42дни) в момента съм на ден 46.
Правим опити и започнах да виждам много бледа черта на 17.05 като с всеки ден ставаше все по ясна, днес беше почти изцяло наситена и си пуснах и кръвен. Дали е окей резултата спрямо датите ми? Ще имам възможност да повторя теста чак в понеделник и ми е притеснено 🥹 прикачвам снимка на резултатите от пикливия тест и кръвния.

# 39
Според мен всичко е наред. Предвид, че не се знае кога е датата на цикъла, ще трябва още едно ЧХГ, за да покаже реално какво се случва. Засега смятайте, че всичко е наред и си изкарайте хубав уикенд някъде, за да се разсеете и да не мислите нон стоп, какво става и какво не.
Ще чакаме да се похвалите в понеделник 🤗!

# 40
Вили, покачването е много добре на цифри, факт! Но си направете още един преглед с ехограф и то възможно скоро. Предвид, че към днешна дата нямате диагностицирана клинична бременност, т.к. казахте, че нищо не са видяли на прегледа ви, при такива стойности вече могат да се идентифицират - най-важно - плоден сак в матката, а и жълтъчно мехурче. Трябва на този етап да се констатира бременност в матката, иначе ако недай си Боже е извънматочна и не се хване на време може да станат поразии. Не го казвам, за да плаша, не едно момиче е коментирало, че на първи преглед уж трябвало да се види ама нищо не видял доктора, понякога техниката им е стара и не така чувствителна. На втори преглед след няколко дни се видяло всичко ОК. Надявам се и при вас ще е така. Но в редките случаи, в които се случи извънматочна трябва да се действа бързо!

Аз съм “прясно” бременна за втори път.
в понеделник имах ЧХГ 1723. В сряда бях на преглед (да предположим се е удвоило отново и ЧХГ е било 3400), ясно се видя плоден сак 7мм, вижда се и жълтъчно мехурче около милиметър. Но лекарят ми има доста висок клас ехограф.

Стискам палци за потвърждаване на добрите новини!

Чхг на 20.05 - 2955
             22.05-5826
Всичко е наред и няма от какво да се притеснявам, нали? ☺☺
Записала съм си час при АГ с много добра апаратура и се надявам, че ще се види, и всичко ще бъде наред.
Благодаря Ви за подкрепата и насоките. ❤️

# 41
Здравейте, днес отново тествах ЧХГ, 48 часа след предишния тест. Това са резултатите от тестовете до сега:

16.05 - ЧХГ 200
20.05 - ЧХГ 590
22.05 - ЧХГ 804

Удвоява се на 107 часа. Какви са вариантите според вас? Предполагам, че става въпрос за кухо яйце понеже на 19.05 доктора видя бременност
На ваше място бих следила изкъсо. В някои случаи при ИБ се образува псевдосак. Можете да вземете още едно мнение о задължително следете ЧХГ до спадане.

# 42

16.05 - ЧХГ 200
20.05 - ЧХГ 590
22.05 - ЧХГ 804

Удвоява се на 107 часа. Какви са вариантите според вас? Предполагам, че става въпрос за кухо яйце понеже на 19.05 доктора видя бременност
На ваше място бих следила изкъсо. В някои случаи при ИБ се образува псевдосак. Можете да вземете още едно мнение о задължително следете ЧХГ до спадане.

Благодаря много за отговора! Доста ме притеснява това. Доктора беше категоричен, че е в матката, но не знаех, че има псевдо сак при извънматочната. Дано не се окаже това. За сега нямам абсолютно никакви симптоми.

# 43
здравейте, незнам дали въпросът ми е за тук, но на тези, на които са им връщали по 2 ембриона и на прегледа се види единия, че се е имплантирал в матката - проверяват ли дали другия не е някъде в тръбите? Не би ли следвало да може да се потвърди това на прегледа?

# 44
здравейте, незнам дали въпросът ми е за тук, но на тези, на които са им връщали по 2 ембриона и на прегледа се види единия, че се е имплантирал в матката - проверяват ли дали другия не е някъде в тръбите? Не би ли следвало да може да се потвърди това на прегледа?
Ако има извън маточна бременност на прегледа ще се установи. Явно просто не е успял да се имплантира.

Общи условия

Активация на акаунт