Стойности на ЧХГ - Тема 21

• 30 148
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте , с 8 дни закъснение съм.
На 04.12 - ЧХГ - 184,95
На 06,12 - ЧХГ - 383,30
На 08.12 - ЧХГ - 1007,65 и прогестерон - 15,47.
В събота аг ме наплаши , че има варианти за извънматочна , но спрямо резултатите мисля , че изглежда нормално развиваща се бременност. Какво мислите вие и кога е най-правилния ден за ехограф ?
Здравейте. Моето чхг на 02.12 е 155, на 04.12 е 1040, на 08.12 е 2240...прогестерон 128 . Изписаха ми прогестерон да пият нищо, че е мнгоо висок. Плоден сак се вия още на 04.12.
Та потърсете второ мнение, резултатите ви се покачват добре, освен прогестеронаа

# 601
На ехограф се видя ембрион, отговарящ на седмицата със сърдечна дейност. И като размърда ехографа ми показа 2 черни кръгчета.

Много е високо това ЧХГ за 6 г.с., освен ако не сте с тризнаци, аз лично мисля, че си е за притеснение. Отидете на преглед в МЦ Калчев и кажете по телефона, че доктора има съмнение за моларна. По принцип взимат спешни случаи. Другия вариант е в Марковс, там техниката е добра и веднага ще ви вземат. Може ли да качите снимка от ехографа? Тези черни кръгчета да не са сакове?

# 602
Не, не са сакове. Нямам ги на снимка. Само ембриона снимаха. Вчера ме взе д-р Калчев. И той остана озадачен и каза, че не знае какво да каже. Каза, че само по чхг не може нищо да се каже. Гледана ехографа... Не знам момичета, днес пак ще пусна чхг и ако е огромно, направо утре Стаменов да каже и да се прекъсва тази бременност.

# 603
Много е странно да има нормално развиващ се ембрион с пулс и да се говори за моларна бременност. Идете и на трето мнение. Някой не изрази ли съмнение за многоплодна бременност? Възможно е да има второ оплождане по-късно от другото и втория сак да е по-малък или пък да се е развил само единия ембрион, а другия сак да търпи обратно развитие.

# 604
Ами аз четох, че при частична моларна бременност може да има ембрион с пулс, но не е съвместим с живота.

# 605
  • София
Ух, стискам палци!

# 606
Пуснах чхг отново преди час и чакам резултат.
Редактирам; преди 2 дни-129 530
Днес-153 419

Какво мислите?

Последна редакция: ср, 10 дек 2025, 16:15 от veli86

# 607
Здравейте, мили дами!
Като туко-що научила щастливата новина имам нужда от съвет:)
На 6.11 беше последната менструация, с цикъл 26 дни.
Миналата неделя(07.12) видях мечтаните 2 чертички:)
Бих искала да споделя моите стойности:
В понеделник(08.12) бяха
Чхг1020
Прогестерон 99

А днес са:
Чхг 1800
Прогестерон 55

Доктора ми изписа циклогест 2х1.

Много ли са критични тези стойности? Вчера имах много леко, едва видимо кафяво зацапване.
Днес нямам такова.

# 608
Не казвате мерната единица на прогестерона. Чхг се движи ок, би имало удвояване до 72ч., което е ок и вече е възможен преглед, за да се види, че е в матката. Можете разбира се да изчакате направо да чуете и пулс, но аз бързах да го видя. Simple Smile

# 609
Не казвате мерната единица на прогестерона. Чхг се движи ок, би имало удвояване до 72ч., което е ок и вече е възможен преглед, за да се види, че е в матката. Можете разбира се да изчакате направо да чуете и пулс, но аз бързах да го видя. Simple Smile

Semirra , благодаря за отговора Hug Heart

Ето това са като стойности и мерни единици:)

Притеснява ме, че не се е удвоило ЧХГ спрямо първия ден и е паднал и прогестерона.
Надявам се с циклогест-а да се коригират Hands Pray

# 610
Има и изключения, но поне при моите бременности и това, което наблюдавам във форума, в началото ЧХГ расте доста рязко. Ако няма удвояване, аз лично бих пуснала трети път. И скоро можете да отидете и на преглед. Успех!

# 611
Пуснах чхг отново преди час и чакам резултат.
Редактирам; преди 2 дни-129 530
Днес-153 419

Какво мислите?
Съжалявам да го кажа, но наистина е твърде високо това ЧХГ и е хубаво още другата седмица да посетите отново АГ и ако се потвърдят съмненията им да се действа.

# 612
Здравейте, днес трябваше да ми дойде. Измерих ЧХГ- 31. Какво мислите ?

# 613
  • София
Здравейте,възможно ли е  чхг 23,2 да спадне до 0,40 за 24 часа?

В лабораторията ми казват че е възможно.

# 614
Скрит текст:
Здравейте,възможно ли е  чхг 23,2 да спадне до 0,40 за 24 часа?

В лабораторията ми казват че е възможно.
Възможно е, съжалявам😓

Последна редакция: пт, 19 дек 2025, 20:59 от Moderator2

Общи условия

Активация на акаунт