Стойности на ЧХГ - Тема 21

• 29 098
  • 714
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте!
Пиша какво се случва с цел да съм полезна за някой в подобна ситуация.
Бях на преглед на 08.01. Доктора каза, че тези стойности на ЧХГ /писала съм ги на предната страница/  са съвсем нормални и това, че не се удвояват не означава, че има проблем.  Достатъчно е да нарастват  с 60%. На ехографа видя сакче, жълтъчно мехурче и започнат оформяне ембрион, и като размер, място и т.н. каза, че е ок.
Вечерта получих малко кървене,  което от червено премина в кафяво и спря. Имах много леки болки за около час-два вечерта. По предписание на доктора днес сутринта ми биха Хориомон 5000 и започнах Алеракт табл и бусколизин. Останалите лекарства продължавам без промяна, вкл. аспирин.
Вторник съм на преглед. Дано до тогава няма друго кървене.

# 691
A какви са стойностите в момента? На 4.01 стойностите са били над 3хил, което означава, че вече трябва да са достатъчно високи да се види ембрионална структура. Следете това кървене и аз лично бих посетила и още един спациалист. Успех

# 692

Първото е от понеделник второто от днес какво мислите

# 693
A какви са стойностите в момента? На 4.01 стойностите са били над 3хил, което означава, че вече трябва да са достатъчно високи да се види ембрионална структура. Следете това кървене и аз лично бих посетила и още един спациалист. Успех

На 05.01- 4356.01
       07.01-6047.90
Да писала съм, че се вижда оформяне на ембрион.
Благодаря!

# 694
Габи, чудесно се покачва ЧХГ! Честито!

Дени, нещо не е наред! Защо са ти изписали хориомон, ако беше всичко нормално? Замисли се! Не искам да те плаша, но отиди на лекар, при положение, че има и кървене, и е било в червено.
Според мен трябва да се чуе и пулс, при тази стойност, не помня при мен колко беше, май над 5000 и чухме пулс в 6+1 г.с.

# 695

Дени, нещо не е наред! Защо са ти изписали хориомон, ако беше всичко нормално? Замисли се! Не искам да те плаша, но отиди на лекар, при положение, че има и кървене, и е било в червено.
Според мен трябва да се чуе и пулс, при тази стойност, не помня при мен колко беше, май над 5000 и чухме пулс в 6+1 г.с.
видя се малка точица 😍

# 696

Miki, на прегледа всичко е наред, доктора каза, че ше чуем пулс на следващия преглед.
Вечерта след прегледа имах кръвотечение. Днес вече много малко кафяво. Доктора каза да сложа Хориомон и да отида преглед вторник да види какво става. Към момента си лежа за всеки случай и нямам оплакване от болка или кръвотечение.

# 697
Дени, желая ти успех и да чуете сърчице във вторник.

# 698
Дени в коя г.с. се водиш по ПРМ и по преглед? Съвпадат ли?

P.S. Аспирин при кървене НЕ се дава или се спира, ако има такъв вече.

Последна редакция: пт, 09 яну 2026, 16:29 от Salsera

# 699
Salsera,  ПРМ 27.11; трансфер 16.12; докторът мисля,  че каза 5г.с.
Да знам за аспирина.  Докторът има друго мнение, но от клиниката в Турция казаха да не приемам аспирин докато има зацапване.

# 700
  • София
Моят ПРМ е 26.11 и съм 6+2г..

# 701
При мен се видя ембрион с пулс със стойности на чхг над 40 000

# 702
Дени, би трябвало да си 6+2, освен ако не си имала късна овулация, но с инвитро това няма да се случи. Виж си на амбулаторния лист какво пише , там се изписват така 6w2d ( Което в случай значи 6 седмица, 2 ден = 6+2). Да, рядко се вижда пулс, макар че при мен след инвитро точно тогава се видя, но обикновено до 7 г.с. изчакват. Следете нещата изкъсо. Аз ти пожелавам най-доброто развитие, макар че не е добре при инвитро да има изоставане, защото там всичко е таймирано и се знае времето на зачеване. Пиши като имаш следващ преглед.Blue Heart Blue Heart

# 703
Salsera, пише  GA: 6w0d,  АUA: 5w2d.
Този път преди трансфера пих няколко дни повече естрофем, съответно поставихме след това стопиращата инжекция  за овулацията , та затова може би се получава така.

[quote author=Salsera link=topic=1773843.msg50688716#msg50688716 date=1768057325]
Дени, би трябвало да си 6+2, освен ако не си имала късна овулация, но с инвитро това няма да се случи. Виж си на амбулаторния лист какво пише , там се изписват така 6w2d ( Което в случай значи 6 седмица, 2 ден = 6+2). Да, рядко се вижда пулс, макар че при мен след инвитро точно тогава се видя, но обикновено до 7 г.с. изчакват. Следете нещата изкъсо. Аз ти пожелавам най-доброто развитие, макар че не е добре при инвитро да има изоставане, защото там всичко е таймирано и се знае времето на зачеване. Пиши като имаш следващ преглед.Blue Heart Blue Heart
[/quote]

Последна редакция: сб, 10 яну 2026, 17:15 от Deni H.

# 704
Здравейте! Въпроса ми може и да е глупав, но ми е първа бременност и ми е доста притеснено. ПРМ 04.12, забременяла съм в дните 15-17.12., тъй като на 15.12. имах положителен тест за овулация. На 30.12. разбрах, че съм бременна с домашен тест, на 31.12. пуснах кръвен тест и резултата беше 610, което е в горната граница за 4 г.с. Реших, че всичко е наред и не пуснах повторен тест след 48 ч. Но сега започнах да се тревожа, че може би е трябвало. Предстои ми първи преглед на 13.01. Просто исках да разбера какво мислите вие за резултата.

Общи условия

Активация на акаунт