Стойности на ЧХГ - Тема 21

• 29 026
  • 714
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте, мили момичета ! Честита 2026та! Нека ви донесе мечтаните дечица!🤗

На 16.12 правихме замразен трансфер на 2 ембриона, 5 и 6 дневни. Четвърти, последен опит с налични замразени ембриони.
ЧХГ :
28.12- 673.09 mIU/ml, progesteron >125nmol/I
30.12- 1264.30 mIU/ml
03.01- 2890.95 mIU/ml
04.01- 3358.92 mIU/ml

Притеснява ме след втория тест бавното нарастване. От клиниката искат тест отново на 05.01.
Сигурно ли е , че е биохимична, кухо яйце, спряло развитие,  заради тези стойности или има някаквъв шанс ??
Слагам прогестерон, оксапар, пия естрофем, еутирокс, витамини.
Имам една биохимина бременност, със спадащо ЧХГ на втория тест.

Дано тази година бъде благодатна за всички с успешна бременност и здрави бебенца!🙏

# 661
А защо не сте били на преглед още? Нищо не е сигурно, но с тези стойности ще се види сак и къде е. Отивайте още утре.

# 662
Semirra
От клиниката са ми казали преглед след 2 седмица от датата на първия тест.

# 663
Отидете на друг лекар, просто да сте спокойна.
Иначе на мен ми се вижда добре покачването, но е добре да се мине преглед. Не чакайте.

# 664
Aз не бих им чакала по протокол нещата. Да, забавя се покачването на ЧХГ като мине в хилядите, но аз бих отишла някъде просто да  се види че има сак в матката. Да е сигурно че е маточна. Много са тия 2 седмици.
Борим се да постигнем бременност, не върви да ни недоглеждат после тамън като стане.

Последна редакция: нд, 04 яну 2026, 19:46 от Semirra

# 665
Удвояването за последните три стойности е ниско, особено на последните две, нищо че е през 24 часа. Последните стойности от 03.01 и 04.01 се удвоявават на 550 часа, което е извън всякакви норми, т.е. почти няма такова и е много ниско, няма значение че е в хилядите.  Според мен отидете на доктор да види дали има сак и евентуално жълтъчно мехурче и какво се случва. При биохимична обикновено стойностите са доста по-ниски и имат тенденция да падат, а не да се качват с малко. С такива ниски нараствания за съжаление би могло да се отнася за кухо яйце или извънматочна, а това състояние трябва да се следи изкъсо и с УЗ, и с ЧХГ. Другото е че е имало 2 ембриона и в този случай може единия да е заело място, което не трябва да заема, но все пак отидете на лекар да ви види на УЗ.

# 666
Здравейте,момичета!
Днес резултатат ми е 4356.07 mIU/ml.
Как ви се струва ??? Повишава повече от последния път, но не се удвоява....тревожи се...на прегледа и са види сак, ако има някакъв проблем с развитието няма как да се разбере...

В четвъртък имам час за преглед.
И от клиниката казаха,  да отида на преглед края на тази седмица.

# 667
Аз много не разбрах, имахте преглед или не? И се видя сак или? Не е Ок това нарастване

# 668
Celeste_10 писала съм, че имам час за преглед в четвъртък.

# 669
Най-важното е като отидете на преглед да се види плоден сак и жълтъчно мехурче, в някой случаи може и сърдечен пулс. Може и два сака, но с тези стойности се съмнявам да са се захванали 2 ембриона, по-скоро един. Ще се види на УЗ какво е положението.  В коя клиника сте?
Имайте предвид, че това че има сак  не гарантира как ще продължи бременността, ЧХГ играе доста странно и си трябва проследяване. Отидете и на  двата прегледа.

# 670
В турска клиника съм. Ще ходя в България на преглед.

# 671

Момичета, да се притеснявам ли от ниското ниво на ЧХГ, с първото ми детенце когато си правих за първи път беше над 1000 😔

# 672
Зависи кога е направен тестът. Колко време след ПРМ/овулация/закъснение.

# 673
Зависи кога е направен тестът. Колко време след ПРМ/овулация/закъснение.

от доста време си следя овулацията, но точноо този месец покрай празници и всичко, нищо не съм следяла, ноо имах болки в яйчниците  и предполагам, че е било около 23 декември.. но не съм сигурна

# 674
Ако е била тогава, то сега сте около очакваната дата на цикъла, следователно този резултат е добър. Можете или да пуснете отново след 48ч., за да видите има ли удвояване, или направо да запишете час за другата седмица.

Общи условия

Активация на акаунт