ПЕДИКЮР

• 38 300
  • 303
  •   1
Отговори
# 150
  • в мъжки прегръдки
Да споделя и аз за моя педикюр.
Ето с това съм от 3 седмици вече.

Основния лак е на Перфект и се оказа страшно издръжлив. Обикновено студените месеци понеже съм със затворени обувки си правя нещо по-семпло и издръжливо с цвято който е ефектен сам по себе си. Това ми дава свобода да си лакирам ръцете в различни тонове от краката.  Педикюра си го правя най-често сама поради липсата на време. Иначе обичам да се глезя с професионален педикюр и като ми падне свободно време ходя при педикюристка.
В момента си мажа краката с един много сполучлив вазелин за крака който си купих случайно от аптеката за лев и нещо. Тъй като е доста мазен почти не ми се образуват кожи по краката.

# 151
martisun не мога да видя много добре какво имаш по върха на ноктите newsm78 би ли ми обяснила Flutter

# 152
  • в мъжки прегръдки
martisun не мога да видя много добре какво имаш по върха на ноктите newsm78 би ли ми обяснила Flutter

Лака е холограмния на перфект. Това е от един ваш стар модел. Като френски маникюр но накриво и не стига от край до край на нокътя а само до някъде.

# 153
Ясно и това ще го изпробвам Flutter

# 154
  • София
Включвам се и аз с моите проблемни ноктета! На палеца ми расте нагоре, къса чорапи и пр. #2gunfire

Лятото и аз ги пускам малко по-дълги, а за през зимата ги изрязвам.
ОБАЧЕ тази есен, когато си "зазимявах" педикюра, такава беля си направих, че още го имам проблема... Sad Ами изрязах си ноктите доста ниско и на левия палец така ми врастна нокътя, че и досега ми кърви, гнои, струпясва, залепя за чорапа и пак и пак.  Confused Напоследък вече се е поуспокоил, но не съвсем. Третирала съм само с йод. Подозирам и едни ботуши, като виновници са състоянието ми... Close
Случвало ли се е на някоя подобно нещо!? Моля за съвет!!!   Praynig Съжалявам за гнусарската история, ама ми е голям проблем... Embarassed

И още един въпрос - всички ли използвате кюрета в домашни условия? newsm78

bibinceto, и двете с майка ти имате страхотни нокти - имам предвид, като плочки!  Peace Никога не ги оставяйте неизрисувани!!! Grinning
И аз така.По-по-по-миналото лято като излязоха едни леки маратонко-гуменки дадох 100 лева за адидас и за два месеца ги скъсах на единия палец #Cussing out,Както лятото ги пускам малко по-дълги е страшна работа,мойта приятелка как ми се подиграваше,че си късам не само чорапите ами и обувките  hahaha

# 155

Дали да не организираме конкурс кой ще си пусне по- дълги и гнусни нокти на краката?  newsm78

ДА, край, реших- започвам да ги пускам  Whistling
Леле ,тея женици как ли ходят по теракота!Представям си какво е потропване Sick
Иначе темата е страхотна,ще се включа при първа възможност!

# 156
Аз продължавам да си пускам нокти, поливам ги с хининова вода  Wink
Но открих, че има и по- лесен начин  Laughing Laughing Laughing

Ето няколко интересни моделчета от мен  Grinning
http://www.nailart-bg.com/gallery/214.jpg
http://www.nailart-bg.com/gallery/1211.jpg
http://www.nailart-bg.com/gallery/220.jpg Wink

# 157
# 158
Никога не съм пробвала професионален педикюр, но, разбира се, си поддържам краката Heart Eyes   Не ми харесва яркочервения или цикламен (!) лак на краката (или ръцете) - слагам винено червен или, най-често, светъл /бежов, бледорозов/ или прозрачно-бляскав. Без цветенца, шарки и т.н. - не ми допадат. Имам сравнително големи нокти, затова ги изрязвам максимално и ги оформям овално. Почти винаги с боди лосиона/крем за тяло си мажа и стъпалата и не използвам никакъв специален крем за крака...
 newsm78 Само не разбрах как лака на краката ви изкарва със седмици?! Дори да не се олющи, не ви ли израства нокътя? Аз си режа ноктите средно на 2 седмици и определено си личи разликата, особено ако съм с тъмен лак... Затова когато съм с лак - всяка седмица го слагам наново  Crossing Arms

# 159
  • в мъжки прегръдки
newsm78 Само не разбрах как лака на краката ви изкарва със седмици?! Дори да не се олющи, не ви ли израства нокътя? Аз си режа ноктите средно на 2 седмици и определено си личи разликата, особено ако съм с тъмен лак... Затова когато съм с лак - всяка седмица го слагам наново  Crossing Arms

Израства се но с малко и не личи особено. А отгоре слагам топ лак за да не се люши.

# 160
Имам сравнително големи нокти, затова ги изрязвам максимално и ги оформям овално.
От опит знам,че не е хубаво да се изрязват до дъно и да се изпиляват ъгълчетата.
Снощи си направих един педикюр и реших този път да си направя нещо по различно от френски :
http://i112.photobucket.com/albums/n165/rodito/202.jpg
http://i112.photobucket.com/albums/n165/rodito/201.jpg
http://i112.photobucket.com/albums/n165/rodito/200.jpg
Снимките са кофти,sorry Rolling Eyes

# 161
Роди много е свежо. Аз утре мисля да се лакирам, тъкмо ще сменя и лака на краката, защото съм още с онзи дето ви го показах Wink Естествено и снимки ще показвам

# 162
....
Снощи си направих един педикюр и реших този път да си направя нещо по ...Снимките са кофти,sorry Rolling Eyes

Роди, страхотно е, БРАВО  Hug
Представям си, ако снимките не бяха "кофти" как щеше да изглежда  ooooh!

# 163
Роди, много ми хареса, поздравления!

Аз вчера си оправих педикюра, но не успях да се лакирам Rolling EyesЩе се опитам днес или утре.

# 164
Момичета ето и обещаната от мен статия, която писах за проблема с врастналите нокти. Дано да съм ви полезна

Врастване на ноктите

Най-разпространеният проблем, с който се срещат педикюристите, е врастването на ноктите /или онихокриптоза/. Палците са особено предразположени към това болезнено състояние, когато единият или двата ъгъла на нокътната плочке врастват и се закрепят в нокътното гънка. Усещането е като попаднала под кожата треска и е много болезнено. В най-тежките случаи се появяват гной и кървене.
 Основните причина за врастване са неправилната техника на подрязването на нокътя, травми /например удряне на палеца/ или тесните обувки, чорапи и чорапогащи, които така притискат и извиват нокъта, че той се забива в кожата.

ИЗРЯЗВАЙТЕ НОКТИТЕ ПО ПРАВА ЛИНИЯ, ЗА ДА ИЗБЕГНЕТЕ БОЛЕЗНЕНОТО ВРАСТВАНЕ Sign Exclamation  Sign Exclamation  Sign Exclamation

Възползвайте се от следните съвети, за да нямате подобен проблем:

- Изрязвайте ноктите си по права линия, за да бъдат равни с връхчетата на пръстите. Не ги скъсявайте прекалено в средата и отстрани. Заглаждайте заострените връхчета с пила.
 - Избягвайте използването на нокторезачка, тъй като извитите краища могат да наранят кожата ви. Ножицата също не е много подходяща. Най-добрият вариант са клещичките за нокти, които имат по-малки остриета, но по-дълги дръжки, удобни за  хващане.
 - Подрязвайте ноктите си след ваната или душа, когато те са меки.
 - Поддържайте квадратната форма на ноктите. Заоблените краища може би изглеждат по-естетично, но по този начин се увеличава рискът от врастването им в кожата. Леко изпилете ъгълчетата, колкото да ги изгладите.
- Не носете обувки, притискащи ноктите - това често води до проблемни състояния. не бъдете суетни - носете по-голям номер обувки.
 - Поддържайте добра хигиена. Редувайте вашите обувки така, че всеки чифт да изсъхва добре, преди да го обуете отново. Предпочитайте естествените материи. През лятото носете отворени сандали.
Лечението на врастналият нокът зависи от тежестта на състоянието му.
 - Ако имателеко врастване на нокътя, можете да овладеете положението сами. Напълнете легена с топла вода, като добавите вътре супена лъжица сол и накиснете краката си в този разтвор за 15-20 мин. Подсушете добре. След това внимателно вкарайте под ъгълчетата на нокътя памук.

Повтаряйте процедурата всяка вечер преди лагане в продължение на две или три седмици, докато нокътя не се изправи.

- При силна болка, подуване, зачервяване, гной или започваща се инфекция около врастналият нокът трябва незабавно да потърсите специализирана помощ. Не се опитвайте да бъркате под нокътя сами. Ако имате секреция сложете стерилна превръзка.
 - В най-тежките случаи, когато мястото е много възпалено, ще ви премахнат врастналата част на нокътя и ще обработят раната с антисептични средства. Ако болката е непоносима дори само при докосване, преди процедурата ще ви поставят местна упойка. При кървене и секреция поради инфектирането на мястото, а също и при неестествено разрастване на тъканта около нокътя ще трябва да вземате антибиотици, за да се спре инфекцията.
 - Диебетиците задължително трябва да посетят своят личен лекър или специалист.
 - Ако врастването на нокътя се повтаря периодично, лекуващият ви лекар може да прибегне към надлъжно изрязване на нокътния матрикс, който и езточникът на растежа на нокътната плочка. В резултат нокътят ще бъде перманентно стеснен и няма да ви създава проблеми.

Ще ме извините, ако имам правописни грешки, ама се озорих докато го напиша Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт