Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Мъжът ми гони от вкъщи

 • 6 786
 • 125
 •   1
Отговори
 • Мнения: 32
Здравейте.
Искам съвет: от известно време мъжът ме гони от вкъщи. Аз съм чужденка и няма къде да отида. При това положение, апартамента е купен по време на брак и е на ипотека още 12 години. Аз съм съсобственичка. От мъжа ми не се харчат пари - само за ипотеката,абсолютно всичко друго идва от мене, понеже получавам двойно повече от него. Скандалите се случват,като се уцелиме на почивки. И двамата сме на смени. Ще кажете "махай се от него", и аз така си мислех, търсех квартира, но нищо не ми харесва. Да и защо трябва да се махам, този апартамент избрах аз, подредих аз и даже ремонт миналата година правих събственоръчно. Обичам този апартамент, но не издържвам психически с този човек. Добре,че нямам деца. Той има дъщеря,която живее отделно и случайно видях за какво си пишат в ФБ. Тя ми нарича овца, руска вещица и го пита как той можа да се хване с такава жена. Че аз забравям,че живея на апартамента на баба и /свекърва наистина предложи да живеем отделно и даде пари преди 7 години за да се закрие стария кредит за друг апартамент, и банката даде кредит за този./  По принцип с дъщерята му имах най-добрите отношения от цялото това змийско семейство. Като прочетох,че съм овца, че станах отворена и тя ще дойде да ме излекува и ще ми купи билет однопосочно, лошо ми стана от такава омраза. Предполагам че майка му и дъщерята му още го навиват. За последно и двете ги видях и говорих с тях през декември 2019.
Какво бихте направили на моето място?

# 1
 • Мнения: 2 014
Бих потърсила адвокат.

# 2
 • Мнения: 30 123
Молба за развод, кредитен консултант и накрая брокер.

# 3
 • Мнения: 7 291
Ако имаш пари, куп си нов апартамент. Разведи си с този мъж.

# 4
 • Мнения: 32
Ако имаш пари, куп си нов апартамент. Разведи си с този мъж.
Ако имам толкова пари,няма да питам за сьвета, а щях да се махна още преди години.

# 5
 • Мнения: 32
Тьрсих. Няколко адвоката ми казаха,че развод нищо няма да ми даде. Банка ще тьрси мене за кредита. Той е осигурен на минимално и не могат да му сложат запор.

# 6
 • Пловдив
 • Мнения: 7 987
Молба за развод, кредитен консултант и накрая брокер.
Развод и после делба, бих казала аз. Може и доброволна, може и плащане на неговия дял с кредит, а може и продажба на жилището и поделяне на парите. Има варианти, но тя си знае най-добре кое би проработило.

# 7
 • Мнения: 32
Молба за развод, кредитен консултант и накрая брокер.
Няколко адвоката ми казаха,че развод нищо няма да ми даде. Банка ще тьрси мене за кредита. Той е осигурен на минимално и не могат да му сложат запор.

# 8
 • Пловдив
 • Мнения: 7 987
Банката ще търси този, от когото може да вземе нещо, така е. Ако не намери такъв, ще изнесе апартамента на публична продан и за евентуалния остатък пак ще търси този, от когото може нещо да вземе.
Изгони го тогава ти. Щом сте съсобственици, имаш същото право да го гониш.
Шегувам се, но хич ли не можете да постигнете мирно съгласие за раздяла и делене на собствеността?

# 9
 • Мнения: 32
Банката ще търси този, от когото може да вземе нещо, така е. Ако не намери такъв, ще изнесе апартамента на публична продан и за евентуалния остатък пак ще търси този, от когото може нещо да вземе.
Изгони го тогава ти. Щом сте съсобственици, имаш същото право да го гониш.
Шегувам се, но хич ли не можете да постигнете мирно съгласие за раздяла и делене на собствеността?
За това нямаше реч. Когато той ми казва "Махай се от тук,не си купила ти тоза апартамент", аз отговарям - че и той още не го е купил,а апартамента на банка в случая. Обаче всички комунални сметки са от мене. Той може да отиде при майка си,аз няма кьде да ходя и той това ползва. На моята родина работа няма. Обичам си работа тук,а откакто станаха такива отношения това ми е спасение. Преди бях заради мьжа ми,сега заради работа. Но той всеки пьт ме тормози.

# 10
 • Мнения: 891
Обявявай апартамента за продажба, с парите от продажбата погасявате кредита и ако остане нещо, разделяте на две. Ако остане нещо дължимо, пак по същия начин. Апартамента се води собственост и на двамата, независимо кой плаща, също ако след евентуална продажба остане да дължите някаква сума, по същия начин се дели на две, без значение кой на какво се осигурява или има. Проблема е на банката, няма как да те търсят за неговия дял, особено ако сте разведени вече.
Не се занимавай с този човек, ако работиш платена работа и си в голям град, можеш да си наемеш квартира и да не се занимаваш с него повече. Продавайте всичко и всеки от където е.

# 11
 • Paris, France
 • Мнения: 7 642
Съчувствам ти, но не мога да помогна.

Не може ли да поискаш апартаментът да се продаде, да си разделите парите и всеки по пътя си?

На твое място бих започнала да се оглеждам за друг мъж. Този явно е развалена стока. Много мъже биха били щастливи да започнат връзка с тебе и могат да ти предложат общ живот в техни жилища.

Пишеш, че си рускиня. На моя приятелка рускиня руското консулство доста помогна в подобен случай. Там имат юристи и знаят законите. Ако имаш, все още гражданство на Русия, звънни в консулския отдел.

Мисля, че можеш да подадеш молба за психически тормоз, но нека запознати със закона да кажат!

Пожелавам ти кураж, късмет, бърза и лека раздяла с мъжа ти, жилището да стане твое и много щастие оттук нататък.

# 12
 • Пловдив
 • Мнения: 7 987
Проблема е на банката, няма как да те търсят за неговия дял, особено ако сте разведени вече.
Има, има. Като теглят един кредит от банка двама души, се задължават солидарно двамата за целия кредит - така се формулира договорът, и проблемът, ако единият плати повече, не е на банката, а техен. Иначе би ставало дума просто за два отделни кредита.
Отделно по силата на закона съпрузите отговарят солидарно, когато дори само единият поеме задължение за нужди на семейството.
Та изобщо не е вярно, че се деляло на две. Дели се, ама в отношенията между тях, банката събира от когото може.

# 13
 • Мнения: 2 977
Жалко че такива малки деца ги въвличат в омразата на родителите. Кой знае какво ще стане от такава злоба след като още от малка са я научили така.

Предполагам, че още имаш руското гражданство, ако не си станала все още български гражданин. В случая обаче проблемът не е това, че си чужденка, а това, че си се омъжила са кофти мъж.

Намери адвокат, който да ти свърши работа. Трябва ви брачно споразумение . Пазиш ли си бележките - какво колко си плащала. Ако всичко ти излиза от картатата то ще е видно кой какво плаща.

Относно заплахите, тръгне ли да те заплашва 112 - и така. Да се знае че той ти отправя заплахи.

# 14
 • Пловдив
 • Мнения: 7 987
Това, че е чужденка, е проблем, доколкото ако стане съвсем зле в семейното жилище, няма къде да отиде поне за момента - няма близки тук. Иначе не е особен проблем.

Общи условия

Активация на акаунт