Мъжът ми гони от вкъщи

• 8 554
  • 125
  •   1
Отговори
# 15
Съчувствам ти, но не мога да помогна.

Не може ли да поискаш апартаментът да се продаде, да си разделите парите и всеки по пътя си?

На твое място бих започнала да се оглеждам за друг мъж. Този явно е развалена стока. Много мъже биха били щастливи да започнат връзка с тебе и могат да ти предложат общ живот в техни жилища.

Пишеш, че си рускиня. На моя приятелка рускиня руското консулство доста помогна в подобен случай. Там имат юристи и знаят законите. Ако имаш, все още гражданство на Русия, звънни в консулския отдел.

Мисля, че можеш да подадеш молба за психически тормоз, но нека запознати със закона да кажат!

Пожелавам ти кураж, късмет, бърза и лека раздяла с мъжа ти, жилището да стане твое и много щастие оттук нататък.
За да се продаде апартамент,според мен трябва предложение и от двамата ни,той никога няма да го продаде,а и майка му никога няма да му позволи това. Те си имат план когато ще се махна на родината да го дадат под наем. Така ще се изплати кредита и апартамента ще остане в семейството. Т.е.за дьщерята му.
За друг мьж - много благодаряьот една лайно /с извинение/ на друго не ми се хвьрли,нямам вяра на мьжете.
Рускиня сьм,но не сьм от Русия,а от друга република на бившият Сьюз,която няма тук посолство.
Молба за психически тормоз - пьрво не знам кьде се подава такова нещо, второ - нямам никакви доказателства,при нас скандалите не се чуват. И трето - той е бивш полицай. Дали срещу колегата полиция ще работи? Най-вече с безправна чужденка?

Иначе много Ви благодаря за сьчувствието и сьветите.

# 16
  • Пловдив
Терминът за "психически тормоз" е "домашно насилие", което може да бъде и само психическо. Извършителят, ако съдът намери за уместно, може да бъде отстранен от общото жилище за определен срок, но все пак трябва да се докаже насилието.

# 17
Жалко че такива малки деца ги въвличат в омразата на родителите. Кой знае какво ще стане от такава злоба след като още от малка са я научили така.

Предполагам, че още имаш руското гражданство, ако не си станала все още български гражданин. В случая обаче проблемът не е това, че си чужденка, а това, че си се омъжила са кофти мъж.

Намери адвокат, който да ти свърши работа. Трябва ви брачно споразумение . Пазиш ли си бележките - какво колко си плащала. Ако всичко ти излиза от картатата то ще е видно кой какво плаща.

Относно заплахите, тръгне ли да те заплашва 112 - и така. Да се знае че той ти отправя заплахи.

Дьщерята му е на 20,има си синче на 2 годинки. Когато сьм дошла в Бг тя беше на 10,бяхме в приятелски отношения,затова много ме нарани такива думи за нея,не сьм ги заслужила. Много добрини правих за не,за баба и,на как се казва "не прави добро".
Всички сметки са от картата ми,има банкова история. Когато той не работил аз внасях на сметкаму пари за кредит.
112 - той е полицай,макар че бивш, своите няма да работят среща своите.
Не сьм бг гражданка,няма и да стана,че при нас е забранено двойно гражданство.

# 18
Имай малко вяра в системата Wink

Свържи се с добър адвокат, който да ти защитава интересите.

Очевидно е, поне за мен, че докато дъщерята е била без дете дъщерята си им била изгодна да те използват финансово, сега обаче, след като дъщерята е имала дете като е била на 18 (смятай), вече искат да те изхвърлят и да ти заграбят твоето.

Свържи се с адвокат. Добър. Wink

Не си безправна. Объ

# 19
Проблема е на банката, няма как да те търсят за неговия дял, особено ако сте разведени вече.
Има, има. Като теглят един кредит от банка двама души, се задължават солидарно двамата за целия кредит - така се формулира договорът, и проблемът, ако единият плати повече, не е на банката, а техен. Иначе би ставало дума просто за два отделни кредита.
Отделно по силата на закона съпрузите отговарят солидарно, когато дори само единият поеме задължение за нужди на семейството.
Та изобщо не е вярно, че се деляло на две. Дели се, ама в отношенията между тях, банката събира от когото може.
Не съм се сблъсквал с подобен казус, ясно че при ипотечния кредит и двамата са солидарни длъжници. Обаче апартамента е семейна собственост, ако бъде продаден към момента, какво се става в случай, че остане дължима сума?
Все пак както разбирам се изплаща от доста време, вероятно има натрупана вече достатъчно изплатена част, цените на имотите също се вдигнаха много за тези години, така че е малко вероятно такъв вариант. Остава да принуди мъжа си към тази стъпка, но след като той не е съгласен, нещата се усложняват.
Бях писал и в една друга подобна тема, вариантът е да спре да плаща, тогава след 4 неплатени вноски, цялата сума по кредита става изискуема. Докато се стигне до принудителна продажба ще имат известно време възможност да го продадат сами, ако пак не се споразумеят, вече се стига до съд и принудителна продажба. В този случай вече става по-лошо, защото тези сделки вече стават малко по другия начин и тогава могат да го харзулнат и на по-ниска цена.

# 20
Привет, авторке.
Разгледай този подраздел. Няма значение, че е за самотни родители.
Пак ще ти върши работа.
https://m.bg-mamma.com/?board=431
Забелязах, че не владееш добре българския език.
Това може да е голяма пречка при бракоразводното дело, затова си осигури добър и доверен преводач.

# 21
Привет, авторке.
Разгледай този подраздел. Няма значение, че е за самотни родители.
Пак ще ти върши работа.
https://m.bg-mamma.com/?board=431
Забелязах, че не владееш добре българския език.
Това може да е голяма пречка при бракоразводното дело, затова си осигури добър и доверен преводач.
Бг език владея. Може и на на "добре",но владея,не се нуждая от преводач.
Благодаря за линка.

# 22
Проблема е на банката, няма как да те търсят за неговия дял, особено ако сте разведени вече.
Има, има. Като теглят един кредит от банка двама души, се задължават солидарно двамата за целия кредит - така се формулира договорът, и проблемът, ако единият плати повече, не е на банката, а техен. Иначе би ставало дума просто за два отделни кредита.
Отделно по силата на закона съпрузите отговарят солидарно, когато дори само единият поеме задължение за нужди на семейството.
Та изобщо не е вярно, че се деляло на две. Дели се, ама в отношенията между тях, банката събира от когото може.
Не съм се сблъсквал с подобен казус, ясно че при ипотечния кредит и двамата са солидарни длъжници. Обаче апартамента е семейна собственост, ако бъде продаден към момента, какво се става в случай, че остане дължима сума?
Все пак както разбирам се изплаща от доста време, вероятно има натрупана вече достатъчно изплатена част, цените на имотите също се вдигнаха много за тези години, така че е малко вероятно такъв вариант. Остава да принуди мъжа си към тази стъпка, но след като той не е съгласен, нещата се усложняват.
Бях писал и в една друга подобна тема, вариантът е да спре да плаща, тогава след 4 неплатени вноски, цялата сума по кредита става изискуема. Докато се стигне до принудителна продажба ще имат известно време възможност да го продадат сами, ако пак не се споразумеят, вече се стига до съд и принудителна продажба. В този случай вече става по-лошо, защото тези сделки вече стават малко по другия начин и тогава могат да го харзулнат и на по-ниска цена.
Кредит се изплаща 7 години и 10 месеца. Остават още 12 години /до 31.12.2032/. Има още доста да се плаща,кредит ни е 250 лева месечно, защото преди 4 години мьжьт ми е напуснал полицията и брутната си заплата е вкарал в кредита..

# 23
  • Пловдив
Цитат
Обаче апартамента е семейна собственост, ако бъде продаден към момента, какво се става в случай, че остане дължима сума?
Същото си остава - нали тази дължима неизплатена сума си е част от кредита. Купувачът има едно наум, че ипотеката остава върху апартамента до пълното изплащане, а за продавачите - същото, отговарят солидарно.

# 24
  • Paris, France
Ох, сложно е.

Много ли пари ще загубиш ако се махнеш и спреш да обслужваш кредита?

На твое място бих спряла да плащам сметките, да купувам храна, да готвя 

Не зная на коя държава си гражданка, но да ти кажа, че познавам хиляди украински граждани, които имат и друго гражданство и са си запазили украинското, въпреки, че за тях е забранено. Имам тук приятелки от Украйна. Много имат румънско, българско гражданство, френско и си живеят с него тук във Франция.

Замисли се за получаване на българско гражданство ако това ще ти облекчи живота в Европа! Имаш право след толкова години брак и живот в България, а знаеш и езика  С Българското гражданство трудовият пазар на цяла Европейска общност е отворен за тебе, а също и норвежкия и швейцарския.

За бившия полицай - държавата е корумпирана и шуробаджанащината е навсякъде, но това не значи, че няма да можеш да се измъкнеш.

Била си луда да внасяш пари по сметката на мъж, с когото даже нямате общо дете, а той да хрантути детето от предишна връзка. Сега , като си видяла какви са просто спираш да купуваш каквото и да било за дома.

Засега плащаш кредит, но си съсобственик. Идея е да спреш да плащаш. Това ще стресне мъжа. След няколко неплатени вноски ще се свържат с вас от банката и може да кажеш, че искаш или да купиш частта на мъжа ти след развода или апартамента да се продаде и да си разделите остатъка или да доплатиш за да се изплати ипотеката.

250лв не са много. Можеш да ги прежалиш. Все едно си живяла на квартира през тези 8 години. Мисля, че даже ще ти останат някакви пари като го продадете. Другото е да го купиш, ако имаш финанси, да дадеш стая под наем.

# 25
Аз се чудя дали като съсобственик те имат право да отдават апартамента под наем без твое разрешение. Мисля, че не.

# 26
  • Пловдив
Имат, защо да нямат. Не е забранено да се дава под наем чужд имот, наемодателят си прави сметката как ще предостави на наемателя спокойно ползване.
Друг въпрос е, че тя най-малкото би имала право на съответната част от наема.
Естествено, ако си собственик и друг даде имота ти под наем, това тебе не те обвързва със задължение да го предоставиш - който е сключил договора, той да му мисли.
При съсобственост решенията какво да се прави с имота поначало се взимат с мнозинство, но тук с по 1/2 такова не може да се образува.

# 27
По принцип основно се изплащат лихвите в началото, главницата не се намалява толкова сериозно. Така че би трябвало доста от кредита да се дължи.
Преди да отправиш каквито и да е претенции, направи сметка колко от досега внесените пари са внесени от теб и колко от мъжа ти (нали е внесъл там заплатите си при напускане на полицията, това са доста пари). Каквото и да е развитието, ти трябва да спреш да изплащаш суми по този кредит и с цялата информация да отидеш на бракоразводен адвокат, за да ти каже какви са ти възможностите да претендираш за компенсация за твоята част от сумите, които са внесени до сега. Нататък мъжът ти да се оправя.
За банката ти и той сте едно и също лице. Ако откажеш да плащаш, а той не внася също, могат да ти запорират заплатата. Ти нямаш собственост, така че няма какво да ти вземат, но пък мъжът ти има някакви дялове в имущество на неговото семейство. Питай адвоката и за това.
След като ти получаваш 2 пъти повече от мъжа си, а той се осигурява на минимална заплата, значи твоята заплата трябва да е към 1200 лв. Все ще можеш да отделиш 400 лв, за да си плащаш наем, след като вече не плащаш тези по 250 лв по кредита.

Последна редакция: пн, 05 окт 2020, 15:18 от Uncommon

# 28
Имат, защо да нямат.

Друг въпрос е, че тя най-малкото би имала право на съответната част от наема.

При съсобственост решенията какво да се прави с имота поначало се взимат с мнозинство, но тук с по 1/2 такова не може да се образува.

Именно, тя ако излезе от апартамента и те наистина искат да го дадат под наем, а не да се нанесе 20годишната дъщеря с детето й, то половината наем трябва да отиде при собственика на половината апартамент, т.е. при авторката.

# 29
И от дъщерята има право да иска наем за нейната си част.Друг вариант е да се договори с работодателя си да я осигурява на минимална заплата и да спре да плаща кредита.

Общи условия

Активация на акаунт