Име за момиче с Б

• 1 824
  • 48
  •   1
Отговори
# 30
# 31
  • SF
Беатрис

# 32
Любими с " б" са ми Бояна и Бернарда.

# 33
Бояна, Биляна, Боряна, Белослава са сред моите фаворити

# 34
Тези които аз ще кажа са споменати - Бела (може и с двойно л), Биляна. Моето вече е казано - Боряна. Също може Борислава.

Последна редакция: ср, 21 май 2025, 20:55 от Borqna Sto 771419

# 35
  • България
Биляна, Бела, Борислава. Зависи кое ще пасне на фамилията.
Биляна може да е Биби и Били едновременно... Различните компании и общности си избират как да наричат детето.

# 36
С Б най-харесваните от мен са:
Белослава
Биляна
Бела
Бояна
Боряна

Фаворит от тях ми е Белослава

# 37
  • Банско
Бориса, Бисера.

# 38
  • SF
Няма нито една граматическа причина Бела да се изписва с двойно Л, нито Ела, нито Ели, нито Ема с двойно М, нито Ася с двойно С, нито Мери, Мара, Мира с двойно Р.
Ако някой ползва двойни букви в имената, е 1. изкелиферчен или 2. неграмотен.

# 39
И аз не съм фенка на двойните съгласни

# 40
Но пък Анна е с двойно н.

# 41
  • SF
Както и Марианна. И Емма е с двойно М.
Но защо?

# 42
Мразя когато има двойни съгладни. Харесват ми имената много, но се бъркат. Ема може и Емма, Ана може и Анна и още подобни. Винаги има грешки или въпрос - С две Н ли се пише или нещо такова. Досадно е...

# 43
  • SF
Помните ли Ана Синона?

# 44
Името Анна (с две "н") идва от еврейското חַנָּה‎ (Channah), което означава „благодат“, „милост“. През латински (Anna) и гръцки (Ἄννα) това име влиза в много европейски езици.

Ана (с едно "н") често е опростена форма или адаптация на същото име в някои езици, например испански, португалски, сръбски и други.

Генерално имена с дублирани съгласни не харесвам, поради вечна нужда от уточняване. Дъщеря ми е с класическо, чуждестранно име, но с крива фамилия и си представям, ако и двете трябваше да уточнявам как точно се пишат...дори и с фамилията е ужасно.

Общи условия

Активация на акаунт