🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"СЪНЯТ НА ЕШРЕФ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-29

• 19 070
  • 737
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте,

Прекрасен ден ви желая!
Днес се събудих с поредната глупост в главата. Не се сещам за първи път да ви питам, но все нещо друго за писане изникваше.

Помните как ни представиха Гюрдал в първи епизод. Тогава някаква жена по телефона му каза, че е бременна. Какво се случи с тази история? Аз ли нещо не съм разбрала или съм изпуснала?

И още нещо. Какво стана с охраната на Нисан. Не съм разбрала да я отменят. Щяха да се крият, но после нищо не казаха. Видяхме, че Ешреф не се е отказал от Нисан и продължава да я смята за негова. Тези охранители не виждат ли Чийдем да влиза и излиза? Каква охрана биха били?

# 16
Гери, гледаш турски сериал! Турците не се славят с най-прецизните сценарии и последователност.
Такива пропуски има във всички сериали.

Днес от 16ч ще има повторение

# 17
Здравейте!

За кафето закъснях, но ви нося десерта за обяд.

# 18
"Сънят на Ешреф" в Amazon Prime днес, 10 май:
1-во място в общото класиране и 1-во място сред представленията в Турция,
 2-ро място в общото класиране и 1-во място сред представленията в Саудитска Арабия,
1-во място сред представленията в Египет
7-мо място сред представленията в Обединените арабски емирства.

# 19
Гери, тя Нисан си минаваше без проблем покрай тази охрана, така че и Чийдем сигурно я е заобикаляла по някакъв начин.
А Гюрдал си върти двечки засега, даже в последния епизод за малко да се засекат.Wink
Аз исках да пиша за това, че Ешреф купи заведението, в което щеше да пее Нисан.
Преди това писах, че Нисан  изигра добра партия шах, накара го да покаже, че я ревнува.
Но Ешреф не само реагира, но и отвърна с ход, достоен за човек като него: не с думи, не с ревност на глас, а с действие, решително и недвусмислено. Стана собственик на сцената, на която тя избяга от него. Печеливш ход в негов стил- силен, властен, но и дълбоко емоционален под повърхността. Не я спря, но си осигури място до нея, без да я моли, просто да я държи под око. И да и покаже, че не може да си играе с него.

А Нисан, въпреки че реагира шумно, би трябвало да е доволна.
Защото в офиса му, тя всъщност се надяваше той да я спре. Wink

# 20
Здравейте, момичета!

И една страхотна мама (с нейната сестра) родила нашия Красавец!
(братовчедката и Чачо си приличат, той с брат си толкова прилика няма)

Ешреф си изигра много добре хода с "коня" по шахматната дъска, да видим Нисан какъв ход ще възприеме.
Мисля, че Нисан си даде сметка, че не трябва дразни Ешреф, ревност и тем подобни не минават при него.
Да видим.
Аз мисля, или по-скоро очаквам да се пусне от клона на който се е хванала и да поеме по своя път. Стига вече се е подавала на манипулации иска ми се да я видя като много силна жена, да  видя партията да завършва "реми",  Не "мат" за Ешреф. За сега Ешреф е водеща фигура.

Слънчева и усмихната, Събота!

# 21
  • Ямбол
Здравейте момичета и от мен.🤗Благодаря ви за прекрасната темичка нека си я изпишем с много емоции и здраве.И като казах здраве мен ме е тръшнал страшен грип и заради това не се включих да пиша,а само ви чета,че не мога да си събера мислите в главата. Албенка не знаех,че Докуган прави и музика 👏 супер.Браво на него. В анкетата гласувах с полицията - опция 1. Понеже е най-лигично като развитие на епизода след обаждането на Нисан. Относно епизода мога да кажа,че беше наблегнато на достойнството на един мъж и ако загуби неговата чест и достойнство,той все едно предава себе си като човек.Остава без себеуважение.А ако нямаш уважение към себе си не можеш да очакваш уважение от останалите около теб.
Достойнството не се купува с пари и точно заради това е незаменимо.
В този епизод играта на Чачо надделя над играта на Нисан,което според мен е нормално вся пак той имаше и много повече сцени от нея.Занапред се надявам да разберем повече за живота на Нисан.Толкова много се смях с Гюрдал значи голям актьор евала напомня ми за Кязъм от Yali Capkini
Хората го гърмят с пистолети той слуша народна песен неговата любима била 😂😂 .А пък жените ги прави на луди.Как се измъкна от асансьора.... 😂 Голям комик,но и голям приятел.За Ешреф бих казала,че беше безупречен.Направи ми впечатление,че когато говорише с Мурат за семейството и какво е да бъдеш истински мъж се усещаха думите на Нисан за жената и детето.За истинското семейство,за семейния уют,за любовта.За това какво би искал да бъде реално,а не е. Думите му определено докоснаха Нисан и тя за пореден път разбра какъв човек е той.Разговора го усетих като една изповед на човек,който не е опитал от най-хубавите неща в живота. Нали Нисан го попита какво би се променило при други обстоятелства, той и каза незнам.
Но дълбоко в себе си знаеше отговора " Бих искал да ми бъдеш моя любима,да имаме деца,дом.Да живея нормален живот".
Всеки мечтае в живота за това,което няма.
Думите на Нисан в колата,когато спомена за Руя не бяха на място въобще,но все пак тя не знае нищо от тази история.Тя просто искаше да го засегне и успя. Ревността на Ешреф определено е на показ вече- много ми харесва такъв.
Кадир и неговата постъпка бяха толкова долни.В устрема си да нарани Ешреф и да го премахне от пътя си,нарани своя баща.Човека,който го е отгледал и му е дал цел в живота,направил е за него това на което е способен.Жално ми стана за Якуб баба. Как сърцето му кървеше за ранения уж Кадир,а душата му се разкъсваше за достойнството на Ешреф. Как човек може да избира между децата си.Никаква Чест няма Кадир и никакво уважение и към себе си и към семейството си.Пълен гадняр..
От началото искаше Нисан заради Ешреф,но в този епизод ми се стори,че вече започна да я гледа с други очи.Очи на мъж,който желае жена.
Както в живота така и в сериала ни е показано,че няма гаранция ,че дори да имаш много приятели и си заобиколен от много хора оставаш често сам и неразбран.
Дори,когато Ешреф пееше заедно с останалите да ги развесели.В него сърцето му умираше от тъга.Като цвете,което е изсъхнало понеже не е поливано от дълго време.Той е цветето,а Нисан е водата.
Тук не говорим още за голямата любов между тях,но се усеща загриженост,топлота,ревност а това са все стъпки към Любовта. ❤️
За пореден път ставаме свидетели на това как Ешреф се отказва от себе си , за да бъдат останалите добре.Това го може само човек с голямо ❤️ и душа.Тук искам да вметна и за саможертвата на Нисан в края на епизода,тя се отказа от мечтата си за да спаси най-опасния човек за нея. Като се замислите тя е мечтателка сама го каза и момента,който е чакала от толкова време е настъпил само за да може да се откаже в името да спаси живота на Ешреф.Ами красиво е ❤️ . И за да не стане много дълго пак спирам до тук понеже вие много хубаво описахте епизода. Тази вечер си чакам новия фраг.
Даването на флашката на приятелката на Нисан според мен ще изиграе важна роля занапред.
Четох в Туитър,че финала на сериала много ще ни изненада всички и няма да е това,което сме очаквали и това,което виждаме в епизод 1 е заблуда за зрителя.Ха да видим дали ще е така.🤔😉

Последна редакция: сб, 10 май 2025, 16:24 от roxy94

# 22
Ехеееее момичета,благодаря за новата красива тема. Sparkling Heart
Благодаря за уточнението ,кой филм е "Приливите" ♥ Kiss
Мисля,че Чийдем ще поеме от тук и ще прати полицията,няма да има нужда Нисан да се намесва.

Всеизвестно е в света на киното,не само турското ,че актьорите се залюбват по време на снимки и като свършат филма минава още някой и друг месец и приключват с любовта,може би затова хората не вярват,защото са го виждали многократно. Не следя Чаатай задълбочено за да имам адекватно мнение,но усещането ми е за мъж,който обича удоволствията на живота и то не само вкъщи ако ме разбирате,а това не се толерира във връзките.Но все пак много отскоро и повърхностно ми е наблюдението.

# 23
Тук искам да вметна и за саможертвата на Нисан в края на епизода,тя се отказа от мечтата си за да спаси най-опасния човек за нея. Като се замислите тя е мечтателка сама го каза и момента,който е чакала от толкова време е настъпил само за да може да се откаже в името да спаси живота на Ешреф.Ами красиво е ❤️ .
Роси, абсолютно съм съгласна!
Това е единственото нещо, което тя направи по собствено желание и от сърце.
Тя истински се притесни за Ешреф и може би вече си даде сметка, че не й е безразличен.
Вече очаквам да не се държи така враждебно с него и това да е повратната точка към техните отношения.

# 24
На финала на серията с превод съм. И за да не забравя ще го напиша сега.
Залата в която се събират ми прилича на султански дворец. А мястото, от което Кадир гледа с онази какво се случва ми прилича на мястото, които е отредено за жените от харема. Тоест на тези, които се смята, че не са достойни да присъстват. И той е такъв евнух в харема на Ешреф.
Отделно самият Кадир знаеше колко зле постъпва и си каза, че Господ няма да му прости. В него има някакво зрънце доброта, защото все пак не иска да навреди на сираците и на Якуб Баба, но пък сега с цялото си хладнокръвие играеше пред него и му разби сърцето. Постави го в ситуацията прави невъзможен избор.

После ще ви пиша още. Имам любим момент и направих един скрийншот за забавление.

# 25
Roxy, благодаря за хубавия и обширен коментар.
Много ми хареса! Hug
bof4eto, по принцип Чаатай е човек, който, до сега е имал дълги връзки.
Със Серенай,  по време на Medcezir (за която връзка още се спори, но аз вярвам, че е имало такава). Следващата му е с Дуйгу Саръшин,  която му е колежка от İçerde- продължила е шест години, с малки прекъсвания.
И сега , след една година пауза е с Аслъхан.
По ирония на съдбата, се обвързва с колежки, въпреки, че в ранните си интервюта споделя, че не би имал отношения с някой от бранша. Grinning
Гери, чакам да споделиш!
Чух, че довечера ще има фраг.
Аз ще имам гости, но, ако не  сте намерили превод, ще го преведа в късните часове.
Hug

# 26
Вчера попаднах в Х на някакви видеа от друг много популярен сериал. И сравнението с нашия беше крещящо. Ешреф Руя и заснет като за филм, като за някоя скъпа платформа, на която държат на качеството. Много се радвам, че той прие точно този проект. Още се чудя какво е очаквал от предишния. Но както се казва, нека остане в миналото.

Това са двете ми любими сцени.

Този поглед казва повече от всички думи. Убий ме, не ме интересува. Аз съм свършен човек.

Това е и любимият ми момент в целия епизод. Нека поне те да живеят един по-хубав живот.

Другият ми любим момент е, когато разпя приятелите си и седна тъжен с мъката си, докато другите се забавляваха. Думите на разказвача бяха много силни.

Хареса ми и как ревнуваше от Кадир. Беше като малко дете. Борбата му и начинът по-който се справя с проблемите са мъжки, неподправените му реакции и чувства са доста детски. Не си дава играчките и това е. Нищо, че са братя. Тестът на песента, която Нисан пя в този епизод имаше подобен смисъл.

Демет не ме дразни как играе, не ме е и разочаровала. Това пишат, това играе. Не ми се връзва първо да каже, че не може като я е отблъснал да го гони и секунди по-късно да измисля пъклени планове как да се справи с него. Ами тя нали не беше такава. Усмивките ѝ докато си изпълняваше плана бяха като за комедия повече, но тук имаме и комични моменти. Трябва цялата аудитория да е щастлива.

Не ми хареса и как Ешреф ѝ тичаше по задника, за да я спре от участие, не ѝ дава да напусне и тн. Право си му каза, че тя не е маса, че да се разпорежда с нея така. Не му е собственост. Да, задължена му е за сестра си, но и тя му спаси живота първо. Сега той е просто жесток. И не ме интересува, че накрая ѝ се извини и я прати при продуцента. Да ѝ го беше казал. Ще гледаме лошо и ще мълчим, ще нападаме с думи и ще държим сметка. Ама няма да си направим труда да обясним. Това с отмененото свирене ще го намирам за твърде жестоко. И не само към нея, а цялата група. Която явно тя щеше да забрави и сама щеше да си записва.

Разговорът в колата не го намирам за подигравка. Тя нямаше предвид конкретно Руя с тази невъзможна любов. Тя имаше предвид и тяхната. Той ѝ каза, че между тях нищо не може да има.

И понеже казване, че съм по детайлите, този сериал е точно за мен. Има толкова много детайли, че не мога да си го гледам като фон. Любимият ми детайл е на тази снимка, когато нашето момче отива да се сбогува с Нисан. Може и преди да си е било там, но да не съм го видяла. Количките май ги няма вече.

На заден план на закачалката в ляво виси мухобойка. Не някаква луксозна вещ, а обикновена пластмасова мухобойка. Поне изглежда чиста.

# 27
Гери с някои неща съм съгласна, но с други, не. Особено в сцената в колата. Тя се държеше меко казано нагло и подигравателно и то съвсем умишлено. Другото, което ме дразнеше, че на много от моменти играеше като че ли е в ром-ком. Явно не може да избяга от амплоато си, а това разваля някои от сцените.
Ешреф, когато купи клуба, беше чисто и просто да й даде урок, защото той се усети, че го прави на пук да го дразни.

# 28
Eşref Rüya Епизод 8 Трейлър 1 | Ешреф Тек, ти си вдъхновяващ човек

# 29
Демет Йоздемир и Бюшра Девели зад кулисите на сериала

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт