🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"СЪНЯТ НА ЕШРЕФ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-29

• 18 161
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
Добро утро!
Епизода беше емоционален и наситен с действие.
Хареса ми.
Исках да чуя още от разказа на Ешреф,  исках Нисан да се познае или поне да си помисли, че може това да е тя, но това не се случи.
Напротив, точно обратното- Нисан за пореден път използва, това, което Ешреф и сподели и го хвърли в лицето му, без да се замисли.

"Желая ти щастие в логичния свят, който си създал в собствената си глава.
Там така или иначе няма място за никого.
Продължавай да живееш в света на Руя.
Аз имам истински проблеми в този живот."

Нисан беше пасивно-агресивна- пожела му щастие, но това беше начин да  прикрие  горчивина си. Тя звучеше като човик, който явно се е отказал да бъде разбран от него...
Ще изчакам да видите серията с превод и да коментираме, защото има доста неща, които могат да се обсъдят.
Чакам рейтинга с нетърпение.
Желая ви прекрасен ден!
Позитивно утвърждение за деня

Последна редакция: чт, 22 май 2025, 08:30 от NeZ_9

# 661
Добро утро, момичета! Flowers Hibiscus

Снощи изгледахме поредната наситена с действия серия...хареса ми! Сега си чакам превод с бг. буквички.
Чийдем е голям психопат. Пак ще кажа Бюшра супер си играе ролята. С това миловидно лице как го превръща в психопатско, направо не знам. Не само в действията й, но и чрез погледа и изражението на лицето я виждам психопатка!
Хайде да видим и рейтинга, че последните няколко дена има голям спад на всички сериали.

Хубав ден!

# 662
Да, Жаки, и aз забелязах това. Каква ли е причината?
За Бюшра и ролята и на Чийдем съм напълно съгласна с теб.

Изключителна добре играе!
Възелът около тях  се затяга, и не само сюжетно, а и емоционално. Триъгълникът между Ешреф, Нисан и Чийдем вече не е само любовен, той е и арена на конфликти, обсебеност и борба за контрол.
В него Нисан вече има своята роля,защото започна да разбира, че мотивите и далеч не са само професионални.
Чийдем вече отдавна е преминала границата между реда и хаоса. Тя не действа водена от морала на закона, а от рани, ревност, емоционална нестабилност. Тя не търси справедливост, тя иска да накаже. И най-страшното е, че вече не прави разлика между правилно и погрешно.
Стигва до там, да убие колегата си!
Когато човек е готов да унищожи своите съюзници, значи битката му е вътрешна. Вече не гони престъпника,а гони своите демони.
Чийдем е като пясъчна буря, която засенчва пътя между Нисан и Ешреф.
Колкото повече те се доближават до истината и до себе си, толкова по-опасна става тя.
Толкова и е трудно да преживява моментите, в които те са заедно.
Чийдем е в някакъв вътрешен капан. Желае истината, иска да чуе всяка подробност, но не може да я понесе. Пита, подслушва, наблюдава, но това, което научава, само я съсипва още повече. И тук се крие нейната трагедия,защото колкото повече знае, толкова повече страда.
Колкото повече страда, толкова по-опасна става.
Нейния образ е един от добре развитите образи, но този на Сердар началника, много издиша. Слаб образ- слаб актьор, никаква емоция не предизвиква в мен.

# 663
Добро утро, момичета!
Серията ми хареса, чакам и хубав рейтинг. Към края много набързо са навързали фактите, Чийдем излиза, че пак се връща малко плоско ми се видя там. Но както и да е! Асистента на Чийдем много слаба игра нормално бум и да го изкарат.
Дали Нисан не го застреля? -без да иска. И така стават сродни по  съдба с Ешреф.
И според мен професора ще хареса Афра.
За Гюрдал думи нямам, този актьор голямо настроение предава, страхотен е! : "Чин, чан, чун", паднах да се смея.
Имам чувството, че Чаатай и Неджип играят себе си.
Това много ми хареса:

Нисан: Чувствам се, сякаш ще ми изскочи сърцето.
Ешреф: Нормално. Всички жени са така, когато са около мен.

Чакам и аз превода.

Хубав ден! Бъдете слънчеви и усмихнати!
За мен дълго кафе и къс Четвъртък!

# 664
Ооо да, Нези! Чийдем се разкъсва вече отвътре и отвън!
Тя, хем бута Нисан към Ешреф, хем не й стиска да ги гледа заедно.
Чак пък я разпитва как преминават срещите и още по-вече се разкъсва от ревност.

Ели и на мен Гюрдал ми е свежестта на сериала...много добре му се получава!
А асистента, още отначалото го играе, мекотело. Остави се на Чийдем да го води за носа и падна в капана на лудоста й.
А за Афра и Професора и аз си го помислих. Дали не ни подготвят за нещо по-интимно между тях?

# 665
Гюрдал е душата на сериала.
Но в тази серия имаше и много свеж хумор между Нисан и Ешреф.
"Гладна ли си?'- "Защо, пица ли ще поръчаш?"
Grinning GrinningGrinning
"Защо винаги стрелят по теб, когато сме заедно?"- "Може би прекалено често сме заедно"
Grinning GrinningGrinning
И още имаше. Wink

# 666
Добро утро!

Серията беше интересна. Никой да не се оплаква.
Единствено не ми хареса, че съсипаха на Нисан хубавите обувки. А и тя. То така се тича на високи токчета. Защо не ги събу?  

Имам чувството, че снимат до последно. Нещо са изостанали. Хейтърите ще кажат, че Чачо работи само по 8 часа и затова. Ама пак успяват да обработят кадрите и да се получи хубав резултат накрая.
Ели, и аз си чакам превода, но май май ще почна на руски, че за тази серия нямам много търпение. Ето и Нези разказва за някакви шеги. А аз виждам само джафкане. Но няма шанс да науча турски само, за да гледам турски сериали.

# 667
Рейтинга:
Навсякъде сме в зелено!
Интересно кой е първи в Тотал, най-вероятно Сираците.
После като излезнат всичките, ще ги сложа.

# 668
Абсолютно съм съгласна с това което казвате за Чийдем.
О, това е много яко между Ешреф и Нисан, пропуснала съм го.
Много жал ми стана за Ешреф, като видя Кадир, гледа и не вярва на очите си, как само пророни името му, майсторски изиграно, на няколко пъти Чаатай ми събра очите снощи и то без превод.

Жаки, благодаря! Рейтинга е супер!

# 669
Както очаквах, в Тотала Сираците са пред нас и то с много малка разлика
Ето на всички рейтинга

# 670
Браво! Hands Clap
Рейтинга е страхотен!

Има повишаване във всички категории!
Хората вече го гледат и са вътре в историята.
Гери, ако не го използвах езика  през лятото в Турция, не знам дали и аз бих се хванала да го уча.
Но пък сега не съжалявам, защото ми е много приятно да разбирам,(почти всичко)докато гледам.
Ели, Чачо ми събира погледа в абсолютно всяка една серия да сега.
Толкова перфектно изграден и изигран образ!!!
Едновременно твърд и уязвим, студен и дълбоко раним, въздържан и експлозивен. Именно в тези противоречия се крие силата на героя му и точно там Чаатай блести.
С поглед, който казва повече от хиляди думи.
С мълчание, което тежи.
С емоции, които не са изиграни, а изживени.
Ешреф не е просто персонаж, той е преживяване.
И то до голяма степен благодарение на Чачо, който владее всяка сцена като шахматист, внимателно, стратегически, но винаги с нещо дълбоко човешко под повърхността.
Това ще  е една от онези роли, които остават!
Напук на всички, които се опитват да го принизяват и омаловажават!
Обожавам го!!!

Мога да продължа със снимките, но по-добре да спра! Wink

# 671
Мечтата на Ешреф - Епизод 9 (БГ Субтитри)

Сънят на Ешреф  9 еп - БГ превод

# 672
Ако не беше Чаатай, изобщо нямаше да го погледна този сериал.

Цвети, благодаря за превода!

Последна редакция: чт, 22 май 2025, 10:34 от jackie.

# 673
Цвети, благодаря! Hug
Жаки,  защо? Не ти ли е интересен?
Аз, не че много гледам други сериали, без Чаатай, но тук историята ми е интересна.
Гери, снощи като гледах епизода и стигнах до тук, ми прескочи сърцето.

Толкова много ми заприлича на ресторанта, в който отидохме, след срещата с Чачо.
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 22 май 2025, 10:47 от NeZ_9

# 674
Нези, как ще разбера, че е хубав като нищо не гледам с Демет. За мен тя е слаба и надценена актриса, а и тук ми го доказва. А и не си представям кой би ме впечатлил в тази роля на Ешреф.

Общи условия

Активация на акаунт