Против акне/пъпки-тема 16

• 10 011
  • 190
  •   1
Отговори
# 90
от пъпка
Здравейте! При моето момче изолираха стафилококи.Пи 20 дни антибиотик по антибиограма  
Откъде го изолираха? От пъпка или гърлен секрет?
от пъпка

# 91
  • София
Здравейте, и при нас бяха изолирани стафилококи. Но двама дерматолози (от Александровска болница) после ни казаха, че даже е било глупаво, че сме взимали секрет от пъпка, защото стафилококите са нормални обитатели на кожата и по тази причина се отриват и в гнойните пъпки и не те са причинителите на акнето. Съответно е и напълно излишно да се пие антибиотик. Ние мазахме тогава някакъв Фусидин, но почти без ефект.
Ето ни и изследването:
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 02 юли 2025, 21:14 от Skiorche

# 92
  • filibeto-maina:)
Здравейте да се допитам до вас, въпреки че много пъти е коментирано, но за сина ми препоръчаха следната слънцезащитна, която е без масла/ даже си го пише в името/ за подходяща при акнтеична кожа без да запушва порите.
Обаче когато погледнах състава видях че съдържа салицилова к-на и ниацинамид, които знам че не бива да се излагат на слънце, препоръчват се да се ползват само вчер именно поради това че образуват пигменти петна. А в случая е дори вложено в слънцезащитен продукт. Малко съм озадачена от това, моля за ваши мнения.

# 93
Здравейте! Бихте ли ми препоръчали добър дерматолог за лечение на акне на тийнейджър в град Пловдив?

# 94
  • Leeds, UK
Здравейте да се допитам до вас, въпреки че много пъти е коментирано, но за сина ми препоръчаха следната слънцезащитна, която е без масла/ даже си го пише в името/ за подходяща при акнтеична кожа без да запушва порите.
Обаче когато погледнах състава видях че съдържа салицилова к-на и ниацинамид, които знам че не бива да се излагат на слънце, препоръчват се да се ползват само вчер именно поради това че образуват пигменти петна. А в случая е дори вложено в слънцезащитен продукт. Малко съм озадачена от това, моля за ваши мнения.
Ние също сме с подобен, много лек от Holland &Barett, 50 фактор. Ниацинамидът предпазва от увреждане от ултравиолетовите лъчи. От повече от месец го ползваме и няма проблеми. Потъмня много по ръцете (моето много бързо хваща тен), но лицето е абсолютно същото.

# 95
  • София
Да споделя, че минахме в крайна сметка през козметик. Страхотен положителен ефект оказа, черните точки са изчистени, лицето светна, кожата се успокои. Акнето не изчезнало, пак се появяват единични нови пъпки. Жалко, че не искаше от страх още от осми клас да ходи на почистване, когато започнаха черните точки.

# 96
Здравейте! Включвам се отново с нови сведения за борбата с акнето. Припомням: почти 10 г. се боря с акне по брадичката, което не е хормонално. Изпробвала съм всякакви комбинации от мазила и антибиотици, както и елиминационни диети - слаб ефект. Последните 3 месеца бях на лечение с Вибр@miцин по схема за 9 седмици и 3 месеца Акнатак локално. Докато бях едновременно и на двата медикамента, кожата ми се изчисти и изглеждаше много добре. Само петната стояха. Но като спрях пероралния антибиотик, пъпките отново започнаха да се появяват. Вярно, по-малко, но пак бяха там и пак оставяха петна. Минах контролен преглед - ами вече минавам на Роакутан. Локално да мажа и Третиноин 0,05 %.  Изписани са ми 30 мг и препоръки за изкуствени сълзи и добра хидратация на кожата, както и фанатична слънцезащита. Аз ползвам на ISDIN fusion water и съм доволна; за подновяване ползвам един стик от Bewellstore, но поръчах и стик на ISDIN. Обаче в аптеките май не е останал Роакутан (сдобих се само с 1 опаковка). Вие в кои аптеки сте успявали да го намерите? Приемам съвети за хидратация на лице, тяло и устни.

# 97
Лекарството се внася в България и веднага след това се изнася обратно в чужбина затова в българските аптеки няма количества и е много трудно да се сдобиеш с него.
От Турция и Гърция можете да си го купите основно.

# 98
Здравейте! Включвам се отново с нови сведения за борбата с акнето. Припомням: почти 10 г. се боря с акне по брадичката, което не е хормонално. Изпробвала съм всякакви комбинации от мазила и антибиотици, както и елиминационни диети - слаб ефект. Последните 3 месеца бях на лечение с Вибр@miцин по схема за 9 седмици и 3 месеца Акнатак локално. Докато бях едновременно и на двата медикамента, кожата ми се изчисти и изглеждаше много добре. Само петната стояха. Но като спрях пероралния антибиотик, пъпките отново започнаха да се появяват. Вярно, по-малко, но пак бяха там и пак оставяха петна. Минах контролен преглед - ами вече минавам на Роакутан. Локално да мажа и Третиноин 0,05 %.  Изписани са ми 30 мг и препоръки за изкуствени сълзи и добра хидратация на кожата, както и фанатична слънцезащита. Аз ползвам на ISDIN fusion water и съм доволна; за подновяване ползвам един стик от Bewellstore, но поръчах и стик на ISDIN. Обаче в аптеките май не е останал Роакутан (сдобих се само с 1 опаковка). Вие в кои аптеки сте успявали да го намерите? Приемам съвети за хидратация на лице, тяло и устни.
Марешки аптеките имат.

# 99
Синът ми беше на лечение с Роакутан почти 8 месеца, не сме имало проблем с наличности, все в някоя аптека го имаше, не се притеснявайте. Не ви препоръчвам да го заменяте с турски или гръцки генерик.

# 100
Благодаря за отговорите! Ще го потърся по-усилено. Иначе от вас научих, че с генериците невинаги се постига същия ефект. Ще видим как ще е при мен, но лекарката каза, че поне 6 месеца трябва да го пия. Успокои ме, че не е наблюдавала тежки странични реакции (споменавала съм, че ме е страх от косопада и депресията най-вече), че дори и би могъл да ми помогне за мазната коса. 😄

# 101
  • Пловдив
Ще пиете Роакутан и едновременно с това ще мажете третиноин, така ли? Малко екстремно ми се вижда. Дъщеря ми беше на Роакутан и като го спряхме юни ни казаха поне месец да не мажем активи докато кожата се възстанови. Ще почва третиноина септември.

# 102
  • София
Elitta, от къде ще вземете третиноин? Имаме изписан 0,025, но в БГ го няма. Несериозно е да изписват лекарство, което можеш да си набавиш през е-маг, но иначе се купува от аптеките САМО с рецепта.

# 103
Ще пиете Роакутан и едновременно с това ще мажете третиноин, така ли? Малко екстремно ми се вижда. Дъщеря ми беше на Роакутан и като го спряхме юни ни казаха поне месец да не мажем активи докато кожата се възстанови. Ще почва третиноина септември.

Да, точно така. Поне за първия месец. И на мен ми идва екстремно и странно. Аз и преди съм ползвама Трет., на чийто фон също имах пъпки. Unamused

# 104
  • гр.София
На дъщеря ми е изписан 0.05 % третиноин. Забъркаха й го в аптека Нота Бене ( На Дондуков,срещу 1АЕГ) и си го взе след ден- два.
За Роакутана си беше приключение набавянето на много опаковки. Следяхме наличностите онлайн в Ремедиум ( в момента го дава на две локации) ;поръчвах и ми се обаждаха  от една квартална аптека; в Марешки ми казаха- с поръчка, в Софармаси - в Орландовци,на Мара Бунева 22 , няколко пъти влязох и всеки път имаше.

Последна редакция: сб, 19 юли 2025, 11:07 от blanc

Общи условия

Активация на акаунт