Против акне/пъпки-тема 16

• 9 982
  • 190
  •   1
Отговори
# 105
За София съм го намирала в Марешки, Субра, Софармаси и от по-малките квартални аптеки. Не сме оставали без наличност, но да- налагало се е да обикалям понякога.

# 106
Аз в рамките на година съм сменяла Роакутан с Акнетрент/ турски вариант / в зависимост от наличностите за сина ми… Дори дерматоложката ми препоръча чуждите варианти , защото са евтини .Проблем не сме имали .

# 107
Благодаря много на всички! Открих го и в Содармаси, та взех още една кутия.
Преди да разбера, че ще ми назначат Роакутан, закупих пакет за лазерна епилация на лицето, който смятах да ползвам в есенно-зимния период. Чудесно, обаче на листовката на лекарството пише, че се изчаква поне 6 месеца след спирането му. Не знам дали ще се навият да ми върнат парите. Някой да си е правил лазерна епилация дори и на тяло в този период? Докторската каза, че ако декември приключим, януари може да се направи, но май ме е страх да рискувам, особено на лице.

# 108
Не рискувай за лице, според мен. Януари е рано. Дъщеря ми приключи хапчето през декември м. г. Месец почивка, после азелаинова киселина 10 процента, не помня колко време, но беше до лятото, а епилация и други процедури и казаха през есента на тази година, ако е нужно. Третиноинът може да го разкараш, само слънцезащита и хидратиращ крем.

Последна редакция: нд, 20 юли 2025, 19:50 от mia5543

# 109
  • Leeds, UK
Здравейте. И аз да се итчета за сина ми, който два месеца вече е на Лимециклин, Епи дуо и Аклийф. Аз ефект не виждам особен. Още 2 месеца останаха и пак сме на преглед. Продължават да му излиза по някоя пъпка по лицето, макар и не дълбока.  Белезите на едната му буза са страшни, а на другата почти няма. Като кратери са и червени. Как се маха това нещо?По раменете всеки ден му излиза някоя голяма. Там го мажа с Аклийф.
Толкова да ми е мъчно за него. Сън не ме лови вече.

# 110
Ако сте опитали всичко, решението е Роакутан. Макар че, ако белезите вече са много дълбоки, след лечението не очаквайте напълно премахване. Синът ми премина курса с роакутан. Все още от едната страна има леки петна, но чакаме финален резултат и после ако се наложи лазер. По-късно ще кача снимка, че нямам актуална. Сега маже със скинорен, но аз съм скептична относно петната, ще видим.

Но.. разбирам ви много добре. Аз също се чувствах ужасно заради него. Според мен акнето промени неговата увереност за много дълго време. И адски съжалявам, че не започнахме с хапчето много по-рано..

# 111
  • София
Happy Bella, писала съм и по-назад. Два месеца са малко. Имайте още търпение, след 1-2 месеца картинката ще е друга. Така беше и при нас. След два месеца също не се виждаше “светлина в тунела”, но след 3 и 4-тия вече имаше добър ефект.
Освен редовното мазане е добре и да спазва, макар и не супер строго, хранителен режим. Без бързи въглехидрати (хляб, печива, сладкиши, баници), без подсладени напитки (кола, швепсове, сокове), без прясно мляко, без протеин или протеинови напитки.
Сега съм с приятели от UK, чиито син е с доста неприятно акне. Първо младежът е пил вашия антибиотик три месеца, а след това директно са им изписали роакутан (акутан в УК). Родителите са лекари, единият е психиатър, и каза, че биха опитали всичко, преди да му дадат роакутан. Той се притеснява от страничните ефекти и най-вече психологичните, които се проявяват по-често при момчетата.

# 112
  • Leeds, UK
SkiorcheБлагодаря за подкрепата. Дано за оставащите 2 месеца да настъпи подобрение.  Аз разбирам всичко, просто ми е мъчно. Пилешко и прясно мляко тотално изключено.  Бяло сирене и кисело мляко от време на време. Чипсове, газирано сам ги отказа още преди акнето даже да се появи. То акнето от протеинов пудинг с извара започна и оттогава не е спряло. Пази се от слънцето. То пък, както никога лятото в Англия дълго и горещо тази година.

# 113
  • София
Извара също не е ОК. Кисело мляко може. Пилешкото при нас не е забранявано. Също е много важно да спортува. Мазната храна не пречи на акнето. Нашият доктор каза на сина ми -“ по добре изяж едно парче сланина, отколкото парче торта” Simple Smile
Разбирам много добре какво ти е. И на мен ми се късаше сърцето да го гледам. И при нас останаха белези -има си един по-дълбок кратер на бузата и няколко по слепоочията. Като цяло кожата на бузите му не е съвсем гладка. Ще търсим решение за белезите като мине поне още 1 година и акнето не е активно. В момента година и 1/2 след началото на лечението, все още му излиза по някоя единична пъпка веднъж на 10-тина дни и то не винаги на бузите. Прави ми впечатление, че са по-повърхностни и с връхче и не оставят релефни белези. Преди бяха дебели, дълбоки и болезнени.Sad

# 114
  • Leeds, UK
О, изварата е забранена вкъщи. Ние също ядем каквото и той. Спортува с фитнес уредите вкъщи.

# 115
  • софия
Може ли да ми препоръчате за София добър дерматолог занимаващ се с акне.

# 116
Скин Консулт- д-р Антоанета Йорданова.

# 117
  • filibeto-maina:)
За акнето на тинейджър какви процедури ви препоръчват?
Нещо ми се струва, че само с мазане не става

# 118
На активно акне на моя син не му пзволяваха процедури. Той се излекува с Роактун.

# 119
За акнето на тинейджър какви процедури ви препоръчват?
Нещо ми се струва, че само с мазане не става

Правят лазер със светлини - червена, зелена и по преценка на лекар химичен пилинг през зимата.
Други процедури мисля не са подходящи за активно акне с гной.

Общи условия

Активация на акаунт