Против акне/пъпки-тема 16

• 9 817
  • 189
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
Дъщеря ми през цялото време на лечението се оплакваше от болки в кръста и вече е 3 месеца след лечението, още казва, че ако стане рязко или при по-рязко движение още си има болки в кръста.

# 136
При Кафелова съм. Ще коментираме с нея пак оплакванията, но си признавам, че няма да спра да тренирам силово, но поне ще бъде по-леко. Че и без това си докарах травма на една от машините.🫠

# 137
При Кафелова съм. Ще коментираме с нея пак оплакванията, но си признавам, че няма да спра да тренирам силово, но поне ще бъде по-леко. Че и без това си докарах травма на една от машините.🫠

Аз имам, през цялото лечение, болки в гърба докато лягам. Особено вечер, лягам и започва едно пукане и намистане. При ставане от легнало положение също е доста тегаво и трябва да внимавам.

Последна редакция: нд, 14 сеп 2025, 20:05 от Zzz...

# 138
Здравейте, искам да споделя проблем, с който се боря вече близо 8 9 години.. На 21 съм и съм с акне, сега пия трета последна опаковка Акнезил, за мазане ползвам Даверцин и Дипрогента, понякога ползвам и дарсонвал. Всичко започна 8 клас като имах малки, ситни и много пъпчици само по челото, навърших 18 и настана някакъв бум по цялото лице, по бузите големи подкожни, като цицини, ставали са и сини и ужасно болезнени. Сега е малко по-добре, но никога не съм с чисто лице или само с една две пъпчици. Следих покрай кои храни ми се появяват и ги избягвам, не ям сладко, не пия животинско мляко и газирани напитки.. Абе пазя се и пак.. Ходя на ендокринолог и проблема не е хормонален. Бих казала, че си спазвам добра рутина, но явно просто ми е писано да си живея с тях😀 Има ли някой с подобен проблем? Ще се радвам на всякакви съвети относно козметика, процедури и тн. и благодаря предварително😁

# 139
Според мен ти трябва дерматолог, на мен преди доста години ми помогна д-р Лиляна Маркова, някъде на Фритьоф Нансен (София) й беше кабинета, работи с една аптека, където правят мазилата на място. Нямам друга информация, дори не знам дали все още практикува, но я препоръчвам горещо.

# 140
Без Млечни!!!!!!!!!!!След една седмица пиши резултата тук в темата.Без захар! Ползвай подсладители.

# 141
Решавайте проблема отвътре-навън, а не обратното. Каквото и да мажете, проблемът отвъртре работи.
Правилно са ви написали - почнете диета без млечни храни . И без бяла захар, но вие сте писали, че не ядете сладко.
До 2 седмици ще имате резултат.
Търсете кремове с Бензоилов пероксид.

# 142
Дерматолога е задължителен.
Не козметолог - лекар дерматолог!

От тези големи и дълбоки пъпки трябва да се вземе посявка от гнойта /това вътре/ - според мен имаш стафилококова инфекция. Без антибиограма и подходящо лечение вътрешно и външно - няма оправия.
Имах приятелка с много упорито акне. Мина и само от противозачатъчни. Принципно съм против тях, но за млад човек - може да си ги позволи за някакъв период от време, за да овладее проблема. Говори с гинеколога си да изберете подходящи ако искаш.
На сините забрали буци, които са далеко от очите слагай компресчета с риванол и спирт в съотношение 1:1 - разбива ги за дни.
Пила ли си бирена мая? Ама 3-6 месеца?
Разкажи ни какви добавки си пробвала.
Сложи снимка на бузата си, за да видим кожата, окосмяването по лицето и самите пъпки, колко е мазно лицето и порите.

Дерматолога ще ти предложи и варианти ако има вече белези.

# 143
Пероксид ще помогне и измивното за мазна кожа на Биодерма. Слагайте слънцезащита за мазна кожа, това е задължително.

# 144
При мен помогна крем с гликолова киселина и после третиноин.
Докато ги открия, положението беше страшно. Пила съм и съм мазала какво ли не, включително антибиотици по един-два месеца, които ми рабъркаха стомаха без никакъв друг ефект.

# 145
  • here and now
И от мен без млечни и без захар. Аз и козметиката съм спряла.
Маслено измиване с рициново масло един или два пъти седмично.
Преди, когато се гримирах ползвах серията  Effaclair duo на La Roshe Possay(дано го изписвам правилно) и положението беше прилично.

# 146
Дерматолога е задължителен.
Не козметолог - лекар дерматолог!
От тези големи и дълбоки пъпки трябва да се вземе посявка от гнойта /това вътре/ - според мен имаш стафилококова инфекция. Без антибиограма и подходящо лечение вътрешно и външно - няма оправия.
Имах приятелка с много упорито акне. Мина и само от противозачатъчни. Принципно съм против тях, но за млад човек - може да си ги позволи за някакъв период от време, за да овладее проблема. Говори с гинеколога си да изберете подходящи ако искаш.
На сините забрали буци, които са далеко от очите слагай компресчета с риванол и спирт в съотношение 1:1 - разбива ги за дни.
Пила ли си бирена мая? Ама 3-6 месеца?
Разкажи ни какви добавки си пробвала.
Сложи снимка на бузата си, за да видим кожата, окосмяването по лицето и самите пъпки, колко е мазно лицето и порите.

Дерматолога ще ти предложи и варианти ако има вече белези.

Ходя на дерматолог, мисля че споменах, ако не съм е моя грешка. Д-р Обретенова ми изписа Даверцин и Дипрогента , имат ефект но никога на 100% чисто лице. Също така написах , че не конумирам никакви млечни продукти и сладко никакво дори захар, а ако го правя ще е много много много ограничено. Спазвам си диета и пия много вода. Бирена мая има в Акнезил хапчетата ,които пия трети месец и от тях не забелязвам кой знае какъв ефект. Измивно използвам отскоро на Cerave Blemish control мисля че се казваше преди това ползвах на La Roche Possay Effaclar, а слънцезащитата ми е задължителна, хидратация ползвам на Avant. Качвам снимки на положението сега, като по чудо съм без грим, омръзна ми всяка сутрин да се мацам все едно отивам на представление някъде, но не ми е и приятно да се виждат всичките пъпки и да ме питат какво е станало.😄

Последна редакция: вт, 16 сеп 2025, 12:34 от princesssss4444

# 147
Принцеса, бях в сходно положение като теб близо 10 г. Дори до последно опитвах с антибиотик за мазане и за пиене. С диета, без диета - няма значение. Но накрая ми изписаха Роакутан,  понеже нищо не помагаше. Както тук са писали: ендокринолог и АГ с разширен хирмонален пакет и добър дерматолог.

# 148
Това акне не е тежко, не е чак за Роакутан.

# 149
Ти си просто прекрасна! Акнето ти е съвсем леко и не е нещо сериозно.
Мисля, че е добре да смениш някой и друг дерматолог/
И козметиците с техника имат какво да предложат като терапии.

Общи условия

Активация на акаунт