Против акне/пъпки-тема 16

• 16 598
  • 298
  •   2
Отговори
# 285
Вчера в Спиди две жени много хвалеха този стик за пъпки. Някой ползвал ли го е? От къде го е поръчвал?

# 286
  • София
В аптеките нота бене правят душ гел с бензоил пероксид
Не знам дали могат и без рецепта да го направят. Беше изписан при нас но ме измързя да ходя в аптеката. Акне аут лосион мажа на гърба с мн добър ефект.
Може ли снимка на рецептат ако я пазите.Има близко Нота бене.

# 287
  • Пловдив
Не я ли попитахте за стика? Simple Smile

# 288
От някаква месечна кутия бил.
И по някакви групи се предлагал... Само това разбрах.

# 289
  • в страната на чудесата
Не намирам рецептата
Питайте ги в аптеката
Душ гел с бензоил пероксид

# 290
  • София
В iherb има сапун panoxyl с 10% бензоил пероксид. Има и гелове, но нещо ми се виждат скъпи за грамажа.

# 291
Здравейте, влизам директно с въпрос относно пъпките по лицето ми. На 21 години съм и никога не съм имала перфектна порцеланова кожа на лицето, но искам да я изчистя до колкото мога от комедоните и пъпките. Състоянето ми в момента е акне по скулите , но не силно изразено . Излизат само там. Останалата ми кожа е дехидратирана и силно текстурирана. В следствие пъпките по скулите имам и много малко белези, почти незабележими. На 21 съм, а на моменти приличам на пубер. Моля дайте адекватни съвети и препоръки, които наистина биха направили уау с кожата ми.

Туй то Sad

Последна редакция: сб, 31 яну 2026, 14:22 от koketka31

# 292
Пробвала ли си Зинерит?

# 293
Пробвала ли си Зинерит?

не, какво е това?

# 294
  • в страната на чудесата
Локален антибиотик
Май беше еритромицин без да съм сигурна
Още ли се продава?

# 295
Да още се продава, скоро го ползвах

# 296
Аз се интерсувам от добър козметик в София, който да почиства лицето, но без да го разранява. Наскоро дъщеря ми ходи на почивка в някакъв хотел във Велинград. Там и правили процедури на лицето. Дълбоко почистване, но без да ползва игли  и е останала много доволна от резултата. Козметичката и е препоръчала да прави тази процедура един път месечно. При нея явно е хормонално, защото е концентрирано основно по челюстта, но никога не сме пускали хормони, така че ще направи и това. И тя е на 21 още и излизат. Има периоди на затишие. Ползваше ретинол и и действаше супер в началото, но сега не мога да кажа дали е още в рутината й.

# 297
При активни пъпки не се препоръчва никакво почистване и процедури. Първо се лекува акнето и тогава може каквото си реши вече да си прави. Пъпките по челюстта са хормонални да, аз съм с такива, но хормоните са ми в норма. Просто под въздействие на нормалната флуктуация на хормоните, мастните жлези в тази областта се запушват и избиват кистозни пъпки. Моето лечение беше 3 месеца с Акнатак гел (това е третиноин плюс антибиотик), ефекта дойде чак след 9та седмица. Сега го спрях по схема и минавам на чист ретиноид без антибиотик.

# 298
Здравейте. Аз също съм със акне и петна по скулите, челюста и шията. Като тинейджърка също винаги съм била с акне, но не чак толкова. На 26 съм ако има значение. В момента от няколко дни използвам Даверцин гел, обаче май не виждам особен ефект освен леко да ги изсуши. Та въпросът ми е някой използвал ли го е и ефект имаше ли. До днес го слагах сутрин и вечер обаче като го сложа и зачервява кожата започва да щипе и пари за някакво определено време и след това става като не измит сапун. И за това през седмицата обмислям само вечер да го слагам.

Общи условия

Активация на акаунт