„Те, Вълните“ – БНТ сериал, тема №2 - Финал след финала

• 14 054
  • 223
  •   1
Отговори
# 105
Не беше лоша последната серия , но очаквах малко повече . Не ме изненада кой е убиецът защото подозирах Надя от самото начало . Много добра игра от Мария и Радина те направиха финала добър .

# 106
  • София
Хареса ми краят, въпреки че не успяха да ни изненадат.

# 107
Не ми стана ясно защо Димо е лежал в затвора 20 години? Дали не е направил самопризнания, че е убил мъжа на София, за да я спаси?

# 108
София за кое си призна?

# 109
  • Другата България
Люба кога точно разбра, че Димо ѝ е баща?
Предполагала е през цялото време, или сега се сети, когато той ѝ каза за топката?

Малко недовършено....последно, за Стефан кой ще си признае?
Люба е издирвана, тя се навря в болницата, нея ли ще затворят?
Можеше да вкарат малко повече конкретика накрая, нали съм си буквалист....

# 110
  • Галифрей
Писали сме сценарият на целият сериал 😁
Цял кръговрат, София като истинска изстрадала бг майка се саможертва за дъщеря си и семейството си част да плати грахът си за Димо нали той е лежал в затвора вместо с нея.

# 111
  • София
Люба най-вероятно сега се досети, след като Димо и каза, че е искал да я гледа, как расте.

# 112
  • Другата България
Кога стана ясно, че е лежал в затвора за убийството на мъжа ѝ?
През целия “сезон“  София повтаряше, че се е самоубил, в първи епизод отново този...следователят го каза, че съпругът на София се е самоубил.

# 113
Финалът ми стои като кръпка.

Накрая София отива да си признава и не стана ясно изобщо за какво си признава. Тя описа как е блъснала мъжа си, а не Стефан. И онези изведнъж решават да не търсят Люба ли?

И какво точно имаха срещу Люба, доказателства? Кой ги прати?

# 114
  • ту тук, ту там

Майката пое вината, направи самопризнания. Но докато говореше за Стефан, си спомняше за мъжа си. Така стана ясно, че тя е бутнала мъжа си, но сега ще е обвиняема за убийството на зет си. През цялото време описваше случката със своя мъж, но не мисля, че следователят разбра това.

Върнете си и чуйте, че следователят казва “убийството на Стефан Ангелов на 8 май”.

Димо каза, че е бил в затвора, но никога не се е споменало, че е за убийството на Христо.

# 115
Според мен Люба осъзна, че Димо ѝ е баща, когато каза на лекарката, че му е дъщеря. Когато го изрече и се сети за думите му, че ѝ е подарил топката и е искал да я гледа как расте.

# 116
  • Другата България
Сега като се замисля, според мен София си призна и за двете убийства.
Това, което наистина е извършила, и Надя е била там.
И това, което Надя е извършила - на Стефан.
Това беше смисълът на финала и ретроспекцията на миналото, както и думите на Надя, за майка си.

Люба сама се досети за Димо.

Остана загадка кой подпали ресторанта и какво стана с него.

Майката пое вината, направи самопризнания. Но докато говореше за Стефан, си спомняше за мъжа си. Така стана ясно, че тя е бутнала мъжа си, но сега ще е обвиняема за убийството на зет си. През цялото време описваше случката със своя мъж, но не мисля, че следователят разбра това.

Върнете си и чуйте, че следователят казва “убийството на Стефан Ангелов на 8 май”.

Скрит текст:
Димо каза, че е бил в затвора, но никога не се е споменало, че е за убийството на Христо.
Да, това го чух, за 8-ми май.
Но когато той я попита “защо сега“, тя каза, че все някога някой трябва да признае, или нещо такова беше.
И тогава каза това за децата - кажете на една майка, че ще ѝ вземете децата.....
Призна и за мъжа си, пое вината и за Стефан.
Това е моя прочит на финала.

# 117
За Люба е ясно. Нали турците заплашиха, че ще обвинят някоя от тях.

Щом е бил в затвора Димо, ясно, че той е поел вината.

Но за кого си призна София наистина не стана ясно, а и странно за човек, който казва, че никога не е искал децата си, да направи такава саможертва.

Надя помни ли или не…

Финалът ми стои като кръпка.

Накрая София отива да си признава и не стана ясно изобщо за какво си признава. Тя описа как е блъснала мъжа си, а не Стефан. И онези изведнъж решават да не търсят Люба ли?

И какво точно имаха срещу Люба, доказателства? Кой ги прати?

# 118
Толкова по-интересно щеше да бъде, ако Алекс го беше бутнал. Реално по времето на рождения ден са били на хотел в България, скарал се е с Вяра, тя се е напила и не помни, а онзи е отишъл да търси сметка от Стефан, че му иска толкова много пари.

Можеха да направят и така, че детето да убие него и тогава да каже, че го е убило, защото е бутнал баща ѝ.

Толкова по-интересни сценарии можеше да разиграят Sad

# 119
Предполагам, че е търсен похват на режисьора това, което направи София като самопризнания. Да се чудим дали е признала и за двете убийства или само за едното, и за кое от двете.

Общи условия

Активация на акаунт