„Те, Вълните“ – БНТ сериал, тема №2 - Финал след финала

• 14 000
  • 223
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Вълните, като паметта и вечността на морето. Морето, което знаеше истината през цялото време, то знае всичко и помни. И вълните като метафора за сестрите. Нали знаете, че две еднакви вълни няма? От там и намигването към сестрите, колко различни са една от друга, нищо че са сестри, но така както вълните са здраво свързани с морето, така и те със семейството.
Много неща могат да се измислят, просто на мен ми хрумнаха веднага тези две неща.

# 211
  • София
Аз пък през цялото време си мислих, че вълните представят някаква цикличност - идва една и си отива, и после всичко се повтаря пак и пак и пак. От там знаехме и че това, което се е случило с бащата, сега абсолютно същото се е случило и с Вергов (така де, с героя на Вергов). Ако София-стара е бутната мъжа си и Надя е видяла, сега Надя бутна мъжа си и София-млада я видя...и пак..и пак...историята се повтаря, като вълните

# 212
Но с признанието на София старша, се прекъсна тази цикличност в семейството. И София младша няма да има същата карма. За това финалът беше оптимистичен. Тоест имаше Хепи енд.

# 213
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Много успешно заглавие са измислили наистина.
С толкова символика и различни интерпретации.

# 214
  • Галифрей
Видях пост на Владо Михайлов хвали сериала колко хубаво е заснет и тн,  и поздравява колегите си и целият екип. Мило ❤
Ех жалко,че не го бяха кастнали щях са му дам на сериала по -висока оценка 😩

# 215
Изобщо не става ясно, че признанието на София е за Стефан. Започва като да е за Стефан, тя тръгва след него към скалите ала бала, после тя си спомня за убийството на мъжа си и започва да говори за него. Дотук добре...интересно ги преплитат. И ако беше говорила нещо, което ще се върже по смисъл и с второто убийство, щеше да е много добра сцена. Говори за едното, пък то се свързва и с другото... Як похват за финал. Но "Как успяхте да го бутнете, като е 100 кила мъж " и  "Кажете на една майка, че ще ѝ вземете децата"... Никаква логика няма! Излиза, че в нейната версия, на която следователят явно вярва, Стефан е заплашил София, че ще ѝ вземе децата. Недообмислена е тази сцена. А за крими сериал детайлите са важни. Амнезията на Надя също е много странна, дори след признанията на майка си тя пак не си спомни какво е станало. И какви са тия отношения на Стефан с всички сестри. И сестрите мълчат...що не казват на Надя, че мъжът ѝ е боклук? Все едно я мразят и искат да саботират тайно връзката ѝ. Мъжът на Вяра що го гледахме да рИве и да не си тръгва? На кой му пука, че е психопат, нарцисист? След тази сцена чаках да се качи в колата и да се върне и да стане някаква драма. Едни такива започнати пък недовършени сюжетни линии...Наистина най-хубавото в сериала беше играта на Радина.

# 216
  • София
Нищо недомислено няма относно тази сцена.
София разказа на следователя как е бутнала Стефан, а нас зрителите (и на съвестта си в сериала) обясняваше убийството на съпруга и в миналото. Така звучеше и по-убедително пред ченгето.

# 217
  • Бургас
... Така звучеше и по-убедително пред ченгето.
За мен нищо убедително няма в този финал. И според мен Василев много добре разбра, че тя говори за съпруга си. Пита я, защо проговаря след толкова дълго време...
Що се отнася до прекъсване на кармата.... Щетите са нанесени и си остават.  А и не видях искрено покаяние у София...

# 218
Нямаше покаяние у София. Следователят я пита: защо чак сега си признавате и тя отговаря: мислех, че ще ми се размине. Като разбра какво се е случило с дъщеря и, София е осъзнала, че няма да и се размине.
За това и сериалът е реалистичен, защото го няма това Бла Бла с покаянието. Хората не страдат, когато вършат лоши неща, страдат когато ги хванат. Или когато си мислят, че любимите им хора страдат заради тях.

Последна редакция: пт, 23 май 2025, 09:38 от Yellow flower 12

# 219
  • Бургас
...
За това и сериалът е реалистичен, защото го няма това Бла Бла с покаянието. Хората не страдат, когато вършат лоши неща, страдат когато ги хванат. Или когато си мислят, че любимите им хора страдат заради тях.

Именно това имах предвид!

И показаното не ми се връзва с благия , всеопрощаващ резоньорски глас на финала.
Просто за мен има разминаване между това, което ни разказаха и това, което заявиха като намерение... Това ме озадачава - не усещат ли разнобоя!? А иначе сериала си го изгледах с любопитство, но като не много изпипана кримка...

# 220
  • София
Ама това, че ще и се размине се отнася за Стефан.
Всичко беше за Стефан, пред следователя. Пред нас зрителите беше за съпруга и. Две в едно.

# 221
На мен ми се стори, че сестрите много охотно приеха майка им да отговаря за престъпление, което не е извършила, ако съдим по идиличните финални кадри.

Иначе самопризнанията, преплетени с флашбекове от предишното убийство са добра идея, но явно не бяха много прецизни, тъй като не стана недвусмислено ясно какво разбира следователят, репликата му "Защо чак сега" не се връзва с едно относително скорошно събитие и подвежда, че си признава за мъжа си.

# 222
Изгледах го с голям интерес,но за пореден път се разочаровам от играта на Духовникова,и Койна Русева с този престорен гърлен смях…еми,много искаха да ми харесат както в Под прикритие,както в театъра…но,уви:(….както в “Дяволското гърло”,и тук Духовникова не й се получава,а я харесвам като жена,в “Това не го казвай” е брилянтна.
Радина,Каварджикова,останалите актьори си влизаха в ролята без проблем,даже децата,чийто крясъци идваха прекалено истерични и дразнещи,но все пак добре се справиха,малката София е много талантлива.

# 223
Днес изгледах сериала и ми хареса. Завършекът беше малко семпъл, но нищо. Добра актьорска игра. Музиката много силна.

Общи условия

Активация на акаунт