„Те, Вълните“ – БНТ сериал, тема №2 - Финал след финала

• 14 017
  • 223
  •   1
Отговори
# 195
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Да, мини сериал,който биха давали по Нетфликс.
Много подобни психо драми има на платформата и нашата също заслужава място в каталога им.

Иначе за недостатъци,всяка продукция има такава. За мен финала трябваше да е малко по ясен,говоря за интервюто със София,но разбирам,че е търсен ефект да се говори в сплетени паралелни ситуации и да не се разбира кое точно се отнася за Стефан,кое за бащата на сестрите. Разбрахме идеята де, София поема вина и за двете убийства.

Стефан и Люба нямат никакви любовни отношения,но са свързани с хазарт и пари,та по тази линия имаха повече общи кадри. Поне не са ни дали ясни такива,като да се целуват примерно.

За Димо и затвора се спомена между другото и не е важно. Може би бягството му в Италия за него да е символ на затвор,защото е бил далече от дъщеря си и жената,която обича и затова да казва,че е бил 20г в затвора.Различни тълкувания,различни варианти..безинтересно е за главната сюжетна линия.

# 196
Успях и аз да изгледам епизода. Да, има неизяснени моменти и определено за фен на криминалните сериали/книги/филми като мен ми липсваше разяснението на пожара, камъка, причината за затвора на Димо и как се направи връзката, че е баща на Люба. Но емоцията и добрата игра компенсират и ми хареса. За мен Радина направи най-добрата роля.

# 197
  • Враца
...Да, има неизяснени моменти и определено за фен на криминалните сериали/книги/филми като мен ми липсваше разяснението на пожара, камъка, причината за затвора на Димо и как се направи връзката, че е баща на Люба. Но емоцията и добрата игра компенсират и ми хареса....

На мен пък, точно за това, не ми хареса.
Не обичам да ме оставят "в небрано лозе" и да не знам какво съм гледала.

Отделно, от първите три епизода, щях да отключа фоточувствителна епилепсия.

За мен , изпълнението на сериала е провал.

# 198
Не ми хареса сериала.
Искали да направят нещо грандиозно, не успели въобще и го сбутали накрая криво- ляво.
Радина игра прекрасно, Бърнев, децата и Койна също.
Другите нищо

# 199
Обичам българските сериали, но този не ме докосна. Засили се, набра скорост и накрая загина  геройски. Не знам защо съвременните актьори не играят като старите актьори. Онзи ден ми попадна сериал Дом за нашите деца, погледах го и си го припомних. Имаше една сцена: Коста Цонев хваща за яката Мария Каварджикова, която играе негова дъщеря. И й казва: Доктор Х., някога удрял ли съм ти плесница? А тя му отвръща: не, никога. И той каза: считай, че сега съм ти ударил първата в живота ти.
И нещо ме хвана за гърлото, а очите ми се напълниха със сълзи. Сякаш аз и моят баща бяхме, толкова беше истинско. И историите едни човешки, пълнокръвни, истински. И актьорите истински, а гласовете им великолепни.
Не знам какво й харесвате на Кърджилова. За мен тя е блудкава и играта й е тип самодейно и читалищно ниво. Ако чете, то аз бих й казала: откажи се, не мъчи българското кино.

# 200
  • София
И аз не разбрах превъзнасянето по Кърджилова. Изобщо не ми хареса, за разлика от Койна Русева и Теодора Духовникова. За мен, като цяло сериалът е много добър. Интересен замисъл и послания, но изпълнението е зле. Финалът ми хареса също.

# 201
Аз пък не разбирам как в пореден филм избират актьора Иван Бърнев да иска да става баща - че той като дядо изглежда, толкова е състарен. Или тук искат да го представят, че се е състарил от злоба ли?

# 202
  • София
Иван Бърнев е на 51 г. В случая играе съпруг на жена на 48, с която правят опити ин витро. Не върви на жена на 48 да сложат за съпруг някой 25-годишен.

# 203
  • ту тук, ту там
А в кой друг филм иска да става баща Бърнев?

# 204
  • София
Аз не се сещам, макар да съм му фенка и да не пропускам филми с него.

# 205
  • Галифрей
Не знам  само се сещам за един брутален филм  “ Стъпки в пясъка”  по истинска история Бърнев и Яна Титова.

# 206
А в кой друг филм иска да става баща Бърнев?
Бащата се казва, драматична комедия от 2019 г. И Мария Бакалова има малка роля в него. Аз не оспорвам качествата на Бърнев като актьор, просто с бялата коса ми изглежда много състарен.

# 207
  • София
Там център бяха отношенията между баща и син, като Бърнев беше синът. Той е с бяла коса отдавна. През 2019 е бил на 45 г. Нито млад, нито стар.

# 208
Аз така и не разбрах защо е това поетично заглавие "Те вълните". Защо не е примерно "Те скалите" или "Три сестри"?

Не си спомням вълните изобщо да се споменаха като тема в този сериал.

# 209
Защото вълните погълнаха двамата мъже, около които се развива сюжетът.

Общи условия

Активация на акаунт