„Те, Вълните“ – БНТ сериал, тема №2 - Финал след финала

• 14 020
  • 223
  •   1
Отговори
# 165
  • Галифрей
За Люба и Димо по червената топка и каза как искал да я гледа как расте и така й светна лампата. Персонажа на Люба имаше много потенциал и можеха да го развият доста по-добре. Радина слага част от себе си.
Много висока оценка му давате 7 аз ще дам по ниска 2.
Имаше и доста неща които и аз не разбрах съвсем, но мен теориите ми бяха по логични. Не ясни неща толкова  много ,че човек се обърква

Общо взето искаха да направят “ женски” сериал за три раними сестри нямат късмет в живота и любовта шашави психически.  На трите е объркан живота  и привличат проблемите си. И една майка която страда и убива тъпия си мъж и дава цял живот закрила и се саможертва за дъщеря си.

# 166
Втори сезон да правят само след презаснемане на първия Smiling Imp

# 167
А за мен най-притеснително е как малката София ще живее отсега, знаейки истината.

Когато малката София започна да показва ненормално поведение ми беше ясно вече, че тя е виждала насилие и затова има такива прояви.

# 168
  • София
20-те години в затвора на Димо се връзват с това, че е оставил София в момента, когато Люба е почнала с наркотиците. Т.е. на 15. Можеха обаче да загатнат поне за какво е било. Единствено така излиза, че и след смърта на Христо са продължавали срещите им със София, но пък не си е виждал детето. Или поне не са общували, а само отдалеч. Може пък от там да са му контактите и да не получаваше информация от полицията, а от престъпник, който има достъп до вътрешна информация. Аз поне сега вече си го навързах така. Затова и не искаше да иде той при таджиките, защото е престъпник, а не полицай.

Палежът се изясни още с телефонното обаждане и там няма какво да изясняват повече. Беше с цел сплашване от таджиките, за да си върнат парите.

Малката София е достатъчно малка, за да преодолее видяното. Дори и да ѝ се отрази, тя има подкрепата на майка си и лелите си.

Люба явно ще е до баща си и ще се събере с Никола.

Евентуален втори сезон би ми било интересен само ако е за Вяра и Алекс. Той надали лесно ще се примири със загубата на златната кокошка.

Последна редакция: нд, 18 май 2025, 12:02 от Fever Ray

# 169
Аз си мисля че няма да правят втори сезон, пък и не виждам защо всичко си приключи в тази история .

# 170
  • София
Аз обясних, че искам втори сезон с друга история, тази е приключена.

# 171
  • Другата България
Аз не съм сигурна, че ресторанта го подпалиха таджиките.
Но това си е моя...интерпретация. Sunglasses

# 172
Не ми стана ясно дали Люба и Вяра знаят за това, че Надя е видяла смъртта на баща си като дете. Но ми направи много голямо впечатление, че всеки един от семейството се държи и действа така, че Надя да не изпита какъвто и да е дискомфорт и притеснение. Стефан се оказа потънал до ушите в батаци, всички знаят, всички му помагат както могат, но пред Надя не се обелва и думичка, все едно тя е психически нестабилна и те я пазят.

# 173
  • София
Аз не съм сигурна, че ресторанта го подпалиха таджиките.
Но това си е моя...интерпретация. Sunglasses

Иначе би било огромно съвпадение да се обадят и да заплашват точно в същия момент.
С Никола явно ни подведоха, а той си е тръгвал с мотора, след което се е върнал да гаси.

Надя не е видяла като дете смъртта на баща си. Тя стоеше в колата и само видя как майка ѝ си тръгва. След което се прибра у дома сама. Надали е ходила при скалите да го търси, пък и в тъмното трудно ще го види във водата.

Освен това, София го бутна, но не го уби, затова се връзва с изречението: "Ако сам не се беше удавил, аз щях да го убия." Тя е причината, но не го е удавила нарочно. А го мразеше, защото в един разговор стана ясно, че той ѝ е обещавал кариера и развитие, а после я е накарал да остане вкъщи да гледа децата и да е зависима от него, докато неговата кариера се е развивала и той не я е зачитал, не ѝ е обръщал внимание и явно е нямало как да се разведе, без да си изгуби децата. Безработна и изневеряваща бивша балерина срещу известен композитор и музикант с пари и контакти.

Стефан е бил голямо л...но и буквално излезе, че си е заслужил смъртта.
И май наистина не е спал с Люба. Просто са били дружки по чашка и хазарт. Леко подминаха спомените ѝ с гушкането.

Последна редакция: нд, 18 май 2025, 12:43 от Fever Ray

# 174
Вината на София е, че привлича неподходящи за нея мъже и от там страдат дъщерите и.
Този сериал донякъде прилича на така наречения модерен напоследък тренд "семейна констелация".
София, не познавайки себе си и собствените си желание, се е омъжила, а е искала да има кариера на актриса. Но сама си каза, че за ролите са избирали "неомъжени и колежки".
Съпругът и е емоционално студен и дистанциран и тя пак избира неподходящ мъж, в лицето на Димо, който е беден ( живее на фар), явно проблемен тип, но и дава страст и емоция, която и липсва. За това и Люба е наследила кофти гените му и се забърква с наркотици, но пък има страст към живота, за разлика от сестрите и, които следват правилата, явно наследили гените на съпругът на София.
София няма как да се разведе с необичания си мъж, да си остави децата и да иде на фара. Този мъж не може да се грижи за нито едно от децата и, тя това го разбира идеално. Не съм гледала все още епизода, но според мен е убила мъжа си без да го е планирала.
Цял живот помага на дъщерите си и ги измъква от проблемите им, а това само им носи нови проблеми. Тя сама каза на Димо, че не е искала деца, а цял живот само с тях се занимава, макар и вече пораснали.
В много семейства има такава родова история и за това са толкова нашумели разни книги от сорта на "Не всичко започва от теб", в които се обяснява девет поколения назад какво се е случило и как това влияе на твоите избори.
Това е популярно дори и в Западната култура. В "Изгубени", също беше засегната тази тема, какво се е случило в миналото, и как то влияе на изборите в настоящето.
Харесва ми София, защото след всички драми, които е преживяла, беше много широко скроена. Казваше на дъщеря си Люба: живей както искаш, само стой далеч от наркотиците.

# 175
  • Галифрей
Точно казано! Чудя се на акъла им защо си избират такива боклуци за мъже? После защо са жертви, едната на насилие, другата на лъжи. Харесват им да бъдат доминирани?
Те сами си го причиняват и провалят живота и само страдат. За какво?
Не го разбирам това.

# 176
Не съм доволна от сериала, защото:

1. Очаквах по-интересна криминална история - не знам в колко филми вече съм гледала как неспомнящият си и търсещият възмездие се оказва убиецът всъщност. Вече бях споменала за класиката Мементо.
2. До последно се надявах на някакъв неочакван край и те наистина можеха да направят такъв. И Димо, и Алекс можеха да ги изкарат убийци в последния момент.
3. Много абсурдни нищо незначещи подхвърлени ей така кадри - течащият таван, пишещата машина.
4. Историята с драмата и вината на двете сестри, че точно техните действия са довели до тази трагична развръзка с баща им, така и не беше разгърната и обяснена.
5. Ако целта е била да направят семейна драма и всеки да понесе своята вина и изкупление, ами не, жестоко се бъркат и отново губят връзка с кораба майка.

Изгледала съм не знам колко филмчета по действителни случаи за деца станали свидетели на убийство. Ами на тази възраст те си казват абсолютно всичко и го правят винаги. Дали ще го разкажат на приятелчето си, на учителката си, на леля си, на баба си, на леличката в сладкарницата, все едно. Така че е напълно нелогично София да поема вината на Надя, която при този свидетелски разказ на малката София и тези улики, при един процес дори няма да влезе в затвора. Всички сме единодушни, че стана по случайност и в момент на много силен афект. А и тя се хвърли след него да го спасява.

6. Надявах се на друг хепиенд, различен от клишето - три сестри са простили на майка си и разчупват семейната карма. Много исках да дадат набързо един процес, в който оневиняват Надя, а в това време да покажат, че Вяра и Люба са бременни, Вяра примерно от младока, а Люба от Никола например Simple Smile Да покажат как Димо, който не е успял да се грижи за дъщеря си, се радва и гледа внуче Grinning

Еми, разочарована съм. Ако искат да презаснимат сериалът, да ми пишат на лични, с удоволствие и безплатно ще помогна Joy

# 177
  • София
Ако имаше хепиенд, нямаше да е същият сериал. Wink

# 178
Хепи ендът се изтърка и вече не е актуален, точно защото животът не е справедлив и хората свикнаха с това.
Хепи ендът вече не се търси от публиката, защото хората се пренаситиха на Хепи енд във филмите и разочарованията в живота. За това сега са на мода констелации, психолози, психотерапевти, коучове и всякакви формати, които ти помагат да приемеш и да свикнеш с реалността, такава каквато е и да не чакаш Хепи енд, а да се наслаждаваш на живота, с трудностите му.

# 179
Че кога животът е бил справедлив, че хората чак пък сега да свикват с това? Rolling Eyes По времето на феодализма ли? И кои хора точно трябва да свикват в момента? Тези на 60, тези на 50, тези на 20?

Още повече, че предложеният от мен завършек на филма е доста по-логичен, навързан и реалистичен от представения, който просто е пълен с дупки Grinning В живота се случват и хубави неща все пак, хайде да не драматизираме чак толкова Grinning  Деца всеки ден се раждат, хората се женят, обичат се Grinning

И лошите, тъжните и неприятните неща ги има, но ... не живеем ли все пак в търсене, в очакване, с вяра, че въпреки всички мъки и несгоди ще постигнем мечтите си? Smile

Хайде по-позитивно Joy

Общи условия

Активация на акаунт