Подходящо облекло на пациента за деня на операцията в УНГ-отделение

• 373
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте! След два дни ще постъпим със сина ми в УНГ-отделение за операция по повод пансинуит и носни полипи. Него ще оперират, а на мене разрешиха да го придружавам в отделението, въпреки че е пълнолетен, ще бъдем там за 2-3 дни. Затруднена съм да реша какви точно дрехи да му приготвя за болницата, защото не знам с какво трябва да е облечен преди и по време на операция с обща анестезия. Ясно е, че трябва да е с къс ръкав, заради достъпа до вени, но по-нататък не ми достига въображение какво трябва да бъде – с тениска или без тениска, с горнище на пижама, което се разкопчава отпред или без горнище или само по горнище с къс ръкав… Дали им обличат нещо специално преди операцията - по хигиенни и други съображения? Той трябва да отиде сам до операционната, едва там ще му слагат упойка. Моля, който вече е преминал по подобен път, да ми даде съвети какво да му приготвя за болницата и в частност за деня на операцията. В писменото упътване от отделението пише да се носят термометър, чаша и прибори за хранене и лични вещи. Предварително благодаря!

# 1
Да не ви подведа и притесня, но ако  обща анестезия е пълна упойка, той няма ли да бъде гол. Съответно и да му сложат и катетър.  Дано се включи някой с подобна операция. Иначе по широки тениски и къси гащи. Добре е да има и горнище, чехлите са ясни. Подгответе си и бонбони за смукане лукчета или такива за гърло. Беше ценен съвет при мен, заради тръбата, която слагат после ти е раздразнено гърлото.

# 2
  • Варна
Здравейте, преди месец ми направиха операция на слъзните пътища - ендоскопска дакриоцисториностомия. Бях под пълна упойка.
При мен нямаше изискване за облеклото, казаха ми само да съм с нещо по-широко облечена (за долницата). Бях с тениска и свободен екип надолу. Когато влязох в операционната ме накараха да си вържа косата и ми сложиха шапка.
Нямала съм катетър, приеха ме предния ден и ми спряха храна и вода планово (храна от предната вечер, вода от няколко часа преди операцията).
Когато легнах на операционната маса, ми повдигнаха екипа от глезените - сложиха нещо там Simple Smile нямах време да надничам от леката паника. Приспаха ме, след като ме събудиха леко ми драскаше на гърлото. Смуках бонбони, на другия ден ми нямаше вече нищо.

# 3
... Съответно и да му сложат и катетър... Иначе по широки тениски и къси гащи. Добре е да има и горнище, чехлите са ясни. Подгответе си и бонбони за смукане лукчета или такива за гърло. Беше ценен съвет при мен, заради тръбата, която слагат после ти е раздразнено гърлото.

...
При мен нямаше изискване за облеклото, казаха ми само да съм с нещо по-широко облечена (за долницата). Бях с тениска и свободен екип надолу. Когато влязох в операционната ме накараха да си вържа косата и ми сложиха шапка.
Нямала съм катетър, приеха ме предния ден и ми спряха храна и вода планово (храна от предната вечер, вода от няколко часа преди операцията).
Когато легнах на операционната маса, ми повдигнаха екипа от глезените - сложиха нещо там Simple Smile нямах време да надничам от леката паника. Приспаха ме, след като ме събудиха леко ми драскаше на гърлото. Смуках бонбони, на другия ден ми нямаше вече нищо.

trotinettka, milieva89, много Ви благодаря, ориентирахте ме и за неща, за които не бях и мислила.

# 4
  • София
Когато ММ си прави операция на носа, купувахме пижама с копчета на горната част. Беше си с нея, мисля че е по-добър вариант от тениска заради самото обличане и събличане.
Не знам как е бил в операционната, но за след това трябва да се внимава с обличането и носа.
На дъщеря ми за УНГ операция, по-лека обаче, нямаха никакви изисквания - с нормална пижама си беше и в операционната. Не са я събличали, въпреки пълната упойка.

# 5
Когато ММ си прави операция на носа, купувахме пижама с копчета на горната част. Беше си с нея, мисля че е по-добър вариант от тениска заради самото обличане и събличане.
Не знам как е бил в операционната, но за след това трябва да се внимава с обличането и носа.
На дъщеря ми за УНГ операция, по-лека обаче, нямаха никакви изисквания - с нормална пижама си беше и в операционната. Не са я събличали, въпреки пълната упойка.
Благодаря, Нелка, това наистина ще има значение - доколко лесно ще се облича и съблича дрехата, като се внимава за носа.

Общи условия

Активация на акаунт